Ако е успан можеби е поради тоа што до скоро спиел. Пример моето бебе знае да се прозева и пола час откако станало, тоа не значи дека пак му се спие, туку се прозева оти до скоро спиел. Гледај преку ден да одржуваш прозори на будност според возраста, а преку ноќ заспивај без размрдување.
Да, може од тоа да е. И носето може да е жолто, стапала, дланки. Намали со количината на морков и другите портокалови работи.
Ноќе нема мака, цица и заспива сам во кревет нас попладнето ни е хорор... а преку ден вика да спие 1ч а да е буден 1.5ч он само 1 спие 1ч се друго е 30тина мин и го заспивам на 30-50мин зависи кога како... е веќе во 5.30 е ужас и нема спиење Еве сега успеав да го заспијам во 7 и ќе спие сигурно до 11. Не го будам зошто вчера и ноќта слабо спиеше па тоа го препишувам на скокот зошто ноќе спие 3 4ч цица и пак 3 4ч
Здраво. Дали им давате вода на бебињата додека ги доите ?пред да почнат со каши мислам Сите ми викаат да му давам 1месец е
isto kako za moeto bebe da pisuvas... na 1vi pravime 2 meseci... do 5 uspevam da pratam budni prozori, posle toa izleguva se od kontrola dodeka zaspie navecer do 9 i pol najkasno...
Можеби такви му се дремките. Еве 6 месеци сме ако спие повеќе од 35мин дремка значи нешто се случило некаде метеор паднал ако после будење не презаспие за 10мин тогаш престанува успивањето и почнува нов ww. Битно вкупните часови на спиење да се горе долу како возраста. Бебе што спие ноќе не може да очекуваме дека ќе спие и цел ден..
Не, вода кога ќе почне со храна. Млекото им е и храна и течност, нема потреба од оптоварување на бубрезите со вода.
Mamicki ova tema e poveke citana, da ne znajte da ne se iznajmuva nekade pumpa od medela ili nekoja da prodava?
Demek mu se razvivalo nesto kaj mozokot nz kako drndrn ama jas znam deka ne se dava oni me ubeduvaat demek ubavo bilo da se dade
I tvoeto e novogodisno bebe? I nie na prvi 2 meseca, mislam skokot mu zavrsuva, sega spie kako dupnat den i nokj
Не. Речиси четири месеци е, ми рекоа вода не, дури кога ќе почне со цврста храна тогаш. На ад млеко е. Ептен некогаш кога ќе се разИцка неколку капки само од превриената да му се смири желудникот.
Да во вкупни часови си е во рамките значи да го оставам мажето да си седи будно тие саати а? ние се чудиме дека е мал а пред да се роди сите викаа абе до 3 месеци јаде и спие бебево и од еднаш гледаш мало човече сака да се дружи 5ч неуморно викаш чекај малце нешто не е точно баш утре ќе видам како ќе биде денес здраво отспа 5ч сега ќе си дежуркаме ќе видам да следам симптоми за спиење тој период повнимателно за да почнам по тоа да го успивам зошто во одреден момент е преуморен па веќе плаче од преголема стимулација Дој да си се гушнеме @n0Limits друго нема изгледа
Не туку се нервира што не може да презаспие одма. Иста е и мојава ако не може да презаспие одма ржи се вртка се тртка и на крај или ќе презаспие или ќе фати да вришти.
Јас го ставав од 2 недели ама макс 8мин сега на 8недели макс 15. може смее повеќе ама педијатаров ми рече да не претерувам, плус бебе не сака да седи се нервира чисто ова јас кога морам нешто да пофатам брзинско се надевам ќе го засака повеќе не можам на земја да го оставам цело време со пијаното Фала мајче @Brpbrp денес ќе следам побудно на време да заспива за да го одбегнуваме тој гаден период. Вчера заспа во 7 5ч ги отспа па 3 па 2 и веќе е друго двајцата одморени расположени
Нема на што мајка јас се нервирам абе ќе ја оставам на 2 саати малава мм успева се да заебе од цел ден ради 1 дремка ќе се тегнеме навечер за успивање. А големиот сака да шета надвор изгледа најубаво двајцата да си ги земам и да не му ја мислам
Те читам и исто како за моето дете да си напишала. Секое попладне ни беше такво извесен период околу вториот третиот месец. Имаше денови кога по цел ден се заспивавме. Умор како резултат на кратки дремки кои јас никако не успеав да ги продолжам, освен во количка надвор и тоа ретко. Ама ноќе спие, кратко не држеше регресијата во 4ти. Брзо растат сега има 7 месеци за кратко и на работа се враќам и се радувам што има 1-2 будења ноќе. Користи го времето надвор за дневни дремки секако ќе ве фати топол период дур си дома според возраста, јас само така наоѓав решение. Можеби не ти сум многу од помош но и јас мислев некаде грешам иако ми е 2ро дете. Сакав само да наспано бидејки е гушкалче и е многу расположено кога е наспано.