Бебе вчера заспа во 23 часот. Се будам сабајле со аларм во 7.30 за големиот да оди во градинка. Бебе уште спие. Се здрвив едно 10 секунди. Што не сте кажале дека има вакви бебиња?! Јас стварно треба да почнам да частам.
Здраво бебе што добро напредува нема потреба да се буди по мене, читав се случило дехидрирало на некоја членка моево пример беше супер. Ноќе знаеше 4 5 6ч да спие па да цица и качуваше по 65гр дневно. Прашај педијатар според твоето ќе каже @Мариаа. И за частење е работава, мада пази да не се урочиш јас сè што се пофалив на форумов низ нос ми излезе
Do sega napreduva ne ko tvoeto ,okolu 250 gr nedelno. Sea go primetiv ko se grci so nozinjata za da se iskaka ili prdne ,i ako mu doaga potesko mi blucna malku . Dali deka tesko na meseto i so se stiska nz. So ovaaa formula podobro e, e sea uste saatite da gi sredime so obroci na kolku i da si napreduva. Do sega si bese dobar.
A mnogu da ne e na bebe od 40 dena 120 ml. Spored kilaza. Prvo bebe i sea zbuneta da ne e malku mnogu nz. Popladne ke konsultiram pedijatar ama pak vasi iskustva i mislenja.
I nie od bolnica izlegovme so pokaceno crp (okolu 6 mislam bese) sirup davavme pet dena i toa e toa, duri i da nema nisto nekoj preventivno go davaat. Te razbiram potpolno i jas bev taka ama nema prostor za panika sigurna sum
Со првото плачев на форумов долго време. Сега второво се погоди,па да се пофалам малце. Да не биде само кукам @Fenix05 Другар, ако се заречеме овде,одма крстена вода барам
Zatoa sto imaat procent od sekoj prodaden produkt sto e na Zegin, kako Frizi derm, Corine de farm, Proven, Holle i ima uste mnogu drugi.
Pozdrav, bebe e roden 01.01 so 4230 gr, denes izmeren 6600 gr. Doktorkata veli deka e mnogu 2400 gr za 2 meseci i 10 dena, na adaptirano sme, toj bara 120ml minimum na 3-3 i pol saati uspeavme da se uobrocime, ponekogas i po 150-180ml gi pie... Ne znam dali e vozmozno nekako da namalime kolicinava ili barem na poveke saati... zatoa sto bara, vristi koga e gladen.. a si ima merka koga ne e gladen nema sansi da mu stavam sisence vo usta... soveti, iskustva?
Според табелата на кутијата и ние требаше да пиеме по 120 мл (135мл) од пред некоја недела,но тек сега почна по повеќе од 90 да пие…не пие секогаш исто…ретко да испие 135, најчесто 105-110 од прилика..јас ја правам дозата со 4 лажички, па колку испие толку..
Pa i moevo e 2kg porasnato rodena na 02 01. Pa ne dobiv takov komentar nikogas od pedijatar koga prasuvav dali mn i davam mi velese deka kolku saka tolku neka jade ako ima visok ke go povrate. Tvoeto ako ne povraka znaci mu e dovolno mislam spored mene e mn loso da mu namalis na jadenje i da bide gladnicko osven da probas 1 2 pati pa ako ne bara da jade kako prethodno da probas taka
Моето се роди 4150г, за два месеци исто имаше качено 2400гр само на доење. Никој не ми искоментира многу дека било. Со адаптирано немам искуство.
Moevo e 3 m i mu mesam 90 ml pa 120 ml . Okolu 5ipol kg ima sea Na pocetokot imav mn strav da ne mu go rasiram zeludniceto i da stane gojazno bebe i mnogu pazam kolku davam. Si napreduva postepeno. Vo meguvreme davam caj becutan od anason ama planiram da go smenam za nekoj so pomalku sekeri. Taka da probaj so nekoe cajce a mlekce namali mu malku ne da vristi ama ke vidis kolku mozes da mu namalis Sepak i spired kilaza racunaat po kolku treba da pie
Ај утешете ме...дали само мојава е таква...цицкарка, да ја оставам цееел ден ќе си цица..често бљуцка, намали од порано ама уште си трае тоа..и кај вашиве е исто? Нормална облека чиста не ми остана, облечи нова блуза, тренерки, сè со млеко 3 ипол месеци е..
Мојата е 4+ и е иста. Само што мн ретко бљуцнува. Никогаш нема одбиено цицка и мислам дека цел ден би седела така . Еве ја моментално спие ама цицкава у уста и е. За навечер да не зборам.. подобро без горна пижама да спијам пошо ми се извадени надвор цело време
И она намали со бљуцкањево не дека не, почетокот беше баш после секое доење, ама пак си бљуцка и сеа..и во скоковиве толку ме бара, тоа чудо, сеа се научила, карактер е, сакам да заспијам со цицка и точка, посебно ноќе на 2 часа како аларм, знае да затера и 5 6 часа ама знае и да бара до бескрај да цица и ден и ноќ богами вака растресени и ја би спиела без пижама и онака на изволте и се цело време
До три месеци бебињата се хранат на барање на детето, не е важно за доење толку, за формула да не биде на помалку од два часа. За да не фрлате прави по 90 ако бара уште лесно може да направиш уште 30 веднаш. Ама веднаш не по пола час или слично. Колку-толку да има некаков ред и да не му се оптерети желудничето. Не се секогаш исто гладни со тек на време ќе им фатите ритам и ќе научите како кажуваат дека се гладни. Некогаш им се кака и се бунат а мислиме дека се гладни. Ќе направиш, оно ќе јаде, ама малку, оти не е гладно. А па кога ќе се искака после обавезно бара порано, барем мојата така прави, или и се спие не може да заспие па бара шише за да заспие... правам мислам којзнае колку е гладна а таа пие 30 и заспива... Сакам да кажам нема правило на таа возраст и не се трудете да го најдете. Има денови и кога јадат помалку од што треба и денови кога јадат повеќе... се е тоа нормално ако се во прашање исклучоци, а не сите денови да се такви. Еднаш дома готвев боранија и што и мирисаше цел ден плачеше за храна. Испи дупло тој ден, мислев повеќе ќе пие и се зголемил лимитот. После сфатив дека од мирисот што готвиме огладнува, откако следниот ден се на пола ми јадеше. Душички се и они како нас, не се швајцарски саати.