Ние сме 2ипол месеци… таман мислев завршија маките со грчеви, таа пак во сон се витка не знам што да правам…и правам и јас масажа преку дем, ние сме на ад млеко
После колку време од прва доза вакцина почнавте да примате гости? Денес се вакциниравме , а требаше да ни дојдат гости во сабота, па мислам да им откажеме…
Да им откажете. Барем 10денови остај бебе да си дојде на себе. Сè живо кива кашла имунитет му е паднат од вакцините не си барај беља. Јас маж ми по дома го терам со маска зошто е затнат цел а бебко од вчера само што го боцнаа ми се закашлува носко полно
Како ги навикнувте вашите бебиња на сонце. Мојата не сака, сама се крие и ќебето си го става врз глава, или капата си ја спушта а не е ни свртена накај сонцето туку обратно
Зависи од гостите, ако дојдат здрави и зависи и од бебето ако нема реакција од вакцината овие два дена, тт и сл. нема зошто да се одложуваат работите. За надвор може на отворено, не по продавници, ќе годи воздух секако. Вие треба да внимавате од ротата да не се заразите вие па и другите, обавезно миење раце по менување пелена, ние возрасните не сме вакцинирани од рота... па за нас е по опасно отколку за бебето
Kako se spravuvate so kosata pokraj bebinjata? Osven pundza rasturena drugo ne znam pred skoro se ispeglav drug covek ama dolga mi e
Јас цели 3 дена така полузаспан го ставав во креветче, за да се научи дека таму треба да спие ама џабе уште малце и социјална служба ќе ми викнат комшииве на тоа дерење негово. А приметив дека ич ама ич не сака да спие во креветче, го земав ноќеска на два пати до мене, сум заспала, по 1 час станав викам ај сеа цврсто заспан ќе го префрлам во креветче. Го ставив, поминаа 30 мин почна да кенка со очи затворени, го тапкав по газе, white sounds пуштени уште од претходно си течеа, џабе бре. 15 секунди и од кенкање станува урлање и очи ококорени. Моиве деца се чудесии
Isto dete imame mojov dzabe krevetceto a sto merak imavama sama sum si kriva mene deka polesno do mene da spie i tikvi pa preku den ne ni saka vo krevet na mene ili vo race ili stoecki da zaspie dur go setam pa da go lwgnam 30min i da stane a spusti go otvara ocine ko na zemja da sum go legnala
Исто и моево , преку ден може да истера некоја дремка . Навечер нема шанси пробав секако не бива сите измалтретирани и ние и бебе и комшии
Абе што да кажам.. после првото си викав ај ќе бидам благословена со мирно бебе, ќе заспива само, нема да плаче и вреска, ама ништо од благословот
Да се прикчучам на тимот спијачи на спална. Ма не ни пробувам веќе во креветче да го ставам, убаво ми е вака Ми е криво пари за креветче џабе што лупнав само Одма се буди ако види дека е сам. Жими првите 2-3 недели спиеше таму. Толку.
Taka dodeka ne pocne da razbira i odi legni go sega da te vidam i nie dzabe parite ama poslatko mi e nokeska koga ke mi se okezi deka stanat meraci
Majki nekoja sto ima vrekjicka za spienje od Novelo, da mi kaze kako ja pere i dali ja susi vo masina?
Мојата откако се роди спиеше со мене во бебе гнездо на Г гарнитура од причина што јас не можев да одам и да ја носам до креветче. И така одлучивме тука да ми е се поблиску до кујната и масата за млеко и за други работи ... сега на 4 м ја префрлив во креветче со тоа што постелнината на гарнитурата ја ставив на креветчето. Некако шарена и е и многу ја засака. И спие во креветче веќе само без детска постелнина )) планирам така да терам некое време и после кога нема да и биде интересна ќе и ја сменам. 4 +++ е веќе и спие секаде каде што е оваа постелнина и перниците... па обидете се со нешто така. Навикнете ги на некои бои таму каде што сакаат да спијат па после со се се во креветче... не знам како да ве тагнам сите погоре па затоа одговорив на последниот одговор
Malku mi e cudno prvo bebe. Citav na trudnicki na fb deka moznoe i na 2ipol meseci da im rastat zabcinja imala nekoja majka takov slucaj. E dur go oblakav preeska mi odzema pazhnja vo usteto gore desno negde 3ka 4ka nz kako idea po red kako na nebceto belko kako da se krie malo zabce. Bebe mirno odbiva spienje samo se ligavi vtora nedela mozda po red i a dojde do dopir so necija raka ja cuca na 22ri tocno 2meseci nesto slicno kako ova na slikava izgledase dokolku uspeam utre ke go sliknam
Не треба заспано да го ставиш. Треба само да се успие внатре во него. Првото воопшто не спиеше во креветче можеби и моја грешка зошто секако плачеше нон стоп. Второво само не сакаше на спална на спие, а од кога почна самостојно и смирено да си ги става во уста и цуцлата ја батали сега си има палче за шмукање.
Никако, мене ме нервира косата па за дома ми е обавезно собрана, дури и мора во пунџа оти ко ќе фати беба да трга, цело раче влакна и е полно. После првото породилно едвај се навикнав пак да си ја носам пуштена.