Следи во наредните 14 дена. Не мора да значи ние само што излеговме нашиов ја избацува кај не од што ја сакаше и му избија и го изолиравме тогаш, а малата не фати.
Педијатарот ми рече ако е на доење може да не префати Со ад големи се шансите Од сабајлево се во различни соби ама 4 дена претходно кој знаел Ако имаш плус совет пиши
Малиов на секое спиење или кога ќе го заспијам ќе се расплаче у сон или после некое време спиејќи ке заплаче ама плаче не е како кенкање. Пред некој ден дури му дадпв да цица он цицна 2 пати и продужи да плаче и затворени очите. И синојка така у сон се расплака одма му прозборев го гушнав го земав се подсмири. Уплав ли е? Деновиве соседите во др стан бушеа се вселуваат не знам од нив ли? Како да му помогнам? Сакам да го однесам да му баат крај краева..
Ja pa ne veruvam vo takvi raboti, i sliki od prv den frstat po drugarki, gi spamirav duri Ako e najaden, ne se grci, smeneta pelena, vaka ne pokazuva znaci na bolno dete, uzivaj. Voznemiren e nesto, nema pricina nekad, i mojov vcera krs spiese, se strekase na se i sesto, abe ne daj boze da tropneme doma odma zalno place okokoruva oci, pa edvaj prezaspiva. A demek ke go ucev vo galama da spie, aha vazi. Mal e, nemaat pravilen ciklus na spienje i son, koj znae kako "ripaat" od edna faza vo druga...ne se grizi, sto vikaat starive, ke menja
Мајка го заболува нешто наеднаш. Мало е бебето рачунај ти било во стомак 9 месеци. Ти седи во една соба 9 месеци и излези надвор како домородец ќе бидеш. Гушкај и гали бебе ќе помине и таа фаза ќе порасне. Чекајте сега само мое мислење е дека нема да префати али сепак следете. Варичелата да знае да се исфрли. Али знајте дека од кога ќе избијат сите и кога ќе ги нема врвчињата тогаш не е веќе заразно. Али избивањето е надворешно не е внатрешно што има разлика од морбилите и не е застрашувачки. Секако нема вакцина за варичела.
A za galama mu pustam na yt white noise 10h da shushti ama eve denes ne znam sto mu stana ima denovi kaj sto i top ne go budi ima denovi kaj sto i da disam dlaboko se budi
Mislam deka e rano za zabi mnogu retko na koe dete na 2m pocnuvaat. Neka kaze poiskusna majka I moeto stava prsti u usta ama mislam radi cuceto taka poso naucen e da cuca nesto sve
Ok e. Nas na ragjanje vo Remedika ni go dadoa, davav, ama koga zgolemivme dohrana so ad pocna zapek da ima. Go trgnav i se sredi.
Hahaha baš ubavo opiša Ne, normalno e da si gi buta tupanicite vo usta oralna faza pocnuva, ostavi go neka si gi lapa
Nema zabi. Oralna faza pocnuva. Si gi zapoznava racete taka, posle noze ke pocne da faka i da saka da gi stavi vo usta, pa predmeti. Bebinjata go zapoznavaat svetot i delovite od svoeto telo so stavanje vo usta.
Како го чистиш? Каква е таа рачна пумпа? Јас имам Носко ама многу често има суви мрсули, носко ме ги собира тие, и се затнува цел нос и со едно како пинцета и ги влечам, кога и се подлабоко ја чекам да кивне за да подизлезат . Еднаш двете ноздри и се затнаа, едвај дишеше, ме извади од памет. И протресов бибер во близина и се изнакива и ги исфрли, иначе за малце бев тргната на клиника да ја носам да и го исчистат носот
Јас користам изотоничен спреј аква марис за секојдневна употреба и со аспиратор на чико и влечам, кога напиша членката рачна пумпа претпоставив дека е аспиратор Ставај и спрејче и полесно ке и ги вадиш.
Ke si zemes sprejce akva maris najslabiot za bebe ili monodozi isomar i ke kapnuvas po nekoja kapka pa ke vleces so aspiratorot.
Можеш да и ставиш капки, аквамарис или синомарин, и да ја свртиш на меше. Од напор ќе почне да дува низ нос и ќе ги исфрли, барем до место каде многу лесно ќе ги фатиш со Носко. Јас веќе само така можам да и го чистам бидеќи штом ќе го види носко главата лево десно и нема шанси ни да и го допрам носето.
Мајки, 3 неделно бебе, си јаде нормално на 2 часа, пие млеко како и секогаш регулар, кога ссма ќе се тргне тоа е тоа, ама денес цел ден каките и се или жолто со зелено или целосно зелени..и тоа ме мачи зошто зелени а се храни како и секогаш, па тоа ме мачи. Некоја со вакво искуство или со совет?
Не секогаш зелена кака значи глад. Може да биде грчеви или да е измрзната во мешето. А може и да биде од нешто што си ти јадела. Прати ако е подолг период обрати се на педијатар