И моево исто исклучиво вистински аспиратор фен и правосмукалка, нека врти бројчаникот на евн П.с сега вака поспана добив идеја да се менуваме вакаа форум-мајки за време на скок, една мајка да ги чува сите деца по 1 недела така да се менуваме барем другите да се наспијат и соземат. Легнав со бебе во 9, мм последно го видов кога ме носеше на пораѓај пред 2месеци и така.... Бебе на шетање со транспортер спие, во корпа му требаше 1.5ч шетање за да заспие и спиеше 24мин исто ко дома. Мразам скокови. Чао
Ние ја вадевме од прв ден, си седеше најнормално во корпа ке се отспиеше се супер. Одеднаш на едно излегување почна да плаче, никако не сакаше во количка, мм цел пат ја носеше во раце. Само што ќе и облечам јакна се плаче, тресе, нервира. Кога ја ставив прв пст во кенгур немаше реакција, но сега ужас. Ќе се обидувам секој ден по малку, ваљда ќе се навикне.
Така беше и кај нас. После кога ќе нарасне и ќе смените корпа со седиште и поинтересно ќе и е. На почетокот првите две три недели поима немаат кај се. Нит можат да видат уште. Напукани се од нашите хормони и само спијат. После полека почнуваат да осознаваат и да им се развиваат сетилата. Се е ново и мора да се учи. Денес ако не успеам да ја извадам збеснува буквално. Ако врне на балкон ја вадам малку да зјапа. Им треба до три пати нешто да повторат и веќе е рутина. Јас мислев дека цело маало од нас ечеше. Имавме комшии со бебе 5-6 месеци постаро, абе гласн не му слушаш. Не и верував на мајката кога ми велеше ќе помине. Кога ќе ги видев они од шетање со кола надзат, на ручек биле. А ние нашето пред зграда, едно ставање во количка пиштење на најјако. Ете помина и тоа. И ова сега што не мачи и тоа ќе помине . Да не и е претопло? Моја пишти кога и е топло. Многу малку облека трпи. И кога шетаме гледам сите на облечени, она по џемпер.
Здраво мајки, бебе е 2 месеци, во последно време не какаше секој ден и одкако го применувам советот од педијатарот почна да кака со моја помош, не чекам сама да се искака, сабајлево имаше малце кака и малку беше како лигаво, дали е некој знак тоа или е во ред? Некогаш кога пие млеко се тегне и и ги слушам цревата како и работат… иначе и давам диа стоп и нурсе харвеј, а млеко хип комбиотик
Кај мене така правеше во корпа немаше шанси кога ке ја видеше количката вриштеше, ама затоа во транспортерот ужива
@KikiKviki ти мислам ставаше ким во чајот за доилки, го варип зрното или така живо го голташ низ чајот?
Не маци си ме помешала со @DaisyDream (мислам дека во јогурт го мешаше кимот) јас посебно правам чај од кимот го варам и го пијам а посебно овој за доилки
Da jas go pijam cel, edna lazicka mala vo jogurt, stavam pobajagi, ziva sum I pred bremenost si obozavav kim so jogurt
ovq koristam Зошто кога го бањаме пример со ракавичка го тријам и не паѓа ништо а кога ќе почнам да го мачкам со масло или крема му паѓаат како не знам како да ги наречам "парченца" се прават? а вака кожата му е нормална не му е сува. Со што да го мачкам да не му се праи така
Исто потполно се понаша. Затворени сме дома со страв излагаме со мм. Ке пробам да ја вадам секој ден по малце се надевам кога ке потпорасне ќе се навикне сега има 3ипол месеци
Pa iskreno ne mi pomaga. Krs sum na taa tema, ne odam sekoj den vo wc, baska tvrda stolica. Kafe mi e lekot mene Gasovi imam koga pijam, mislam toa mu e "efektot" Posto inaku vaka i grav koga sum jadela , gasovi voopsto nemam.
Нас ни кажа од 5 и пол месеци да почнеме со вкусови, а ни кажа дека ќе намали со повраќање кога ќе почне да стои повеќе исправен (валда да седи /стои самостојно). Сега ужива да лежи на стомаче но хаосот е тука цело време, дури и по 4-5 пати обилно враќа ама изгледа нема решение, мора да се издржи само
Освен вакцината во болница, па после тоа за туберкулоза наредната е на два месеца илии 6 недели најмалце да имаат поминато од денот кога е примена бсж вакцината