Моето е без пробиотик и исто почнува од 5 со кревање нозе и во сон кака, после пак накај 9. Инаку ваја му дадов неколку дена на два месеци и многу се грчеше од тоа и престанав.
На колку време пие? И моето пиеше 90 до скоро 2 и пол месеци, ама на сат и пол два. 120 повраќаше и не го јадеше. Сега е 3 месеци и треба над 150 да јаде, но јаде 120 на час и половина два
Јас ги пијам витамините од solgar за кожа, нокти и коса по две на ден, така еден месец, па уште два месеци по едно на ден. Ги пијам веќе една недела, немам забележано разлика, но ми ги препорачаа најмногу нив и шампонот од ревалид.
Крвна група испитуваат ако мајката е негативна крвна група и да се види бебето каква е. Ако бебето е позитив треба инекција за мајката за да се намалат антителата. Ако е негативна не се става инекција. Освен ако нема друга сериозна причина не се испитува
Za da nrma grcevi na okolu 300 ml voda stavav 2 lazicki mali kim ama posleden pat koga mi nadojdi poveke mleko staviv tretina od kesickata negde ne merev so lazicka ama jas stavav vo onoj cajot za doilki deka samo toj caj go pijam
Онака да ја знаеме , со мм вчера бош муабети па ни текна дека он е 0+ јас а+ па бебево која кр група е. Мислев дека задолжително прават одма а ние не сме прочитале некаде низ документите
Јас не знам во вакви случаеви што да правам. 1месец бебе Вчера од 18чдо22ч отспа ај стана го наранив спие не се буди добро го легнав пак кај 00ч 1ч стана ајде јадење не може да се искака добро заспа стана кај 3ч ајде пак потцицна заспа да го стаам у креветче се буди ама лежи се стиска аи ва нешто си кажува,ај викам мирен е нека претка ќе се измори полесно ќе го успијам тикви со расол почна нешто да закенкува ајде у раце нишкај шушкај очине 5 банки оф викам ај без кебенце со кебенце да не му р топло/ладно.. ај на смени мм го разбудив нишкај врти на стомак врти на рамо нејќе дете пишти плаче ни цуцла нејќе потење беше ај да го расоблечеме памперсот какнал малку добро едно време се потсмири ме измочал и ајде пак од ново упаливме светло мирен ај викам малата ламба може се плаши не знам. Поплаќа го земав заспа одма-се изморил легнувам у креветче стана го земав пак презаспа го оставив тоа се дешаваше до сабајле до 6ч и еве сме во 8 будни пак не знам што му беше и дали влага у тие скокови.
Koja nedela e? Zvuci kako sin mi skroz. Nekolku dena denski ic ne spiese, edvaj go uspivav na mene i toa dremnuvase 20 mins-pola saat, vcera pa koma cel den,vikam top pomina skokot, i op, nokeska na saat i pol cica i edvaj zaspivase, raka me zabole od tapkanje po gaz. Sabajle 4ipol so vikas ocine 5 banki i od togas do sega eve 9 znaci dremna na dva pati po pola saat i toa po greska zadrema cicajki. Rzi ne se drzi od so e nespan. Vtor skok e ova. Raceve gi otkri deka postojat, pa sega non stop mu se vo usta, a mene koga go drzam neartikulisani boksovi mi mava
Па обично со играчка што ја сакаат да пробаат да ја фатат. Јас и ги вртев малце на страна ноџињата и така се стегаше за да се сврти кога ги ојача мускулите почна сама. Највеќе зошто беше на меше па сама пробуваше да се заврти се клатеше и и успеваше.
Ве читав за спиењето на грб , на страна . Ние сме 3 месеци јас го легнувам на грб он сам се врти на страна , ептен некогаш спие на грб . Денски дремки обавезно на страна му се иначе нема шанси да спие . А навечер знае да поспие на грб.
Се смеам а ми се плаче 1ч на партии пробувам да го заспијам задремува и сега се вртам кон него сфаќам дека ме гледа зачудено зошто си шшкам и нишкам а он најбуден на свет
Хахаха ее баш така, сега тера 6та недела . Ни тапкање не помага ме гледа со тоа окцињата и само ке списка наеднаш а исто вчера преку ден цело сабајле едвај отспа .
Јас само што се породив почнав да го користам Ревалид, презадоволна. Исто така, пост натално ги пиев Фемибион 2. Бебе е 5,5 месеци, сѐ уште пијам и се бањам со тој шампон. Паѓање имаше, нормално меѓутоа сега ми е супер косата и имам милиом нови влакна.
Во Ремедика не прават. За бебе после 6 месеци, сум користела на Биосолис, Веледа, Леврана, Еко. Од Биосолис имаше алергиска реакција, од другите не. Веледа најтешко се размачкува од овие, а најдобра ми беше Еко за размачкување. Шампон за коса го препорачувам на Озон голд, постојано нови влакна ми растат.