Pa 5-6 dena otkako dojdovme doma mu padna. Stavaj mu bivacin da se susi ke padne citav i do 15dena ne pagjale
@DaisyDream @Fenix05 така е и со мм навечер поготово он во 7 трга за на работа а малиов ќе реши да седи буден од 3до6 и ај он да го понишка јас да одморам малово се буни вришти и ќе ме буцне а да не е гладен и кој што прави јас со цицката на мегдан,а а го земам од него одма заспива кај мене а со него борби води
Majki mili, a gosti primate li? Nie 2 meseca, samo nasive vlegle vo kukja, babi dedovci tetki. Maz mi e opsednat deka malo bebe i virozi mnogu, i eve uste taka terame, ne saka nikoj da dojde ni pa da ideme, i nasive retko doagjaat. On si ima nekoe OCD dijagnosticirano od zena mu , ama vikam da prasam kako pravite so mali bebinja. Jas vnimavam ne sum ulava, ama ne sakam ni vo stakleno zvono da go stavam.
Pocnavme da vikame gosti, preporaka od pedijatar, podobro porano preku den/popladne, za navecer da si bide mirno, da se sprema za spienje
Мајки едно прашање (за другарка прашувам ) вие што правите ад млеко, каква вода користите и дали ја превривате или само кога правите млеко си ја загревате?
Од 2 месеци доаѓаат не премногу ама по еднаш неделно доаѓа некој. Нормално без бацување, јас дозволив да се доаѓа зошто реално малиот варичела ми донесе дома, а бебе немаше ни месец што по опасно од тоа. И вие моежете да го разболите бебе повеќе
Pa i ja toa vikam. Od bonica tret den griposana dojdov so 40tt. Bolje zdravje od toa Aj ke go ubedam nekako. Ako ne na pedijatarot ke kazam da mu kaze taka @Ouranio.toxo , zagovor ke pravime
Јас мртва болна го родив мм кашлаше како куче бевме со температури 4 денови пред пораѓај и од тогаш мислам ни се направи параноја уште толку па и големава кашлица и така уште ме фаќа језа на помисла некој да ни дојде дома, нашиве со маски доаѓаат мм не му оди многу во фаца да го шлапка а јас каде и да појдам морално, носам маска. Знам може не треба така ама ептен се исплашив со епидемијава ....
Само најблиските доаѓале досега, и еднаш што имавме од друг град, а вечер ќе дојдат 4ца. Малце анксиозност ме фаќа ама не покажувам Не стигнувам дома да спремам ништо за јадење,се порачав, а мајка ми торта направи и ми ја прати Од короната наваму како заплашени сме ама тераме некако.
И јас сум истата со големиот. Некој период на лош начин со неред правење ми бараше внимание,сеа кутриот ми вика ама мама зошто како порано веќе не со играме заедно..ме утепа. Мада што јас со ова бебе немам гајле колку е мирна. Да беше како него кога беше бебе,ќе се обесев Ај уште малце додека пркант маливе,ќе се вратиме во нормала мајка.
Да кажи и нека му каже, и јас си имам дебати со мм ама за други работи.. на пример за топлината во станот и на крај кога педијатарот му кажа почнавме да отвараме, пошто му било страв да не настине… и ред други работи, кај нема појма па уште соли памет
Мајки кога почнуваат да гугаат? Само што наполни 2 месеци мојава,не гуга воопшто. Никаков глас не пушта. Само ме гледа,и сега веќе почнува да ми се смее... Сум заборавила со првото како беше..
ние сега во недела ќе правиме 2 месеци и веќе гуга…секој ден кога и мењам пелена и пеам неколку песни и онаа ‘пее’ со мене
Тука некаде после 2 месеци почнуваат. И на 2 ипол да загуга де,ништо страшно. Нема некое баш правило за тоа.
Bivacin mi rece pedijatar ne samo cistenje so alkohol. Vo ponedelnikot koga bevme rece isuseno e ama me zacude 10 dena od kako se rodi.
Биди трпелива нас 14ти ден ни падна чистевме 2 3 пати со алкохол ама убаво внатре да излегува жолтко. После 2 дена само со хидроген и беше супер зараснато ни рекоа да прекинеме
Добро како ги занимавате вашите 3 месечни бебиња Ке поседи во релаксатор 10тина минути , на подлогата уште некоја минута . Другото време све во раце останав без раце