Da da takva treba da e kako prolivce im e zlatna boicka i kako susam parcenca mozno e da ima niz kakata. A zosto ad nemas dovolno mleko ili? Za bluckanjeto gledaj da ne se prejaduva ili probaj podispraveno legnuvaj go. Mene pedijatsrot za zdriganjeto mi kaza ako ne zdrignuva da go legnam na grb i da mu stavam pernice pod gazot i ke si bljucne a za bljuckanjeto ne sum ni prashala
Navecer ko cica ko ne do cican mi e, po 1 saat se tegne pa cica pa zaspie i pak place gladen i nervozen. I plus blucne koga poveke koga pomalku. Navecer davam 1 sise ad i miren e. Mu dadov i diastop kapki . Tie sekojdnevno gi davate mislam opsto probiotic i ima vrska koe vreme
Можеш на хамер да направиш 1 2 3 4 5....до 12 месеци поленца и секој месец да си правиш после да си урамиш за во спална на ѕид - спомен јас имам две такви за стапала baby art дома ама се со перниче ваљда е со мастило не знам, одма се вади
Исто, пред 5 год на форумов научив дека има бебешки, секако не купив јас додуша не ни користев шише ни цуцла, двете ми беа екслузивно доени и не прифатија цуцла, сега после 6 месеци шише за вода само мијам со фери сјај и жешка вода, плакнам повеќе пати.
Mami glavata haos mi e, otprilika kolku ml treba da pie bebe 2 nedeli? Poveke sme ad otprilika molzeno 2 pati davam. So aptamil sme, da se vodime spored nedeli ili kg? Mazevo malo mi bese 4 kg vo ponedelnik.
По недели, педијатар не ви кажа? Мислам беше 60до90мл тој период. А зошто даваш предност на ад а не на града, немаш млеко или така одлучи дека ти е подобро да си знаеш точно колку пие и да го држи повеќе?
Јас се водев по килограми, а не по недели. Моето беше многу лакомо и не му стигаше по возраст. Исто тоа време беше скоро 4кг, на месец беше 4700.
Taa nedela piese mojava 60ml molzeno tocno na kollku vreme nezz, pislam deka i ad tolku treba sma ne sum sig deka samo ednas dadov i odtogas se na izmolzeno
Majkicki, maliov koga se istegnuva najcesto, i koga go sobleluvam nekogas, ednoto nodze go trese nekako cudno, kratko trae toa, ama na svasta mi ide pametov. Nekoja imala slicno?
Ne uspea sa fati grasa najubavo pa poveketo zsspiva i ostanuva gladen. Seuste stavam 3 4 pati dnevno na grada ama ete se maci nekoi mi velat ne vleci ne golta ne znam so.
I moeto e lakomo pa sega koga im velam na domasnite nekogas davam po 90 mi velat mnogu e ama bebe koga mu e dosta sam zatvara usta.
60 nekogas ne mu stigaat pravam po 90 pa mi velat premnogu e a da ne mu davam bebe ostanuva gladen place se vo usta vlece.
Мајки, кога почнуваат да се исправаат малечките? Моето е 4 месеци ама од кај 3 месец почна да се исправа, се крева се витка како стомачни да прави, мислиш ќе седне а многу е рано за седнување особено што е женско, па ја враќам назад ама тоа постојано едно за едно го прави. И в раце не сака воопшто легната да седи, се исправа со главчето не седи потпрена. Не знам дали да се радувам или грижам? И сеуште треси вилица кога цица без оглед дали е од мене или од шише? Има некој со слично искуство?