Lele isto 2 3 noki ne spie ic mirno na saat 2 stanuva a ne e poveke nesto gladna isto ko i prethodno jade, se poveke se uveruvam deka nesto novo koga ucat ili pravat nesto novo imaat promena vo odnesuvanje, kaj mene pocna nasabajle da si piska i da se raduva i od togas pocna da ne spie plus i denski ima mn kratki dremmki od 5min do 30maks
Од скоро ја инсталирав апликацијата за скокови, и сега сме кај громчето, баш ќе видам за некој ден кога ќе помине дали ќе се смени
Мајки во што ги шетате бебињата надвор, транспортер или корпа? Слушам различни ставови…па да си прашам и тука а исто и за облека? Имаме скафандер ама дебел е, а надвор веќе се стоплува
Јас уште му облекувам скафандер бидејќи живеам во град што нон стоп дува ветер. Под скафандерот ставам боди на кратки, блуска(тренерка), а на нозете најтенки пижами што ги има
Корпа, зошто знае да се успие 3 саати и да не ја будам зошто во транспортер смее 2 саати максимум. И со тенки шпихозни и скафандер е не е ни покриена ни ништо. Пробав да ја изнесам без скафандер по облечена и со вреќа за спиење ама се нервираше и си се прибравме дома .
Различно е кај сите, зависи од детето. На 3 и пол месеци се сврте од грб на меше, а од меше на грб на 5 и пол.
Кој памперс е подобар pampers active baby или оргинал памперс? 2ката му пропушта се мочка да му земам 3ка? Сиг има веќе 5кг утре сме на педијатар пак како ќе знам кога се мења од една на др бројка ?
Ја не знам мажево се моча до мишки машала па викам да не му се мали а и имам приметено кај бутчињата му се отпечатува памперсот како да го прежилува/стега Пс ние почнавме у болница со слипи 1 ама ми рекоа мали му се да му земам поголем и земав на памперс така што од почетокот сме со 2че
Мајки здраво, дали користите Осанит гранули дали ви помогнале? Или нешто друго дс препорачате? Денеска цел ден со рацете во уста вришти се тегне и ме гледа како помош да бара
I vaka kako poiskusna ke bide poloso taka? do koga trae inace ne mozam vise vaka si go sakm bebeto so spie bar 2ipol saati mirno ne so stava na saat
2 недели е овој скок, моево за сега не е нешто ултра кенкаво само некако повеќе е поспан не му држам многу внимание буден сака да го успивам после цицање, почнавме од денес да си правиме муабет јас аа ауууу па тој а а ааууу ми враќа се жали нешто фацки менува абе топење. За спиењето не знам еве мака мачиме уназад мислам 2 недели од 5 до 9 ноќе за жива глава не спие, плаче зарипнува мислев е witching hour ама тој до 7ма требаше да помине а грчеви не се....малце побудалување е сега и ноќното ми го сецна малце убаво врзуваше по 4 5ч сега си бара цицање почесто на 2.5ч
Здраво мајки. Бебето ми е 3 и пол месеци, од пред недела дена имаше пролив со крв во столицата. Не задржаја на болница сите резултати се супер и крв, мокрача и бактерија и вируси во измет се излезе чисто. Ништо не примавме на болница само диастоп 9 капки сабајле навечер биогаја 5. Не пуштија дома но уште има пролив една столица ни е супер една не. Ми рекоја да припазам на внес на млечни производи и дека или е алергија на храна или вирус. Некој искуство и шо би ме советувале ? Позз