Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Следи во наредните 14 дена. Не мора да значи ние само што излеговме нашиов ја избацува кај не од што ја сакаше и му избија и го изолиравме тогаш, а малата не фати.

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.269
    Искуства со recol bimbo пробиотикот? Читам пишува за грчеви е. Сте го користеле, помага навистина?

3. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    Педијатарот ми рече ако е на доење може да не префати
    Со ад големи се шансите
    Од сабајлево се во различни соби ама 4 дена претходно кој знаел
    Ако имаш плус совет пиши

4. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    Малиов на секое спиење или кога ќе го заспијам ќе се расплаче у сон или после некое време спиејќи ке заплаче ама плаче не е како кенкање. Пред некој ден дури му дадпв да цица он цицна 2 пати и продужи да плаче и затворени очите. И синојка така у сон се расплака одма му прозборев го гушнав го земав се подсмири. Уплав ли е? Деновиве соседите во др стан бушеа се вселуваат не знам од нив ли? Како да му помогнам? Сакам да го однесам да му баат крај краева..

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ништо не паничи тоа е ќе се чека сега. Воопшто не го доеше ти?

6. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    Го доев нецела недела и ради притисокот и терапијата се префрлив ме на ад

7. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    Ja pa ne veruvam vo takvi raboti, i sliki od prv den frstat po drugarki, gi spamirav duri :D
    Ako e najaden, ne se grci, smeneta pelena, vaka ne pokazuva znaci na bolno dete, uzivaj.
    Voznemiren e nesto, nema pricina nekad, i mojov vcera krs spiese, se strekase na se i sesto, abe ne daj boze da tropneme doma odma zalno place okokoruva oci, pa edvaj prezaspiva. A demek ke go ucev vo galama da spie, aha vazi. Mal e, nemaat pravilen ciklus na spienje i son, koj znae kako "ripaat" od edna faza vo druga...ne se grizi, sto vikaat starive, ke menja :)

На Fenix05 и KikiKviki им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мајка го заболува нешто наеднаш. Мало е бебето рачунај ти било во стомак 9 месеци. Ти седи во една соба 9 месеци и излези надвор како домородец ќе бидеш. Гушкај и гали бебе ќе помине и таа фаза ќе порасне.

Чекајте сега само мое мислење е дека нема да префати али сепак следете. Варичелата да знае да се исфрли. Али знајте дека од кога ќе избијат сите и кога ќе ги нема врвчињата тогаш не е веќе заразно. Али избивањето е надворешно не е внатрешно што има разлика од морбилите и не е застрашувачки. Секако нема вакцина за варичела.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    A za galama mu pustam na yt white noise 10h da shushti ama eve denes ne znam sto mu stana ima denovi kaj sto i top ne go budi ima denovi kaj sto i da disam dlaboko se budi :rofl:

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Beunique555

Beunique555 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2023
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    50
    Моево бебе има 2 мес и 7 дена. Почна да става прсти во уста. Дали почнуваат да му раснат заби?

11. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    1.028
    Mislam deka e rano za zabi mnogu retko na koe dete na 2m pocnuvaat. Neka kaze poiskusna majka
    I moeto stava prsti u usta ama mislam radi cuceto taka poso naucen e da cuca nesto sve:D

12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Ok e. Nas na ragjanje vo Remedika ni go dadoa, davav, ama koga zgolemivme dohrana so ad pocna zapek da ima. Go trgnav i se sredi.

13. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.963
    Hahaha baš ubavo opiša :D
    Ne, normalno e da si gi buta tupanicite vo usta:D oralna faza pocnuva, ostavi go neka si gi lapa :)

На KikiKviki и Beunique555 им се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Nema zabi. Oralna faza pocnuva. Si gi zapoznava racete taka, posle noze ke pocne da faka i da saka da gi stavi vo usta, pa predmeti. Bebinjata go zapoznavaat svetot i delovite od svoeto telo so stavanje vo usta.

На Beunique555 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Како го чистиш? Каква е таа рачна пумпа? Јас имам Носко ама многу често има суви мрсули, носко ме ги собира тие, и се затнува цел нос и со едно како пинцета и ги влечам, кога и се подлабоко ја чекам да кивне за да подизлезат . Еднаш двете ноздри и се затнаа, едвај дишеше, ме извади од памет. И протресов бибер во близина и се изнакива и ги исфрли, иначе за малце бев тргната на клиника да ја носам да и го исчистат носот :whew:

16. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    1.701
    Јас користам изотоничен спреј аква марис за секојдневна употреба и со аспиратор на чико и влечам, кога напиша членката рачна пумпа претпоставив дека е аспиратор :D
    Ставај и спрејче и полесно ке и ги вадиш.

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Ke si zemes sprejce akva maris najslabiot za bebe ili monodozi isomar i ke kapnuvas po nekoja kapka pa ke vleces so aspiratorot.

18. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Можеш да и ставиш капки, аквамарис или синомарин, и да ја свртиш на меше. Од напор ќе почне да дува низ нос и ќе ги исфрли, барем до место каде многу лесно ќе ги фатиш со Носко. Јас веќе само така можам да и го чистам бидеќи штом ќе го види носко главата лево десно и нема шанси ни да и го допрам носето.

19. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Мајки, 3 неделно бебе, си јаде нормално на 2 часа, пие млеко како и секогаш регулар, кога ссма ќе се тргне тоа е тоа, ама денес цел ден каките и се или жолто со зелено или целосно зелени..и тоа ме мачи зошто зелени а се храни како и секогаш, па тоа ме мачи. Некоја со вакво искуство или со совет? :)

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Не секогаш зелена кака значи глад. Може да биде грчеви или да е измрзната во мешето. А може и да биде од нешто што си ти јадела. Прати ако е подолг период обрати се на педијатар

На Stela123 му/ѝ се допаѓа ова.