Oralna faza vi imaat bebinjata na dva tri meseci. Pocnuvaat da si gi zapoznavaat racete na toj nacin. Cesto se mesa so zabi. Pogotovo na taa vozrast zabi tesko,ama mozno e ne vikam ne, mada oralna faza e vo prasanje
Вакви имаше и во Ваикики. Купив, ама јас никогаш не искористив за таа намена, го користев на прозор го ставав во кола
Дали некој се соочил со вакво нешто. Малата е 3++ месеци, кога лежи на меше поќе форсира десна страна, односно додека лежи на меше ја навалува главата на десно, и со целото тело оди на кај десната страна и повеќе се потпира со десната рака. Како да и помогнам за левата страна?
Мајки кажувајте чаре веќе не знам што да правам. Бебе е 2 месеци,од кога е родена лежи со главата свртена на десна страна. Како и да ја свртам она пак така се мести. И на меше ја држам преку ден подолго така ми рече и ортопед ама џабе. Кога спие и кога лежи општо на истата страна е. Денес и го приметив главчето смачкано и е скроз од едната страна Што да направам?
I moeto obozava desna strana iako sme 10dena. Pedijatar mi rece kebe da stavam pozadi debelo kako rolna i da go svrtam bebeto na leva. Ne znam dali e prakticno za pogolemko.
Ние го имавме истиот проблем купивме од локо кроко страници и така ја местам а можеш исто така можеш да го завиткаш во кебе како што гк повиват во болноца и да ја легнеш на лева страна и нема да се врти јас малата така ја заспивам
Малата има 4 месеци гука се смее од денес почна и сама да пие млекце но имаме проблем незнам ни дали е проблем, ја легнувам на стомак несака да ја крене главата плаче вришти и рацете во уста ги става, на ортопед ми кажаа на 40сѕепени да седи, многу се нервирам.
Јас цртани и пуштам и мојата е исто или вришти или муабет до неа седната да правам или цртани друго е така по 10мин и јас незнам што се нервирам што и пуштам цртани а што да правам
Majki izvinete moze sum vi dosadna no bebeto ima nekogas i zatnat nos vadime mrsuli koi se pretezno beli. Pedijatar ni rece ne se ni mrsuli tuku od mlekoto. Dali ima sansa da se pravat od klimata? Ne koristime navlaznuvac na vozduh.
Normalno e da ima i po nekoe mrsulce, sepak nosot laci sekret. I nie koga sme zdravi imame po nekoj mrsul. Na moevo barem dosta se suvi, od parnoto doma, zakoraveni. Inace da i od mlekoto se pravat.
Од млекото е моето уште во болница беше така како затнато, до скоро враќаше низ носе. А од клима може да ти се закашлува ако е сув воздухот Ние тоа го решивме со отворени врати низ собите да циркулира воздух. И секој втор ден правосмукалка џогер прашина бришење зошто моево реагира баш многу. Па не е баш убаво да гледа тв цело време на таа возраст особено @Emilija28 Анимирај го, на под играчки,зборување пеење. Да се расвива да учи нови работи треба, да истражува да гледа слуша Вака може да се појават потешкотии и со зборување и со моторика
Сите сакаат. Гаси тв мн е рано за да гледа. Јас сега на 6 и пол месеци му пуштам песнички, српските ги сака, само ако морам, или ептен ако се разлоши да плачи а јас морам нешто да направам, јадење на пр или одење до вц.. А вака на музичка некоја програма е оставен тв не гледа, ама на Медо Брундо зајдува, како хипнотизиран е тоа најмногу 10 мин денот е. Големиот до 3 год беше супер, после 3 со тв и телефон во раце е
Малку е добро многу не е. Кај сите има, се чисти и бебето, јас капки аквамарис ми рече педијатарот по едно капче во двете носиња ептен ако има потреба. Купив и навлажнувач и мерач, според мерачот добар е воздухот, па не го користам навлажнувачот, се грееме на клима, и грчеше со скоро додека да вежбаме повеќе на меше, па сега така ги вадиме. Претходно заради рефлуксот не можевме често на меше.