Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Мајка можеби ако обичното новалак му прави грчеви пробај на друга фирма. Нас новалак 1 такви грчеви ни направи и запек, а ни 1 лименка не испи како козичка брбушки какаше. Ја вратив одма на алернова и се врати се по старо.

Пробај со бејбилов ако одговара. Или пробај без лактоза прво можеби е интолерантно па тоа ви прави мака само. Не форсирај со сила само мака да има бебе.

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Zavisi kade mozebi ne e sekade isto. Vo Jane Sandanski ima poseben vlez, ne se najavuva, rabotat od 8 do 19.30, cekas red, zavisi kako ke ti se pogodi, ama sega e guzvi celo vreme mislam zaradi vonrednive vakcinacii, sto zabranija gradinki i juris site.

На KikiKviki и Fenix05 им се допаѓа ова.
  3. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    И сопругот кога бил мал нешто вака му имаат направено и не ја побарал повеќе. Демек ја фрлиле на голубите нагоре и толку. Си знаело детето кај голубите е цуцлата и не ја барал. Мене по драстично, татко ми пред мене ја фрлил во оган и не сум ја побарала повеќе. Како и да е треба некој начин да се најде, мојата е 4 м. Планирам и јас нешто вака, ама колку ли е свесна за неа уште од 3 м. Свесно ја бара. Со име Ије и знаеме цуцлата ја сака. Се обидувам да ја заменам со глодалки ама не ми успева сега за сега

Последна измена: 15 март 2024
    На Bannana и DaisyDream им се допаѓа ова.
  4. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Мала е за вакво нешто, уште не разбира.
    Сепак зависи и од детето. Првото до 2 години цуцаше, преку ноќ престанав да ја давам и не ја ни побара. До ден денес е така, бргу се прилагодува на промени.

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  5. happinnes11

happinnes11 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2015
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Majkiii zlatni, za di-te-per vakcinata, pomegu prva i vtora doza kolku dena imaa pominato?
    Mi ispratile pokana na 30 den, odnosno go imam vakcinirano na 1 Mart so prva doza diteper, sega vtora doza da ja primi na 1 April. Ve molam za konsultacija zatoa shto spored oficinalen kalendar e na 2 pa 3ipol meseci ili 2 pa 4 meseci.

6. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Моето примаше на 2, 4 и 6

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Nie prva doza privme na 10 polni nedeli (2 meseci i 10dena nekade) a za vtora ne zakažaa pocetok na maj okoli 10ti maj, polni 4 meseci i 10dena. Znaci 2mes razlika

8. Miracls897

Miracls897 Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2023
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    16
    Здраво мамички. Бебето ми е месец и пол и последнава недела не ми напредува. Кака многу течно и незнам дали е проливче. Што да и давам за проливче и дали да ја носам на педијатар?

Прикачени фајлови:

9. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Mene mi lici na normalna bebeska stolica. Na sinko vaka licat

На Miracls897 и KikiKviki им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    2 па 4 месеци па 6 :)

11. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    zdravo majki, dali za adaptirano mleko, vodata flasirana ja zovrivate ili samo ja zagrevate?

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Само се загрева.

На Stela123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.428
    Допаѓања:
    18.667
    Една интересна идеја за откажување од цуца гледав на видео. Девојче беше,во градина направија дупки и ги засади цуцлите. Другиот ден утрото одиво градина, на тоа место "никнале" зумбули :) пресреќна беше.
    На новалак млекото пишуваше да се зоврие па да се олади.

14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    9.507
    Ja vrijam flasiranata. Osven ako ne koristis flasirana vo stakleno sise. Ama vo plastika sto stoi kojznae kolku vreme ne, si vrijam nisto ne me kosta. A i vo Remedika na ispis isto mi kazaa. Flasirana i vriena. I sisinja za pienje obavezno stakleni bar znaes deka e bezbeden materijal. Imav edno plasitcno Avent posle nekolku upotrebi plastikata pobele, se zamagli, go frliv sekako.

15. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Malata e 2ipol meseci ko si dojdovme doma deka si lezela se na desna levata stranna bese spleskana i posle nedela dve ja upravivme posle toa pak i se napravi sega levoto obravce i e mn pomalo od desnotto. Ja stavam pretezno na leva da spie ama ne spie skroz na obravceto nekako na pola. Ima li nekoja sto ima takov problem seuste, i mn me nervira koga gi vtskuva ocinjata na pocetok pravese posle ne ja primetuvav moze pravela sega ko i davam sise togas prave dali saka da go vide pojma nemam:D

16. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Да да знам дека си стоматолог, те имам читано низ темиве.
    Инаку уште еден пример, сестра ми како бебе, ближеше година, по пат за на одмор и падна цуцето во тоалет, и мајками да си ја проба шансата ајде супер вика, упорна беше, не даде цуцла од резервите.
    Ама ние на одмор си имавме као детектор за све што има во песок, камчиња, отпушоци и сл. и тоа одеше дирек в’уста. :lol:
    Да имаше злато негде низ песокот, богаташи ќе не напраеше, ако не го изедеше хахаха :D

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    1.815
    I mojot pretezno na desna ama gledam i sam se vrti na leva. Inace pedijatar ni rece da go svrtime cel na leva ne samo glavceto i pernici pozadi bidejki zasega ne bilo problem ama ko ke tezi poveke e togas da se pravelo problem. Inace za ocite i moeto gi pravi pa gledav na angliski bilo normalno za newborn. Inace dali go stavas i pravo da spie znaci ne na leva desna str glavata?

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Ko ja stavam.na levo ona mi spie na sredina na glava ke probam ko so vikas cela da ja mestam na levo

19. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    1.028
    Во почетокот цуцлата само "правилно" ако му ја дадовме ја цицаше прееска приметив наопаку ја цуцаше нешто лошо има ако ја цица обратно?

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Нема ништо лошо како и одговара така нека ја цуца.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.