Зависно од дете до дете моето еве ја се врти веќе на 3 месеци секако. Али тоа е моето некои порано некои покасно го прават.
Moze da e intolerancija ili alergija na mlecen protein..ama ima metodi testovi i toa da se proveri. Edna drugarka imam, maloto i e laktoza intolerantno, pa do godina kako sto cicase bea so enzim CoLactase pred podoj. A sega e godina i pol i jade sve bez laktoza. Vo megjuvreme majkata dodeka doese isto taka imase isfrleno mlecni produkti od ishrana. Na druga pa imase alergija maloto. Isto krvavi stolici ama i mnogu povrakjase mlazovi, i ne napreduvase vo tezina. Vo remedika se proverija i tamu go otkrija, i od togas e na formula bez laktoza, morase da prestane doenje. Sovet: mozno e toa da e pricina, ama bez proverka ne bi ukinala bilo sto. Ako sakas probaj edna nedela ne jadi mlecni produkti pa ako zapre ke se testirate. Do dusa i ako e virus ke pomine za 1 nedela , pa pak nema da znaes sto bilo
Со крвава столица имаше некој пишувано тука. Мојата имаше али како 2 кончиња и сега си е на посебна формула али кај нас имаше реакција осип на лице,повраќање,кончиња во столица и бела кака беше несварено млеко. 120мл
Не е само според месецот и според тежината се гледа. 120-150 мл на кило. Ако е пример 5 кг 5:0.7×100=714 мл. Ова е за ден. Подели на колку оброци му даваш и толку е препорачано. Се разбира се ова е произволно се зависи од детето.
Ние во недела ќе правиме два месеци и уште пиеме по 90мл вода со 3 лажици млеко (100мл) иско на кутијата пишува дека треба повеќе, но не ги пие
Се става датум кога ти бил термин и така ги дава скоковите, нас на 2 март ни почнува добра фаза па да видиме како ќе биде, дека од скоро ја инсталирав…иначе секој ден е различен, некад е мирна и сака да спие преку ден, некад ич не спие преку ден, или само во раце…само што приметувам неколку дена уназад во сон се витка, дали е до скокот или од мешето не знам.
Да не не може да се искака ако витка нозе? Грчеви или запек зошто скок не прави такви симптоми мислам. Инаку кај мене и повеќе членки скокот се поклопува по дата на раѓање а и кај др.гуднајт неделите се така
Мајки, не давајте за џабе пари за апликации кои не се точни. Психолошката теорија за скокови во развојот постои и се однесува на развојот на моториката и когнитивните способности кај детето, но не може да се користи за предвидување на расположението на детето ден за ден. Farfetched е такво нешто најблаго кажано. Ако ви е забавна апликацијата, користете си ја само имајте во предвид дека иако тврди дека се базира на научна основа, далеку е од неа.
Затоа се мачи, моето секое утро во 5 почнува да се мачи во сон за какање. Сменив биогаја со диастоп да видиме дали ќе биде подобро
Ние диа стоп користиме од почеток… сега и паузирав неколку дена зашто тука читав дека на некои така им било подобро, па да пробам, ама не видов некоја разлика
I jas sum so Diastop pa pak taka nekad se grci za kakanje...no ne sekogas. Nekogas ne go osekjam ic , a on zavrsil rabota. Inace da, obicno utrinski go maci. Vo tek na den ne.
Јас пијам, ги користам pregnancy forte од Pharma vital. Обично се продолжува со тие од бременост ама па јас сменив 2 3 вида и моментално овие ги користам.
Ова го приметив и јас веќе 2 3 ноќи по ред и ме фати страв..толку немирно спие, туфка, звуци испушта, чудо..фрла нозе нагоре врти со главчето..излезе од 3ти скок..дали нешто сонува, дали пак стомачето ја мачи, не знам..се мислам до стомачето е, кака по сабајле, изгледа во сон се напрега па после будна ќе се покака..не знам друго што може да е Инаку јас ја облакам со боди, шпикозни и скафандерче, во корпа ја шетам. Ако залади знам со мн тенко ќебенце да ја покријам, инаку доволно и е дебелко скафандерчето па знам и ич да не ја покријам.
Моето кога го оставам да вежба на стомак некогаш се врти на грб, некогаш не. Се навалува прво со главчето и потоа и телото. А од грб на стомак се уште не се свртел, само од грб на страна се врти. Има скоро 3ипол месеци. @Anngelss Инаку околу скоковите, 2 дена веќе е нерасположен и се жали на цел глас вика . Кога му зборувам што е мама, што ми сакаш, ме гледа во очи и гуга се жали исто како да зборува. Датумот на громчето испадна точно по апликацијата, само по датумот на раѓање. Дури ме чудеше како може да е дотолку точно. Инаку најрасположен е при менување на памперс, многу сака да е гол
Аиии исто е моево од денес сме во громчето и кога гуга има тажна фацка и ми се жали кога му викам што е мајка што те мачи ужива гол може мирен да седи таму со саати, штом го кренам за успивање плаче со солзи Туку крвна група на бебе зар не испитуваат одма во болница треба да одиме посебно?