Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    8.479
    Нон стоп собрана. Ми смета инаку. Ја имам пуштено два три пати и ме нервира. А бев човек што не знаеше што е стегач за коса пред да се породам. Ама сега со синко не бива поинаку. Ми фали пуштена коса ама ќе почекам уште малку

На kozuf и KikiKviki им се допаѓа ова.
  2. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Мислам дека зависи и од детето. Еве го од прв ден вториов е легнуван во креветче, џабе, едно време спиеше и во него и во гнездо денски, сега гнездото да не го види а во креветче цели 5 мин, некогаш и 10 хахах. Нема што не пробав. Исто и со првото, све пробувавме ама џабе. Додуша тој не спиеше никаде и никако ама од кога почна да спие ко што треба, ќе го успиевме и ставевме во креветче и ноќе се будеше и викаше, па за мир у куќа после 28484930259492 непроспиени ноќи попуштивме

На Brpbrp, DaisyDream и misli_si им се допаѓа ова.
  3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    14.726
    На 2 месеца сто посто не е тројка или четворка. Никнување на заби толку рано е исклучително ретко, а веројатноста дека прв заб би било некој заб позади, а не единица или двојка на таа возраст е рамно на невозможно.
    Најверојатно се работи за перла. Epstein pearl можеш да побараш на гугл. Први заби треба да се долни единици на околу 6мес (иако може да биде и многу подоцна, и понекогаш никнуваат прво двојки, ама и тоа е ретко).

На Brpbrp, TheSecret, KikiKviki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Majki, maliov skoro 3 meseca. Kaka po 3-4 pati dnevno, ako ne i povekje. Mislam ne samo sega, postojano. Koga ke razretcat kakanjava? :D
    Najveke maka mi e nokje obavezno po 2pati si kaka pa menjame peleni, pa pokakal bodi, pa se rasonil itn. (facepalm)

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Држи вода и твоево само знам дека треба дебели живци доколку некој се реши за бебе зошто е лотарија дали ќе ти со погоди плачливо или мирно.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Да, има случаеви што извадиле заби толку рано, ама дефинитивно не 3ка или 4ка, инаку како што ти кажа Спиди, најверојатно е перла, моево сега очајно бара чешкање на непцата, ама ближиме кон 6 мес. Како шо ја чешкав забележав и јас баш странично од 3ка отприлика кај шо би требало да е. За неколку дена исчезна. Еве и слика.
    IMG_3766.jpeg

7. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Јас не сум внимавала ни на други луѓе, ни на прошетки. Можеби зошто бебето ми се однесуваше како воопшто да не е вакцинирано. Никакви реакции немаше и така си терав и јас..

На Ouranio.toxo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.029
    Кога првпат ги однесовте малите на водно/кучково колкави биле и како сте прошле дека на повисоко реагираа некако или?

9. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Bas prasav pedijatarot za ova, od 5-6 meseci moze da se kacuva na Vodno, ama ne vrv, tuku sredno. Pomali ne radi usinjata.

На KikiKviki, DaisyDream и Fenix05 им се допаѓа ова.
  10. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Пред да наполни 6 месеци одевме на зимување во Боровец. Тоа е многу повисоко и немаше проблем никаков.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    1.816
    Majki edno glupo prasanje mozi bebe mi e 1 mesec davam aptamil znaci zovrivam voda pa mleko i ladam posle pod cesma. Prasav pedijatar mi rece da taka za nadvor mesaj so ladna ama dali mi go razbra prasanjeto ne znam. E sega denes mi kaza dr deka vo zovriena se gubele hranlivite materii na aptamilot. Kako pravite vie? Bas se zagriziv a bebe dobro duri i podobro od ocekuvano napreduva.

12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Na samata kutija pisuva nacin na podgotovka

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Водата треба да се олади до најдобро 40 ( мах) 50 степени па да се меша со аптамилот на 30 мл едно капаче. После пак се лади до 37 степени и тогаш бебе пие. Пишува на кутијата упатство.

14. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Јас сум го правела и со ептен жешка и со не толку жешка. Бебето ми напредуваше супер..

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    1.816
    Da iskreno go pravev so zeska i posle ladev ama sepak bebe pie napreduva mn dobro. Samo mi rekoja taka se gubele hranlivite materii na mlekoto ne znam kolku e tocno ova. Haos glavata, jas prasav pedijatar ama taa izgl ne me razbra nitu jas nejze. Fala inace.

16. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Не се губат сите туку некои, ама и тие му требаат на бебето, особено витамините... затоа најдобро според упатството

17. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.029
    Мајки бебе 2месеца од сабајле како да се гади нешто прави онака како за повраќање и плази јазикот. Ме плаши се срцвенува а го исправам океј е цицна малку и пак ми направи така

18. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Јас го однесов вчера на средно водно, 2 ипол месеци е. А за надморската висина што пишале не сум прашала ама бебиња летаат со авион и ништо не им е така да мислам не држи вода муабетот али може грешам еве незнам. Ирина Дишовска планинарка наша нонстоп се качува со малото пешки на водно со многу мајки и не мислам дека има проблем.

На Spidy и KikiKviki им се допаѓа ова.
  19. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    657
    Мајки утешете ме… секој ден за нешто ново се стресирам… дали некое од вашите бебиња има или сте запознаени со хемангион?? Ние имаме на газето и вчера приметив малку се надрзнило, имаше малку крв…дали може да е од што дава напон да се искака? Демек не е страшно, исчезнувало со годините ама мене ми е страв ;(

20. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    179
    Најубаво зовриената вода нека ти биде во термос, ем ќе ти се олади докај 50 степени , нема толку долго да ја ладеш под чешма