Па и јас сум со хашимото, мојата не ми забрани ништо, на два месеци одев на контрола за тироидната во бременост, не ми рече ништо а баш прашував дали има нешто што не смеам. Јас се утепав пиејќи апчиња- витамини во бременост и премама, и метилфолат. Б метилирана бе комплекс, ц витамин... и не се сеќавам веќе ама пиев доста плус клексани... и еутирокс 100
Mojata mi zabrani... Zboram striktno za jodot sto go sodrzat prenetalnite, drugite sekako smee, ama jodot smeta za hipo i hasimoto. Postoi femibion bez jod bas za ovaa sostojba ama go nema kaj nas...Sekoj doktor razlicno... Kade ides ti?
Хаха не ова е на државно Нуклеарна медицина и патофиза мислиш името вселенски бродови праќаат. Маказлиева мислам дека е. Како и да е, нислам дека тироидната повеќе од стрес е и небаланс во организмот, отколку од јод ама тоа е. Сум била и кај таа Адамова ама ме врати ваму и си терам тука
Остај ја госпоѓава,многу нелогичности пишува. И јас сум хипо, две бремености истерав со Фемибион. Незначителна е количината на јод во витамините и не смета на тироидната. Потврдено од др Синиша Стојаноски.
Jas dve bremenosti isterav bez prenatalni radi jodot, potvrdenood dr. Tatijana Josifovska PZU Tireodijagnostika, eden od najdobrite endokrinolozi. Au zaboraviv ne odis ti na privatni lekari sorry
Најдобриот ендокринолог во земјава беше на клиника но напушти се пензионираше веќе. Пренаталните и општо витамините тие што се повеќе во едно пакување ви се џабе испиени затоа што има посебно кога се пие магнезиум,цинк,калциум,б витамини итн не може се да содржи наеднаш и тоа да го искористи телото толку се скапи, а никаква функција немаат али за доброто на компаниите они од тоа печалат пари нели
E za ova se slozuvame, nikogas ne sum piela prenatalni ni vo dvete bremenosti. Radi sto sodrzat jod a hasimoto jod plus ne e preporaclivo da vnesuva (osven neli preku hrana toa nemoze da se odbegne vo celost). Po potreba si piev posebno se. Potvrdeno i od endokrinologot i dvajca ginikolozi (maticniot i provatniot sto mi ja vodese bremenosta). A za farma industrijata e drug moabet.
Haha da de ona ne e specijalist i ne odat i tie sto mozat da si dozvolat kaj sakaat vo svetot da otidat. Koga nemas iskustvo ne zbori i onaka si gugle ekspert otvori i procitaj ja.
Леле ама сте за карање први... а бре ниеден доктор нејќу да видам, дека се мора... и најдобриот да е кога нема лек нема, некогаш и некој нестручен па ќе погоди... Сега бев кај "престручен" вратен од пензија, ме избрка оти сум била со приоритет, зошто сум отишла кај него, а бе кај помладите колеги требало со приоритет. он ли се да работел... што е најтрагично и други избрка со приоритетни што беа... и сега треба некој несреќен млад да ме лечи, оти на овој стариот му удрила славата во глава. Не ми фалете доктори, си заминаа докторите во Германија, ова тука што остана е оти никој не ги сака, туку ај да не забегувам со темата
Мајки што значи зелено во изметот? Порано кога не какаше секој ден , се радував кога ќе се искака…сега само паничам
Koe aspiratorce? Mu nemam zemeno nisto za noseto mu gi cekam da dojdat na dofat i samo gi povlekuvam so vlaznicka
Neil med од Зегин. Ама за првото имам на Бекутан и подобар е. Пробај и само со солени капки, може со кивање ќе ги извади.
Мамички Вашите бебиња денски дремки во каква соба спијат темна или светла? Имам поделени мислења па да слушнам и од вас.
Бебе за 20 дена само 440 грама качила А 2,5 месеци е. Страв ми е да не стигнеме до дохрана. Што можам да направам?
Јас не затемнувам, си спиеше супер во дневна и на врева на пример, ама во последно почна да и смета вревата, па почнав и за дневните дремки да ја ставам во спална. Ем таа наспана квалитетна дремката, ем јас да си тропам послободно вкујна. Инаку има 5 месеци. За 20 дена 440гр, уште 10 дена 220гр. Тоа би ти било 660гр месецот, во граница на нормала, мислам не ме земај здраво за готово со бројкиве, морав пример да ти дадам. Прати си го бебето, ако си е среќно, задоволно, полни пелени, значи му е добро, нема потреба од дохрана, мое мислење.