Да над ни се правеа од воздухот од парното. Почнав да користам навлажнувач и нема веќе на сабајле иначе скроз беше затнат.
А како заспива? Со нишање? И јас пробувам да биде по саат ама дека го учам во кревет кли на три сед и подолго трае успивање то со тапкање или на крај завршува во количка со напред назад и за кратко заспива. Инаку моето е 3 и дестина дена.
Јас имам и уште количка за низ стан и таа ми е најкористена. Во кујна кога средувам со мене, пред тоалет со мене.. инаку најчесто на спална си лежиме и јас легната збориме, па од па од друга страна, шетање во раце, на стомаче и тоа.. обавезно еднаш дневно излегуваме надвор, само да не врне, по два часа.
Nas ni se pravat nie kombinirano na panelka i klima se greeme i ima suvi mrsulcinja ili znae da se zakasla posto navlaznuvacot preku den go pustame ne navecer
Kapki nisita i posle so aspiratorce. Preporaka od pedijatar. I moeto kivase i imase mrsuli uste os bolnica koga ne pustija
So sterilna gaza, natopi ja so mlaka voda, zamotaj ja na prst i prebrisi. Iako ova e sovet od stomatolog, jas istoto ne go praktikuvam seuste
Ako se gleda I ako e golem da, ako e mal suv I zalepen ne, samo khe se izmoris I ti bebeto a nema da go izvadis. Prvo stavi kapki, pa na mese, ako mu smeta toa kje duva I kje dojde poblisku do nadvor. Samo kje povleces I gotovo. Ne znam dali e stetno, jas vlecam samo ako moram. "Zarazno" e vlecenjeto ako pocnes posle sekoe malo mrsulce kje te nervira I kje tegnes. Ako I smetaat za jadenje da ne moze da dise togas obavezno. Na banjanje ako iskoci nekoe vlecam. Lesno se vadi, inaku ne. Deka se lepat I tesko se vadat
Не ја нишам, од старт не заспиваше со нишање во раце. На нозе знаеше да заспие ама и тоа индивидуално беше првиот месец и пол после тоа ја легнував само на кревет и си заспиваше. Овој месец ти е сега шансата да воведеш ред, зборам најлесно се воведува рутина. На секоја дремка затемнувај ја просторијата скроз, тоа што ви трае долго успивањето може да е прерано почнато времето за успивање. Одприлика треба да се 1.5 до 2 часа будни али секое дете е различно нели треба да го следиш и знаци на спиење им се зацрвенуваат веѓите, зеваат,не се интересираат за ништо се клатат и почнува нервоза да ги фаќа тогаш е време да го легнеш бебето и види како сака да заспие дали на страна или на грб. Имаш на инстаграм една е мн од помош далеку подобра од др гуднајт https://www.instagram.com/wellrestedweeones?igsh=MWR2eDNzeXl0ZWo3eg== Можеби ќе видиш помош. Али се зависи и од карактер на дете. Ние горе доле исти сме со бебињава што значи дека и регресијата ви е тука и скокот дремките се по 30 минути, многу се кенкави сега, не сакаат во раце, не сакаат доле едноставно не знаат што со себе како жена во пмс. Али ќе пројде месец дена и ќе се среди
Zdravo Denes bevme na ortoped i ni prepisha plivit po 3 kapki dnevno i posebno omega.Dosega i davav babytol a sega ovie. Ne znam zoshto ni gi smeni. Se javuvaat li grcevi od plivit?