Мајки на машки бебиња Можеби е повеќе пати поставено прашањево ама не успеав да најдам… од кога почнавте да му го отварате? Се консултиравте со педијатар прво? И дали мислите дека ги боли? Моето е 20 дена скоро месец ќе правиме но до сега му го немам отворено. Се обидов сабајле но некако ме фати страв има како мала кожичка со самото потегнување верувам ќе се скине.. чисто ако може да ми споделите ваше искуство, кога го направивте и слично
На месец дена кога бевме на педијатар таа го отвори малку и потоа на бањање отварав. Не на секое кога ми текне додека е во водата полесно лизга и правам 2-3пати нагоре надоле до каде оди.
Внатре во када без ништо кога ќе може да седи стабилно без помош. Од раѓање на мрежа легнато на малите детски кадички, од 2-3 месеца на сунгер исто во мала кадичка, од 6-7 месеца користев пластично столче за бањање (личи на мала хранилка со вакуум чашки на дното, и ја лепев за туш кабината).
Mene ednas svekrva mi mu go otvori na 7-8dena ama ne fati strav i posle na 10ti den pedijatar i od togas koga ke mi tekne na banjanje posle banjanje na cisto bitno da nema pomada
Mojot nwgde posle mesec pocnavme ama nejkje nejkje i kraj a ako go legnam na mene na meshe kreva glavata ne mn sam na meshe posto se bbuni so zabavljanje edvaj ni 5min ne stigame 2max xD
Дали имате искуства со бебуши кои плачат хистерично кога се уморни? Бебуш е 2 и пол месеци, се трудам да пратам будни прозори, но некогаш не сака да се успие и плаче хистерично додека не се успие... Не знам како да го избегнам тоа.. навечер посебно мора бар 20тина-30 мин да плаче неутешно... не можам ни да го нахранам кога е така уморен
Пробај порано успиј го. Легни го на кревет. Пробај рутина да му воведеш да знае дека е време за спиење.
Od 1 nedela, ni kaza pedijatar od sistina pa sekoj den posle kapenje mu go otvorame. I jas mislev ke go boli ama soprugot mu go otvora bebe uziva
Здраво, ме интересира мислење, ова моево е глупости можи, ама ајде Бебето е 4 месеци, си спие во креветче без проблем, каде и да ја легнам во дневна сегде спие. Но во спалната соба ноќе, нормално креветчето и е до мене, цело време иди до страната од креветчето што е до мене и пушта рачиња и спие залепена до оградата. Колку и да ја ставам на средина таа пак се лепи до оградата кај креветот мој. Како да сака да е со нас, а јас не сакам да ја земам у спална со нас да спие, а од друга страна срце ми се пара кога ќе ја видам залепена до ограда, па дури со главата е залепена и потцрвенува. Некој совет мислење, макар јас психички да не сум толку осетлива
Исто смр и ние. 2 и пол месеци кога се успиваме навечер мора да поплачи па после ќе заспие. Не знам дали е тоа бидејќи последниот прозор на будност им е за пола саат поголем во оваа возраст. И многу в раце бара нишање.
Malovo nejkje vo transporter nikako osven ako ne e pospan ili pred spienje pa ke se zalaze so cuce a u race vo kola saka chare nekoe?
Edna konsultacija nekoja ako e vo slicna situacija. Na eho na kolkovi mi rekoa deka levata strana ne i dovolno razviena na beba veke sne 11 nedeli ni preporacaa sirok povoj i eden pojas za kolkovi. Go poraca ama site mi velat majdobro 2 mislenje deka mozno e da mrdnala dodeka traelo ehoto i zatpa taka da pokazuva inaku i pravat vezbi vaka mi izgledaat vo red kolkovite. Od denes ke pocnam i vo kengur da ja nosam deka neli i taka ke i bidat rasirenki nozinjata. Muabetot mi e dali da nosi sirok povoj i plis vo kengurot ili samo vo nego