Ние чекаме сестрата од кај матичната да се јави, да ни закаже, но немало термини, споро оди… не знам што да правам дали да почекам или да закажам приватно..
@DaisyDream јас ким ставам по четврт лажиче во овесни житарици,исто со јогурт.+ други семиња Уште една недела и вакцина не чека. Рота и шестовалентна заедно ќе ги прима ќере моја. И со синко беше истото, на 2месеци и една недела ги прими и тој. Досега ми немал јавено тој реакции се надевам дека и сега ќе биде така. А имам страв од тие вакцини, не знам оти.
Каква ракавица користиш? Ми препорача педијатар да ја бањам така ама сите што ги видов ми се некако многу рапави како за бебешка кожа. Инаку и јас прашав за истото и ми рекоа дека сме се плашеле да ја триеме на бањање... Мислев ракавицата ќе реши
Па може да сум нежна и јас иначе ова идеше со пешкирот како "комплет" сличен материјал како пешкирот е
I nie ponedelnik ideme na vakcina. 2 meseca i 10dena togas. Dvete odednas. Daj boze lesno da pomineme.
Ако е ептен затната да. Ако не не го чистам не чепкам. Моментално е цела мрсулава и искрено со шприц и физиолошки и го чистам зошто со инхалации и синомарин и со пумпа нема ефект.
Тешко со термини. Барај упат за во Неуромедика, таму има термини и со упат дел од трошоците се покриени од фондот, плаќаш само 650 ден. Доктор Кирил убав впечаток ми остави.
Здраво, пред да прашам утре во секој случај ќе одиме на доктор, но ако има некој да сподели да ја поминам рает ноќта. Малото има како бели зрнца на непцето на горната вилица странично, и од вчера и мириса здивот чудно. Иначе за една недела ќе прави 4 месеци. Од што може да биде, има некој искуство?
Немам искуство ама може да е кандида. Газа и со сода бикарбона пробај да чистиш. На доење сте? Ако да, третманот со сода и на градите прави.
Не мора да јави прво на јазичето, може прво да јави и странично. Секако допрашај педијатар ама може да е тоа штом има малку и друг мирис. Да поминува побрзо
Да, јас и го чистам речиси секој ден од раѓање, не е убаво да има секрет тоа ми беше препорака и од педијатар редовно чистење на носето.
Мајки нормално ли е бебе да има зелена густа кака и да кака на 2 -3 дена.,,Давам Бебелан.Првото дете го доев и знам беше жолто и какше неколку пати во ден.Од сите ли формули е такв каката.
Mami mi treba sovet vo vrska so testisite na bebce. Nekako 1 mi e spusten, dr seuste ne i nekako potecen. Pedijatarot sistina rece dobri mu se a pedijatarot sto planirame maticen rece ke sledime. Imam slika ama ne znam kako se pravi spojler. Neka mi pise nekoja majka privatno.
Големиот синоќа со температура утрово со сипаници Ги изолирав од синоќа ама како што читам касно е Беби 3 месеци Искуства, совети ве молам споделете