Нон стоп собрана. Ми смета инаку. Ја имам пуштено два три пати и ме нервира. А бев човек што не знаеше што е стегач за коса пред да се породам. Ама сега со синко не бива поинаку. Ми фали пуштена коса ама ќе почекам уште малку
Мислам дека зависи и од детето. Еве го од прв ден вториов е легнуван во креветче, џабе, едно време спиеше и во него и во гнездо денски, сега гнездото да не го види а во креветче цели 5 мин, некогаш и 10 хахах. Нема што не пробав. Исто и со првото, све пробувавме ама џабе. Додуша тој не спиеше никаде и никако ама од кога почна да спие ко што треба, ќе го успиевме и ставевме во креветче и ноќе се будеше и викаше, па за мир у куќа после 28484930259492 непроспиени ноќи попуштивме
На 2 месеца сто посто не е тројка или четворка. Никнување на заби толку рано е исклучително ретко, а веројатноста дека прв заб би било некој заб позади, а не единица или двојка на таа возраст е рамно на невозможно. Најверојатно се работи за перла. Epstein pearl можеш да побараш на гугл. Први заби треба да се долни единици на околу 6мес (иако може да биде и многу подоцна, и понекогаш никнуваат прво двојки, ама и тоа е ретко).
Majki, maliov skoro 3 meseca. Kaka po 3-4 pati dnevno, ako ne i povekje. Mislam ne samo sega, postojano. Koga ke razretcat kakanjava? Najveke maka mi e nokje obavezno po 2pati si kaka pa menjame peleni, pa pokakal bodi, pa se rasonil itn.
Држи вода и твоево само знам дека треба дебели живци доколку некој се реши за бебе зошто е лотарија дали ќе ти со погоди плачливо или мирно.
Да, има случаеви што извадиле заби толку рано, ама дефинитивно не 3ка или 4ка, инаку како што ти кажа Спиди, најверојатно е перла, моево сега очајно бара чешкање на непцата, ама ближиме кон 6 мес. Како шо ја чешкав забележав и јас баш странично од 3ка отприлика кај шо би требало да е. За неколку дена исчезна. Еве и слика.
Јас не сум внимавала ни на други луѓе, ни на прошетки. Можеби зошто бебето ми се однесуваше како воопшто да не е вакцинирано. Никакви реакции немаше и така си терав и јас..
Кога првпат ги однесовте малите на водно/кучково колкави биле и како сте прошле дека на повисоко реагираа некако или?
Bas prasav pedijatarot za ova, od 5-6 meseci moze da se kacuva na Vodno, ama ne vrv, tuku sredno. Pomali ne radi usinjata.
Пред да наполни 6 месеци одевме на зимување во Боровец. Тоа е многу повисоко и немаше проблем никаков.
Majki edno glupo prasanje mozi bebe mi e 1 mesec davam aptamil znaci zovrivam voda pa mleko i ladam posle pod cesma. Prasav pedijatar mi rece da taka za nadvor mesaj so ladna ama dali mi go razbra prasanjeto ne znam. E sega denes mi kaza dr deka vo zovriena se gubele hranlivite materii na aptamilot. Kako pravite vie? Bas se zagriziv a bebe dobro duri i podobro od ocekuvano napreduva.
Водата треба да се олади до најдобро 40 ( мах) 50 степени па да се меша со аптамилот на 30 мл едно капаче. После пак се лади до 37 степени и тогаш бебе пие. Пишува на кутијата упатство.
Da iskreno go pravev so zeska i posle ladev ama sepak bebe pie napreduva mn dobro. Samo mi rekoja taka se gubele hranlivite materii na mlekoto ne znam kolku e tocno ova. Haos glavata, jas prasav pedijatar ama taa izgl ne me razbra nitu jas nejze. Fala inace.
Не се губат сите туку некои, ама и тие му требаат на бебето, особено витамините... затоа најдобро според упатството
Мајки бебе 2месеца од сабајле како да се гади нешто прави онака како за повраќање и плази јазикот. Ме плаши се срцвенува а го исправам океј е цицна малку и пак ми направи така
Јас го однесов вчера на средно водно, 2 ипол месеци е. А за надморската висина што пишале не сум прашала ама бебиња летаат со авион и ништо не им е така да мислам не држи вода муабетот али може грешам еве незнам. Ирина Дишовска планинарка наша нонстоп се качува со малото пешки на водно со многу мајки и не мислам дека има проблем.
Мајки утешете ме… секој ден за нешто ново се стресирам… дали некое од вашите бебиња има или сте запознаени со хемангион?? Ние имаме на газето и вчера приметив малку се надрзнило, имаше малку крв…дали може да е од што дава напон да се искака? Демек не е страшно, исчезнувало со годините ама мене ми е страв
Најубаво зовриената вода нека ти биде во термос, ем ќе ти се олади докај 50 степени , нема толку долго да ја ладеш под чешма