Мислам смееш Urgent C, беа фалени по темиве и навистина се супер. И не се плаши, можеби нема ни да го фати бебе. Со лесно нека поминува.
Здраво ме интересира со што им правите тоалета на лице на бебушите? Почна со вкусови и повеќе се валка околу усте, со што пребришувате?
Спонтано породена со 2. Ми рекоа пробиотик до годинка да давам, јас давав до две, божем ај во градинка ќе почне па таму со каши, јадења, болештини. Инаку матичнава ми рече до 1г зошто првиот син пиеше многу јогурт и кефир оф 7-8м па рече и природен пробиотик внесувал и било доволно
https://www.zegin.com.mk/mk/pranarom-bio-aromaforce-sprej-za-grlo-15-ml Od sprejov smees ako te boli grlo, i propolis detski bez alkohol prskaj. Za bebe ne se sekiraj, jas so 3 dena staro bebe fativ grip. Ni maska ne nosev, fala bogu nego nisto ne mu bese. Imaat imunitet preneseni antitela od nas, plus tie sto se na majcino mleko, tie antitela gi dobivaat i ponataka. Maz ti ako pocnal antobiotik, veke posle 24h ne e zarazen. @Fenix05 Dobri da bidete dvajcata
Здраво мајки, ве молам за совет што можам да направам, дали сум направила страшна грешка.. Имав млеко измолзено, во стерилна чашка убаво ставено во замрзнувач од Ноември месец, денес го извадив и на бебето му направив кашичка, денес е точно 5 месеци како полни. Го ставив во топла вода да се одмрзне, и ставив многу малце ни 10/15мл со лобело бисквити, и јадеше 4/5 лажички. После тоа пиеше малце водичка, и сега пред да легне цицаше. У спиење одеднаш поврати и тоа обилно, ја разбудив да ја пресоблечам, и додека ја пресоблекува поврати уште еднаш. У саботата извади две запчиња одеднаш и рацете цело време и се во уста. Се плашам многу да не и се случи нешто, прв пат ваква глупост ми текна да направам…
Да било расипано млекото ќе си приметела. Со првото дете имав млеко во замрзнувач по 6месеца, од којзнае колку кеси, имав 2-3 што се расипаа, штом ќе го стоплиш се прави со грутки и мириса лошо. Така да сигурно не е од млекото.
Може уште не е подготвено за бисквитите. Мојата е за една недела 5 м и се уште е само на млеко. Немаме почнато ни со вкусови ни со ништо. Педијатарот рече од 5,5 м да почнеме со вкусови. Не ми се верува дека млекото е расипано, едноставно си ја предадела можеби или желудникот не можел да свари па вратил назад
Najdobronameren sovet. Na pet meseci ne se dava biskviti. Tuku najosnovnite ovoski kako jabolko, krusa,sliva,kajsija itn. Morkov, tikvicka. Neznam od koga ste pocnale so vkusovi, no mnogu vi e rano.
Од бисквитите е сигурно. Моето е 10 месеци бисквити нема пробано. Јас кога јадам млеко и бисквити ми станува тешко, а не па на така малечко бебе. Не се сикирај само немој повеќе бисквити да даваш. Прво воведи основни овошки и зеленчуцин, па потоа житарки кои се лесно сварливи, па потоа можеш бисквити.
Да ве прашам нормално ли е долното лево ребро да биде повеќе испакнато од другите, уште малку 5 м сме? Дури и како нанадвор да излегува кога ги собира нозете
Znam samo za @DaisyDream deka e sk mene od nova god porodena imase uste nekoja ama ne mi teknuva mislev deka ovoj skok go minavme minatata nedela ama ne e sega dali kaj 3 meseci im se zgolemuva prozorot na budnost nekade na okolu 2 casa se uspiva vcera i denes ili sepak se dolzi na skokot zosto citav negde od 4 meseci im e okolku 2 casa prozorot na budnost i me buni
И на моето поголемото му е такво не се среди скроз сеуште 3 и пол години е но пие поголема доза сега д3. Ортопед ни кажа со пливање дека ќе се среди.
zdravo majki. nekoj sovet kje bide dobredojden. imam ednomesecno bebe, vtor den ne e kakano, grcevi imame i plus gasovi dista ispustame. se napnuva celo vreme, i ispusta zvuci naponi, kako koga covek ima zapek. cajce davam, i e isklucivo na aptamil poradi problem so majcino mleko od moja strana, snemav. vcera cel den ne mi e spiena od maki, i nokjeska borba vodevme za son. nezmam sto da pravam ako moze pomos
Може да е од аптамилот тој е потежок за варење. Консултирај се со педијатар. Чај не давај нема потреба бебе од чај и вода. Дали даваш пробиотик?