На 1 метро од бебе кога спие кромид пресечен на пола. А сируп нас педијатарот ни кажа над 38.5 или ако е кенкав да не сака да јаде или спие и пониско ама до 37.5 е сосема ок без сируп. Соблечи го по боди само, избањај го но без глава да мокриш, почесто на града. (Ова ако има температура ако нема исчисти носе со аспиратор и на града нека седи почесто ќе пројде) Не секогаш затнат е настинка и дека ќе крене температура еве го моево и носе затнато полно,кива со денови па ништо не се влоши а мм беше мртов болен дома
За затнат нос не се дава парацетамол, само ако има тт над 38. Има капки за нос, физиолошки раствор, синомарин или аквамарис...можеш да му ставиш. Може повратил му влегло во носето, се чистат и тие како и ние... А ако мислиш дека е болен, кашла Има зелени мрсули, тт... тоа утре на лекар. Кромидот се расекува и се става на 1 метар од бебето, да засмрди
Znam za paracetamol prasuvav vo slucaj na tt dali smee. Inace nosot i toa znam mu go cistam ama deka prvo bebe wm malecko pa rekov ako kreni da znam sto da pravam. Dali pomaga kromidot?
Женски, овој ич не цица деновиве. Само ноќе успан убаво цица. Дење фати пушти, се нервира, па ја бута тупаницата, па цуцла нервозно смука и ке заспие. Раката во уста често му е. Да не падне на килажа си викам, и така не е дебелко бебе. Според Wonder weeks трет скок. На 1ви прави 3 месеци. Можно ли е од тоа? Ноќе добро спие, дење крш едвај. Нервозен до даска.
Исти сме Демек во скокови повеќе јаделе накачувале моево обратно нервозно после 4мин на града тегне мава влече
Isto. I mnogu tesko so (ne)spienjevo. Demek mal kratok e tretiov skok vikam nema da go osetime, ama auuuu
И мене со скоков на дневните дремки ми се буди побрзо од предвиденото време, па ја презаспивам за да не и дојде многу рано успувањето навечер па да ми се разбуди во 6 сабајле што ќе правам . Јас од 9 вечер пробувам со заспивање и се буди 8 утрото. Одговара вака .
15мин дрем(че) не го ни оставам го пренишкувам 4 пати за да не плаче да поспие Среќа навечер спие барем 1пат 5ч после тоа 2ч и веќе кога ќе цица во 4,во 5 е буден тегне нозе крева гуга ме чека да го префрлам на спална, јас спијам тој ме фаќа по лице се смее и така до 7 Деновиве после вакцина премногу се плаши од ништо почнува да зајдува од плачење со солзи со кашлање не знам зошто така дали нешто го заболува
Помага барем за нас, има парацетамол за бебе, не нашиот. За недај боже на детска клиника дежурна служба...
Може, и ние без млеко имаме мрсули, не пак мало бебе кое уште се чисти, ама ти ако се сомневаш на нешто, сепак најдобро си го познаваш детето и го гледаш, консултирај педијатар. Ние не сме доктори само споделуваме искуства
Uste edna nedela i 3 mesec nie sekoja vecer vadime mrsoli, ednas preskoknavme bas togas i na pedijatar taa den bevme i ona odma ni rece da i gi vadime kao najnormalno ne rece deka e znak na nastinka ili nes slicno
Како би го облекле малото за излегување од болница на вакво време (+/- некој степен)? Треба да се породам за 2/3 недели и не знам што е многу што малку.. боди по кратки и шпикозни со тенко ќебенце и капче? Или боди, блузичка, хеланки и тенко дуксерче со тенко ќебенце и капче? Страв ми е да не го претоплам или настинам... или да носам повеќе работи па што му облечат тоа, согласно времево?
До кога дававте пробиотик? Мене на здраво ми рекоа до 6 месеци требало дека со царски било родено бебето
Баш пред некој ден се консултирав со педијтар, ми рече со годинка да давам. Инаку спонатано породена. Прашај си кај матичен најдобро
А дали имаш забележано дали пробиотикот му прави запек? Ние прво користевме бејбитол па после месец два почна на два три дена да кака, сега го користиме на ваја ама и од него почна сега на два три дена да кака
Мајки сега дознавме мм има бронхит веќе 8 дена е болен беше дома со маска спиење во друга соба од бебе, јас од вчера некако блага болка во грло и малце нос потекува од време на време одма ставив маска ама реално сум со бебе 24/7 многу се плашам за него, за колку денови може да појави нешто да следам знаци симптоми и кога да го носам во болница? Мало е со паднат имунитет од вакцини срцево ми се грчи да не му бидне нешто...носето му е полно од раѓање вадиме бело зеленкасти мрсули, се закашлува навечер во сон ама мислам е од плунка за колку денови би развил нешто ако не дај боже закачи? И што смеам да напукам јас од спрееви за нос лекови пастили сирупи Читав за масло оригано во мали дози смее го нацицав па испив 3 капки, мед земав чаеви супи ама да се набустам некако да не паднам и јас