Кога сакаш тогаш излези си. Што има врска што е 5 часот. На два и пол месеци во 10 ноќе се имам враќано со синко. Заспива в колица и само го префрлам во креветче и толку
Фала ви мајки. Стариве ми мрчеа демек мал е да шета а да нема сонце дрндрн. Ме интересира како пратите прозорци на будност? Јас пример од прилика знам додржува малку и а зазева го успивам ако не успее пробувам пак за 10мин. Откако ке се разбуди како се гледа?
Абе тоа старите само нешто наоѓаат рчка за поткарување. Мене наоѓаат секаков начин да ме задржат дома дека немаме уште 40 дена, ама не им успева Јас од кога ке се разбуди, гледам колку е саат и шо 1 час го успивам. А ако го видам да зевка и порано. Ако му се спие нека спие. Секако спиењето кратко му трае
Ja denes ne go pribrav doma. Na dve kafinja sabajle, pa na rucek, pa pak go setav so drugarka do 6ipol. I dur go izbanjav legnav 7ipol me fati, sto mu e kasno, potesko zaspa. Inaku mojov denje pomalce spie, wake windows gledam spored aplikacija mu se 1h do 1,5h. A nokje od 18h do 6 sabajle koma e. Vcera i porano, vo 17h zaspa, mislev ke se razbudi rano, ama ne, pak vo 6h stana. Se budi cica samo mizejki i produzuva da spie. Taka da navecer tesko setanje za mene. Barem zasega. Znam deka ke smeni. Skoro polni 3 meseci e sega. Se spremam za toj (4ti mesec mislam e) golem skok i regresija vo spienje (ako dobro sum ve citala). Znaci sega vo April žurka ke mi bide.
Me faka i mene strav od toj famozen 4 mesec i regresijata poso niedna ne preskoknavme i site taka loso gi pominavme nego jas a uspivm negde 7 8 do 6 7 najkasno stanuva nautro izmegu se budi po 3 4 moze i poise pati ama so vikas odma prezaspiva. Preku den isto na saat i pol uspana ama dali vo tocno vreme go uspivas deka primer denes stana 5ipol ja prezaspav oti mn mi se spiese stana 6ipol possle setavme od 2 pa do kaj 5 moze spiese i sega vo 7 koma. Obicno mi spie po pola saat ama nekogas znaev vaka da zavlece i neznam kako bi i napravila red na dnevnite dremki
Ние во 4ти месец само со цицање имавме проблем. 7-8 дена само у полусон цицаше. Живци искинав. Со спиење немавме проблем.
Не. И мојот исто. Сега се мачам го успивам и ќе потрае, сигурна сум. Па ќе стане едно пати до сабајле, на секој саат. Нива неспана сум. Иако цел ден му пазам прозорци на будност, џабе.
Rano e za red, mislam i samite ke ni "pomognat" posto ke smenat i pomalku ke spijat. I ke si bara da se uspie i samoto dete vo odredeno vreme. Inace ne gledam tocno koga go uspivam, go gledam nego, nekad posle 40min od posledna dremka, a i 3h nagore mi se ima sluceno, eve denes na gosti, site od race vo race, aber nemase da spie, dremna pola saat pa posle 3ipol casa buden bese. Doma nego go gledam, go poznavam ne e ic vesel ako mu se spie, namkjor e togas Nego malce cica so spiejevo nokje, za 12 casa edvaj 2-3 pati se budi nekade...a i denje brzinski se cica po malce....
Ехе, мене ми мрчеа дека и навечер во мрак не требало ниту кај нас дома никој да дојде хаха. Следам одприлика прозор на будност, кога ке се разбуди гледам за саат ипол два колку би било саат и си планирам. Следам дали зева, црвени очиња и заспивам. Некогаш пружа отпор - пошо нели се е поинтересно од спиење. Тогаш се откажувам и пробувам по некое време пак.
Kjuti pa ni jas ni vo bremenost navecer da ne shetam... ili sega navecer da ne shetam kasno radi mlekoto deka dojam..mracnite navecer da ne mi go ukradat
За тебе може се будали, за некој не.Секој си има свои граници до каде може да оди. Маж ми ги чува додека дојдам од работа. Потоа јас настапувам. Па следи ручек и целото време им го посветуваме. И не е грев да сакам за викенд еден ден на само да се видам со маж ми.
Од форумов се спремив дека таа регресија, 4 скок биле ужас и фала богу не ме одмина. Ова не било ужас, ова било хорор. Бебето не можам да си го препознаам од насмеана, весела, гуга, стана кенкава, ужас со спиење. Бебево не спие луѓе..ко тинејџерка да е, па не и треба толку сон. Секој ден еве ова време заспиваме, во 4 сабајле. Денес дремна ептен дека надвор шетавме, па и надвор и дома една дремка истера, инаку спие едвај 6 7 часа во 24ч.знае да е будна од 14ч до сабајле 4 ја викам Господ само трпение да ми даде. А со цицањето, сè и е интересно освен асално да цица. Цица ама скока, ми ја тегне градата, мава со нозе, гледа наоколу, ме стиска и тегне за прст. Во скоковиве гради ме болат, секој саат ипол виси на града А кога и се спие не знае како да заспие па тоа кенкање до бесвест. Абе нишкај, шшкај, пеј, врти ја низ дома, стави ја во креветче, па цуцла, ај без цуцла и што ти уште не, додека заспие обелев во косава. Дај боже да не поминеш вака како мене. Се надоврзав на твојот пост, морав некаде да се искажам, ќе пукнам ко бомба
Исти сме и ние, еве уште малку 3 месеци ќе праиме… не знам дали е до бебе или дека има гасови па се буди
Mojot mislam deka ke spie poveke ama mu doagja pusto bas koga go fakja sonot da se stiska da prdi ili u son ke se razbudi od sto ne moze da prdne.
Имам напишано 'секој трет ден' и 'цело време така' Никаде не напишав дека е грев еден ден да се има слободен. Секој па и ние сакаме да се одмориме понекогаш. Членката имаше друго прашање,а не за еден слободен ден во неделата со маж.
Majki denes bebe ima malku zatnat nos pa mi e strav da ne kreni temperatura a se pogodi i nedela. Imam doma paracetamol sirup, sto smee da se dava, do kolku se tolerira? Bebe e skoro 5 nedeli.