Од која возраст почнуваат да спијат на стомак ? Моево е скоро 4 несеци и веќе два дена се превртува на стомак да спие а од стомак на грб не знае да се сврти .. Ако го вратам назад почнува да плаче и е хаос Вчера и јас сум заспала отварам очи он си спие на стомак со газот нагоре од памет се извадив
Дали користите широк повој на вашите бебиња? Денес завршивме со контрола кај педијатар, супер напредува но ни направија и обука за широк повој за од Понеделник да користи. Доста читам различни ставови околу тоа па ме интересира дали користи некој од вас или не.. на два ума сум дали да му ставам или не
Ортопед ни кажа за двојна пелена нас поради историја на проблем со колкови во фамилија, иако супер напредува бебе ни рече до јуни да ставаме
Не сум ставала и не планирам да ставам освен ако ортопед не види некаков проблем во развојот на колковите.
Педијатар не може да каже дали треба широк повој. Ова е апсолутно непотребно освен ако ортопед не рекол дека има проблем со колкови и дека треба да носи. Ова е застарена метода која веќе никаде во светот не се практикува неоправдано.
Јас зедов од ДМ пелена за широк повој, многу е практична. Изборот е твој, целта е правилно развивање на кукчињата, што ќе му ја мислам реков не ми е на одмет да ставам.
Може слика? Се пере или? Мене ми рече педијатаров да ставам двојна пелена втората обратно ама како ќе фати топло да не му е сафра
https://www.dm.de/babylove-stoffwindel-set-unterwasserwelt-p4058172905551.html Овој е, го има кај нас, го перам во перална.
Во србија може да каже,зошто овде имаат друга пракса, дел од педијатрите се обучени и гледаат на ехо колкови. Мојот син овде нема одено на ортопед. Јас мк си го носев од причина што сакав стручно лице да го види. Инаку се поклопи се со нашиот педијатар кога го гледаше. Така да жената е стварно обучена за тоа.
Мислење ако може? Сакав да појдам конкретно до сцм да си земам нешто е сеа касно ли е накај 5часот со 2месечно бебе да одам? Не можев преку ден дека мм на работа.
Ние на нецели 2 после 6h сме ја носеле дома. Сега сме 3+ месеци и после 7 ја носиме. Ако е мирно бебе уживај си.