Од капки се што пробав не помогна. Не очекував чудо но од 7 дена во неделата не мислев 6 да има грчеви. Чај не дадов, јас пиев микс од ким, коморач и анасон на хип за доилки по 3 пати на ден и уште го пијам иако имам млеко. При неутешно плачење ставав термофор, кревав ножиња и давав да цица, ја раскомотував и гушкав и нема многу што друго може да се направи. После 40 дена не се повторија. Со лесно Ако мислиш на хемангиом и моето има од раѓање еве трет месец уште не е повлечено. Исто е изразен на јако светло и кога плаче. Ќе се повлече постепено.
Nie deka na doenje pedijatar mi rece da ne mu davam chaj. Colief kapkite ne ni pomognaa. Najveke ni pomogna espumisan l, nurse harveys sirupot ne pomogna,vezbi isto pomagase,lezenje na meshe kaj mene,termofce i topla tetra dur go banjavme na meshe. Piev caj za doilki mi rekoa i toj deka pomaga za grcevite i caj od kim pravev i nekogas na nego lazicka 2 mu davav
Мила првиот месец е најтежок. А бебе не знае кај е и те бара тебе што е нормално. Ставај на града почесто и се ќе се среди. Јас првиот месец бев жива не наспана, како зомби бев. Ама поминува. Уморот одеше до тој степен што маж или мајка ми седеа до мене дур доев зошто задремував. Но се си дојде на свое место.
Ќерката спиеше цела ноќ од 3ипол месеца без да јаде, заради тренинг за спиење. На старосватовите ќерката речиси од сам старт спиеше цела ноќ без да цица. И двете ден денес на 5 и 6 години не јадат количински многу. Ама ваквите деца се исклучок. Повеќето се будат ноќе поголемиот дел од првата година.
Да, моево барем да. Од 2.5 мес почна да спие 6 часа, па почна да сврзува 8 и сега од 10 до 12ч. А големата ќерка па спиеше 12ч ноќно спиење, ама на 6 часа точно стануваше и цицаше брзински и продолжуваше. Ако мислиш на вакво нешто https://images.app.goo.gl/2WtEXrs1Y2bRZeYJ9 https://images.app.goo.gl/WruUvqhuiFKps9b59 кај мене двете ќерки имаат, кај големата избледе 90% со тоа што и ден денес ако се растревожи, плачи и сл и се познава. А малово има и на носето, на окото и на челото.
Моево знае да спие цела ноќ. Ама ми беше јеживо да спие без да јаде дали дека ми е навика да се будам по 3 4 саати па ја земам и ја дојам додека таа спие истовремено јаде. Дали е редно е да ја оставам да спие цела ноќ без да бара да јаде хм?
Еее и ќерка ми заспива околу полноќ и спие до 10-11. а 2,5 месеци е. Ја будам на два часа за цицање ама не секогаш сака да цица а ми е страв да и давам на 4-5 часа. На таа возраст како практикуваше?
Бебе кое убаво напредува јас не би го будела. Сосема е возможно да внесе се што му треба во текот на денот и да нема потреба од цицање ноќе. Исклучок би било бебе со жолтица, со проблем со цицање, со рефлукс, значи кога има некаква здравствена причина зошто не треба долго да биде без храна. Ќерка ми на 2ипол месеца легнуваше во 21ч и се будеше за цицање околу 4-5 сабајле. Ако бебето ти цица на 2-3 часа преку цел ден, никаков проблем не е да има еден поголем период од 4-5 па и до 7-8 часа ноќе кога не јаде.
Мајки ве читам за спиењето, ние сме два ипол месеци..имало денови кога се буди навечер на 6-7ч. но сега почна на помалку…се витка во сон и има гасови…дајте некој совет…и давав нурсе харвеј ама престанав.
Мојата е стара месец ипол и не давам ништо. Редовно и го масирам мешето, вежби со ноџињата и супер е сега за сега.
Mila i mojov taman smiri grcevi, gasovi rastruri posle, i dodeka se pokaka, macno mu bese, nekad denski nekad navecer od son go budese. Jas becutan cajce od anason malce davav i nekoe zrnce kim vnatre da zovrie. A posle pocnav jas da pijam, barem po 2 caja za doilki vo denot. Mislam period e, ke pomine.
Може да купиш 10 различни капки за грчеви и ниедни да немаат ефект. А може и првите да го смират бебето. Јас давам Колиеф, ама искрено поише ефект видов од вежби со ноџињата и од масажа на меше него од капките.
Дали имате пробано со еспумисан? И ние ја имаме истата мака се буди бебе од 4-5 сабајле со гасови некогаш ќе се покака некогаш само ќе се разбуди. Сакав да пробам со еспумисан можда ќе има некаков ефект
На моево помагаат секпе санајле во 5 се грчи во сон не се буди ажа спие немирно му давам малце држам рака на меше се смирува
Офф, не е лесно да си мајка, ако спие, оти спие, ако не спие, кога ќе заспие. Вчера на последната дремка стана порано, можеше уште една да напрај кратка експресна, ама ја скокна, сеа дали да пробвам да ја успијам, дали да ја остам, па порано да ја успијам за ноќно? Со прашање ти одговарам на твоето прашање, секако ќе се двоумиш како мајка. Ама ако добро напредува оставија слободно, не се мачи и ти на 3-4 саати, ако таа осети глад, ќе се разбуди еве да речиме на 6 саати. Колкава е? Одреден период веќе треба да учат дека денот е ден, а ноќта е за спиење. Ако напредува убаво, јас на твое место не би ја будела, моето тогаш сеуште само стануваше, прво на 6 саати, па направи преод на 8 саати.
Јас после цицање на нив пишува пред или после, ќе се нацица ќе почне да мрда полузаспан и давам 4х20 ама никогаш не сум давала толку немало потреба а и ептен запек му прават