1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.012
    Допаѓања:
    8.480
    Кога сакаш тогаш излези си. Што има врска што е 5 часот. На два и пол месеци во 10 ноќе се имам враќано со синко. Заспива в колица и само го префрлам во креветче и толку

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Кога ти одговара тогаш шетај си , јас овие два дена излегувам накај 18 часот еден круг за да заспие :rofl:

3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.029
    Фала ви мајки. Стариве ми мрчеа демек мал е да шета а да нема сонце дрндрн.

Ме интересира како пратите прозорци на будност? Јас пример од прилика знам додржува малку и а зазева го успивам ако не успее пробувам пак за 10мин. Откако ке се разбуди како се гледа?

4. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Абе тоа старите само нешто наоѓаат рчка за поткарување. Мене наоѓаат секаков начин да ме задржат дома дека немаме уште 40 дена, ама не им успева :D Јас од кога ке се разбуди, гледам колку е саат и шо 1 час го успивам. А ако го видам да зевка и порано. Ако му се спие нека спие. Секако спиењето кратко му трае

5. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Ja denes ne go pribrav doma. Na dve kafinja sabajle, pa na rucek, pa pak go setav so drugarka do 6ipol. I dur go izbanjav legnav 7ipol me fati, sto mu e kasno, potesko zaspa.
    Inaku mojov denje pomalce spie, wake windows gledam spored aplikacija mu se 1h do 1,5h. A nokje od 18h do 6 sabajle koma e.
    Vcera i porano, vo 17h zaspa, mislev ke se razbudi rano, ama ne, pak vo 6h stana.
    Se budi cica samo mizejki i produzuva da spie.
    Taka da navecer tesko setanje za mene.
    Barem zasega. Znam deka ke smeni. Skoro polni 3 meseci e sega. Se spremam za toj (4ti mesec mislam e) golem skok i regresija vo spienje (ako dobro sum ve citala). Znaci sega vo April žurka ke mi bide.:drunk:

На Мариаа., Fenix05, KikiKviki и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Me faka i mene strav od toj famozen 4 mesec i regresijata poso niedna ne preskoknavme i site taka loso gi pominavme nego jas a uspivm negde 7 8 do 6 7 najkasno stanuva nautro izmegu se budi po 3 4 moze i poise pati ama so vikas odma prezaspiva. Preku den isto na saat i pol uspana ama dali vo tocno vreme go uspivas deka primer denes stana 5ipol ja prezaspav oti mn mi se spiese :Dstana 6ipol possle setavme od 2 pa do kaj 5 moze spiese i sega vo 7 koma. Obicno mi spie po pola saat ama nekogas znaev vaka da zavlece i neznam kako bi i napravila red na dnevnite dremki

7. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.029
    Samo mojov li zaspiva vo 9? Momentalno go uspivam i stanuva vo 1 i posle 3ili4 i sabajle 7 ko navien:drunk:

8. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Ние во 4ти месец само со цицање имавме проблем. 7-8 дена само у полусон цицаше. Живци искинав. Со спиење немавме проблем.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Не сте сами. И мојот заспива у 21 ч. Станува во 5-6 ( нормално измеѓу цица во полусон на 2 сати).

10. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Не. И мојот исто. Сега се мачам го успивам и ќе потрае, сигурна сум. Па ќе стане едно пати до сабајле, на секој саат. Нива неспана сум. Иако цел ден му пазам прозорци на будност, џабе.

11. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Rano e za red, mislam i samite ke ni "pomognat" posto ke smenat i pomalku ke spijat. I ke si bara da se uspie i samoto dete vo odredeno vreme.
    Inace ne gledam tocno koga go uspivam, go gledam nego, nekad posle 40min od posledna dremka, a i 3h nagore mi se ima sluceno, eve denes na gosti, site od race vo race, aber nemase da spie, dremna pola saat pa posle 3ipol casa buden bese. Doma nego go gledam, go poznavam ne e ic vesel ako mu se spie, namkjor e togas :D

Nego malce cica so spiejevo nokje, za 12 casa edvaj 2-3 pati se budi nekade...a i denje brzinski se cica po malce....

На Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  12. SaNjANN

SaNjANN Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    138
    Ехе, мене ми мрчеа дека и навечер во мрак не требало ниту кај нас дома никој да дојде хаха. Следам одприлика прозор на будност, кога ке се разбуди гледам за саат ипол два колку би било саат и си планирам. Следам дали зева, црвени очиња и заспивам. Некогаш пружа отпор - пошо нели се е поинтересно од спиење. Тогаш се откажувам и пробувам по некое време пак.

На Ouranio.toxo, DaisyDream и KikiKviki им се допаѓа ова.
  13. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.029
    Kjuti pa ni jas ni vo bremenost navecer da ne shetam... ili sega navecer da ne shetam kasno radi mlekoto deka dojam..mracnite navecer da ne mi go ukradat:rofl::?:

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.344
    За тебе може се будали, за некој не.Секој си има свои граници до каде може да оди.
    Маж ми ги чува додека дојдам од работа. Потоа јас настапувам.
    Па следи ручек и целото време им го посветуваме.
    И не е грев да сакам за викенд еден ден на само да се видам со маж ми.

На Ceneva и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  15. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.544
    Допаѓања:
    11.716
    Од форумов се спремив дека таа регресија, 4 скок биле ужас и фала богу не ме одмина. Ова не било ужас, ова било хорор. Бебето не можам да си го препознаам ;( од насмеана, весела, гуга, стана кенкава, ужас со спиење. Бебево не спие луѓе..ко тинејџерка да е, па не и треба толку сон. Секој ден еве ова време заспиваме, во 4 сабајле. Денес дремна ептен дека надвор шетавме, па и надвор и дома една дремка истера, инаку спие едвај 6 7 часа во 24ч.знае да е будна од 14ч до сабајле 4 ;( ја викам Господ само трпение да ми даде.

А со цицањето, сè и е интересно освен асално да цица. Цица ама скока, ми ја тегне градата, мава со нозе, гледа наоколу, ме стиска и тегне за прст. Во скоковиве гради ме болат, секој саат ипол виси на града :drunk:
    А кога и се спие не знае како да заспие па тоа кенкање до бесвест. Абе нишкај, шшкај, пеј, врти ја низ дома, стави ја во креветче, па цуцла, ај без цуцла и што ти уште не, додека заспие обелев во косава.

Дај боже да не поминеш вака како мене. Се надоврзав на твојот пост, морав некаде да се искажам, ќе пукнам ко бомба :@ ;(

На annamommy98, Kikikikiri0405, KikiKviki и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Кога почнува таа регресија и скок ?

17. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    657
    Исти сме и ние, еве уште малку 3 месеци ќе праиме… не знам дали е до бебе или дека има гасови па се буди

18. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.029
    Mojot mislam deka ke spie poveke ama mu doagja pusto bas koga go fakja sonot da se stiska da prdi ili u son ke se razbudi od sto ne moze da prdne.

19. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Имам напишано 'секој трет ден' и 'цело време така'
    Никаде не напишав дека е грев еден ден да се има слободен.
    Секој па и ние сакаме да се одмориме понекогаш.

Членката имаше друго прашање,а не за еден слободен ден во неделата со маж.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    1.821
    Majki denes bebe ima malku zatnat nos pa mi e strav da ne kreni temperatura a se pogodi i nedela. Imam doma paracetamol sirup, sto smee da se dava, do kolku se tolerira? Bebe e skoro 5 nedeli.