Мајки што сте на адаптирано ве молам за хелп На новалак ац сме со грчеви, бебе 3,5 месеци и пробав да му дадам обично новалак и е многу плачлив Кога го пие ас, не може да спие одвај држи и 3 часа од млеко до млеко Денес кога му дадов обично се изнаспа и 5 часа му поминаа од оброк Дали има некој што го користи ац и искуства дали кога како преминале на обична формула
Jas koristam obicen novalak ko ke se zauspija mozi da pominat i 4h i da ne pobara dodeka spie,a ko ke e razbudena bara na 2.5-3h .
Vcera sincevo se iskaka mn znaci do grb gore bukvalno a denes pomalku ama imase tecna stolica(80% tecna) ama senf normalna boja. Denes go iznesovme i nadvor na 20 min da ne e prehladen? Paniki krenav odma.
Не. И не кревај паники Претпоставувам е мало бебето, што е нормално да има помека кака со сенф боја. Ќе има и др симптоми ако е преладен, ама од 20 мин, па башка и на отворено...
Majki, tie sto imate veke pogolemi deca, i ste koristele cucla lazlivka, koga i kako se odviknavte? Mojov ne zaspiva bez cuclata, si vikam kako ke go odviknam. Za zabite i vilicite mi e Do godina bi sakala da ja frli. Ama mene nema da me prasa
Имам пријателка, стоматолог, бремена е 8ми месец, беше дојдена, па вика ааа нема шанси да дадам цуцла јас воопшто. Ок и велам, ќе видиме Со првото дете, дури на 2 год, имавме друштво во двор, кога се прибравме да заспива "ја заборавивме долу" па и реков ајде утре ќе ја земеме, јас другиот ден веќе ја имав пресечено, па намерно отидовме во двор, да ја види и тоа беше тоа, никому ништо. Моево веќе беше големо, разбираше, на помала возраст не знам како би одело. Ама и од детето зависи, моево ја бараше само навечер за заспивање.
Јас го земав хипп, во гранули, во сите аптеки го има. После почнав да си купувам од билна аптека, анасон, маточина, ким, си ставав 500-750мл вода од сите по една лажичка. За цел ден ми беше таман.
I na alkaloid i hip isto i so dvata ne vidpv nekoja razlika pogolema so sto od alkaloid go koristev od 7 8 mesec vo bremenosta hip samo sto mozes i vo ladna voda da go rastvoris toa mi bese prednoat
Ќеја исечеш на врвот и нема да може да ја шмука. Или ги фрлаш сите цуцли во канта. Ама само ако стварно си решена да се тргне цуцлата, да не извадиш друга од фиока или да идеш да купиш нова. Ќе плаче три дена и ќе се навикне.
Fala vi zenski, ke probam nakaj 6-9 meseci da ja isecam, znam deka nekoj den nema da spie i ke place , ama si vikam ke vidi ke ne vidi ke zaspie na kraj. @MartinaMM i jas sum stomatolog, demek ne davam, ama kako vlece batka, me isusi Baska se prejaduvase pa povrakja posle. Morase. Kazi i na drugarka ti za nisto vo zivotot da ne vika aa jas nema, i na nisto da ne se cudi. Ko za inat e posle Inaku do godina ne e strasno, max do 2-2ipol godini, posle trajni iskrivuvanja na vilicite moze da nastanat. Problem e pogolemo dete poveke razbira i pisti Ajde ke vidime so ke bide
Извини што улетувам, мислам дека кажа дека имавте вакцина понеделникот? Бебињата ни се 2 дена разлика, како поминавте? Дали ставаше лепенки? Ја боцнаа утрово, ми рекоа да ставам ама заборавив да прашам на колку часа да менувам
Bevme vtornikot ja primi, šestovalentna plus rota. Fala bogu eve tret den super e, nemavme tt ni nisto. Lepenki ne ni dozvoli tamu doktorkata na vakcinalen punkt, rece hemija e toa da ne ima reakcija pa nema da znaeme dali e od lepenkata ili vakcinata. I sube mi bese, iako site srugarki antipirea lepea. Samo acidi borici oblogi. Drzev na gazicka po 5 minuti nekolku pati vo denot. Od rotata samo poveke kaka i smrdka i malce grcevi navecer. So lesno i na vas.
И јас сум протетичар па никогаш не сум и дала цуцла. Али видов од кај сестра ми има ќерка направила дупки на цуцлата одма се откажала.
Se odi samo direktno kaj zdravi deca za da se vakcinira ili treba da se najavime prethodno nisto ne mi objasni pedijatarot a i jas vrska nemam
Не само за да не си игра цуцла со тебе, него општо цуцлите си имаат позитивен ефект на смирување. Плус цуцла можеш да ја фрлиш. Ќерката на 4 мес ми ја плукна цуцлата и почна да цица прст, епа прстот не можам да и го фрлам во канта Јас ич не сум против цуцли, ама со време да се тргнат. Скоро 8 години работев во ортодонтска ординација, убаво сум видела какви последици може да остават цуцлите. Штом никнат заби, треба да се тргне.