Мајки помош Бебе 5 месеци во спиење се врти на страна.Некогаш навечер не ја осеќам кога се врти... нормално е? Ми е страв да не се задуши
Мајка гледај да нема од страна само перници и такви работи. Нормално е бебе да спие на страна или на меше. Мојава додека не се мушне во ќебето испод нејзе со носот не заспива. Кога имаат мака сами се подместуваат и си вртат глава. Дури и новороденче кога беше цело време на меше спиеше и си ја вртеше главата пополека.
На целиот страв тие вакцини добро ги поминавме, само ножето ја болеше од убодот, лепенки и ставав, ги има во аптека. Сега за таа на 4 месеци собираме страв )
Не качи темература. Ми рекоа ако качи да и дадам далерон сируп за деца. Имав но не и дадов. Лепенка и ставав на убодот само што дојдовме дома, тој ден нема бањање. Не ја барав ниту наредниот
Na bebusov mnogu mu grgorat crevata dur spie mu grgorat,dur jade,koga go uspivam,otkako ke jade isto. Normalno e? 1mesec i 16dena ima I mnogu baloncinja pravi so ustata pretezno dur spie toa e nesto novo 2 3 dena i toa li e normalno?
I kaj mene prave balomcinja od kaj mesec i mene mi bese cudno sega sne 2 mes. Isto i krkorat crevata od start toa bile ustvari grcevite taka mi kazaa bar mene ama kaj nea ne se bolni naka ne place bar vija peruod sega prethodno da taka da normalno e se
Мајки дали и кога сте биле со бебе на кафе? Имам пријателка од друг град бебињата ни се 9дена разлика и сакаме да се видиме месецов и бебињата ќе ни се 2месеца и неколку дена и сакавме на кафе да седнеме како да се опремам за во кафич деновиве ќе седнеме со мм чисто да пробаме во помирен кафич како ќе ни биде. Совет, искуство?
Мајки ве молам за совет…бебе од какање на 3 дена, почна да кака по повеќе.. од вчера вечер до сега 5 пати какаше, има и лигаво во каката… што значи тоа? Загрижена сум
Vcera bevme, bebe 3 nedeli. Cel city mal go prosetavme sednavme na kafe bebe spiese, samo 1 stana za pienje. Ke si odite za pocetok na nekoe pomirno mesto i sekako kade sto ne se pusi i nema glasna muzika.
И мене пред некое време ова ме загрижи, но немам одговор. Педијатарот рече дека е нормално тоа лигавото во какото и кај здрави бебиња но да се следи да нема како крв. Мојата е 4 м пред околу две недели почна, мислев настината е нешто но изгледа не е. Се уште има. Во постарите постови сретнав дека е транзитна интолеранција на лактоза, бебето се уште нема доволно ензими за да се справи со неа, но дали е тоа не знам.
Сами чуваме бебе и добивам чудни реакции дека на долг план не е можно.. Под сами мислам комплетно на гости одиме кај нашите, не очекуваме ниту сакаме некоја помош. Малку не спиени ама мирна глава. Дали е чудно? Дали има уште некој што се одлучил на овој чекор? Не познавам таков пример во блиска околина, дури и во странство си земат помош од мк, па малку ме јаде црвот да не сум будала. Да речеме дека да сме сплотени и мир ми беше побитен од се друго, но како расти станува захтевно 24/7. Ќе можам ли да се носам во фазите со јадење и понатака?
Ние сме исто , од прв ден сме сами ни мајка ни свекрва никој . И многу ми е поубаво . Сите ми се чудат демек како постигнуваш да исчистиш ручек и дете све е можно за мир у куќа. Јас и сопругот си одлучивме дека нема потреба да се навикнуваме на помош и супер ни оди . Со добра организација не гледам зошто би имале понатаму проблем Јас на пример на секоја негова дремка ја користам за да направам нешто , дали да средам по дома или ручек . И обавезно попладневната дремка негова ја користам и јас си легнувам со него .
Скроз исто Само веќе почнува да тежи бебе за на рака кога нешто спремам па сега кенгур ќе земам за кога е кенкав и сака кај мене да ми се слободни рацеве. А баш успевам да си средам сè дури и да се избањам експресно некогаш знам да го ставам на транспортер во количка па ме гледа кога пеглам чистам или си лежи во корпа, на земја подлога во моја близина и си муабетиме
Јас често се жалам од тоа што немаме помош, ама мирот во домот ти е најбитен. Хаотично е, тешко е и захтевно ама на крајот од денот ти правиш како што ти сакаш и ти си го одредуваш редот и нема на кој шо да се објаснуваш зашо си дала ова, не си ставила чорапи и слично На долг план, можно или не вие си одлучувате. Нас ко ќе ни дојде ту мач или имаме обврски што се одложуваат со денови, ќерка оди на викенд кај моите и тоа е сосема океј. И она среќна и ние среќни. А другите шо мислат, како мислат ич да не ти чуе ама баш никогаш
Majki moze temava ne e za ovde no jas ne vidov slicna. Sakam da ve prasam dali nekoja od vasimala problem da ja boli sve koga ke stane od spienje kicma grb gradite stomacnite i sto pravite vo odnos na toa. Neznam dali mi e od sto go drzam bebus ili e nekoja medicinska indikacija