Тие што веќе имате поголеми бебенца од кога почнавте да ги ставате во подлогите за играње (што си лежат и горе играчки). Не знам дали е рано бебето е 50 дена па сакам некоја занимација да му воведам зошто кога е будно сака само во раце
Што порано. Моево е 3ипол недели, веќе му закачив тропки над релаксаторот нешто да има да гледа. Првото дете порасна на земја во игрална. Битно е само дали ќе сака да седи и да гледа, па понатака и да игра, ама можеш да го ставаш слободно.
Нормално дека станува полесно. За некој ден правиме 2 месеци мислам дека првите три недели дома беа најтешки. На сите ни е нова ситуацијата,бебе најмалку спиеше навечер на секој саат се будеше, цицањето пречесто, залепено за тебе, ти се опоравуваш после пораѓај, хормони во плафон. Кај нас точно после 40 дена почна да фаќа некаков ред. Самото тоа што навечер врзува и по 6 саати без да цица значи многу и ти си одморена и како нова. Тоа што е цело време залепено за тебе не го сфаќај трагично. Некогаш и до нашата перцепција е, мора малку понежно и спрема бебе и спрема себе. Секако е старо една недела што знае тоа? Само твојот мирис му е познат, користи ја ситуацијата и гали го. Нема вечно да трае, се може да чека и машини и садови, ручеци нека носат тенџериња,нарачувај не си ставај непотребно обврски на глава.Само бебе е најбитно сега. Ако имаш млеко не би те советувала да го ставаш на адаптирано за да си послободна затоа што и цицањето ќе фати ред,само трпение еве сега и по 3-4 саати тераме измеѓу подој а одлично напредува. На крајот на краиштата измолзено ти е секогаш подобра опција. Само позитивно мајка, галете се нема секогаш да се волку мали и да сме им волку потребни.
Ти кажала и спиди можеш. Штом падне папоче можеш на меше да го ставаш по малце. После тоа повеќе ќе седи нормално ако сака. Првото дете беше бикче рано почна да држи стабилно глава, да седи самостојно на 5 месеци и на 9 сам прооден беше веќе. Сега второво на 3 и пол месеци цела си се тркалаше и пробува да седне ама ќе си почека
Zenski, mojov posle vakcinava na 2 mes. prestana da mi guga, a drdorese 300 na saat pred toa...pa fufki malce. Eve veke 8mi den posle vakcina, se smee ama ne mi guga ic. Nesto slicno ste imale?
Менуваат мајка, не се плаши. Гугањето го смета за усовршена вештина и ќе премине да вежба нешто друго. После некој период пак ќе почне да дрдори само поинаку ќе звучи првичното гугање
Со што да го мачкам ? Само едниот образ му е вака црвен , не се гледа на сликата ама јако црвен му е .. Бап изгуглав како атопичен дерматит што би можела да земам ?
Не си размислила дека можеби е љут ако е 2 месеци како знаат да се наљутат карактери се Едит: може и кога ќе ти биде во скок да ќути особено тие каде се по 1 месец и ќе се извадиш од памет и после кога ќе пројде пак ќе гуга дури и повеќе
Ете кога му реков на мм дека не сака да ме гледа во очи и ме игнорира кога се местам пред него зошто го оставив долго да си плаче сам во кревет ми се смееше да не сум тропала глупости не ни знаело бебето што сум направила
3 пати едно исто да направиш бебе се навикнува на тоа. И мојата плаче во креветче ако е ставена порано 5 минути максимум после заспива. Сега најново и научив а почне да се доближува време за спиење ја држам малце во раце 5 до 10 мин почнува да зева и ја ставам во креветче и заспива без плачки. Мажите се ненормални не се децата виновни. Треба само да направат дете и да ги снема од планетава. Ван тема е ова ама богомолките не се улави што после однос си го убиваат партнерот
Здраво мајки, месец и кусур сме Почнаа да и излегуваат акни (брунчиња) на лицето дали некоја од вас се соочила кај бебето со акни и што сте ставале да помогнало?
Моево беше лом ништо си го бањав нормално му миев само лиценце со чиста вода за да не му стои долго млеко, бљуцкање си се сушеа повлекуваа мене ми предложи педијатарот да му мачкам медицинска козметика јас 2 3 пати само ставив некако и тоа помагаше ама прво ги сушеше па се повлекуваа и престанав
Ве молам за помош.. Започнаа грчевите веќе е месец дена старо бебчето. Му давам комбинирано доење со ад аптамил. Му ставам колиеф капки во млекото ( не цица туку го молзам млекото и му го давам). Му давам рекол бимбо пробиотик. Давате ли нешто дополнително за грчеви што би можело да пие? Капки .. прочитав за чаеви но не знам дали е мал или не.. кога им дававте чај? Кои капки ги користевте? Нешто што би му ја ублажила болката барем
Здраво мајки Кога се породив бебушот имаше црвенило на очниот капак,кога ги прашав докторите ми рекоа ќе се повлечи само но еве 2 месеци сме и никако да се повлечи посебно кога плачи и се зцрвенува уште повеќе Дали некој знае да ми кажи дали ќе помини така и за колку време дали сте имале ваков случај. Поздрав
Моево го има 1месец веќе и како да не му се отвара скроз. Исто се вцрвува од плачење и кога многу му се спие. Ми рекоа не е ништо страшно можеш да чистиш со физиолошки да капнуваш малце, јас не се осудив.
Чај не сум пробала, давав Еспумисан Л капки ама не ни помогнаа воопшто,нас сирупчето Нурсе Харви ни помогна многу, буквално за 15минути и делуваше.
Nas bio gaya kapkite ni pomagaat i vezbite so nozete pravi mu gi. Ne zemav termofor imav zaboraveno ama stavam topol peskir go smiruva malku.