Nekade posle 40 dena posto bev mrtva umorna i sama cela den so bebe se iznervirav i pocnav da si pravam nekoj red za spienje so sto ja uspivav vo isto vreme i nekoja si rutina pred spienje i stanuvanje vo isto vreme za denski dremki samo gledam prozori na budnost ama posto realno spie po 30 min sekoj pat i toa e predvidluvo i koga stanuva noke ne ja presoblekuvam ne i davam da se razbudi potpolno i odma prezaspiva veke 3ti mesec fala bogu funkionirame taka
Мајки значи многу се уплашив, пред 20мин си се искакала имаше црни зрнца во изметот, потоа и пролив. Има 5 и пол месеци, а да, вчера примаше вакцина трета рота и втора пневмокика, и ноќеска имаше тт 37 со 4 тогаш ја соблеков голо, па за 10-15мин и падна. И сега треба да ја однесам на лекар???
Уште кога дојдовме од болница направив некој ред во точно саат да јаде, да спие… Накај 6 го бањаме, 7 ипол да е заспан со цицање, се буди навечер на 2 ипол - 3 саати секоја вечер во исто време и гледам истото да е и преку ден. Преку ден и не ми е толку битно точно саат бидејќи сега ново што почнав е да го вадам надвор, почнав надвор по 10 мин, денес беше цел саат. Секој ден по малку повеќе. Сега за сега имаме одличен ред.
Normalno li e posle cicanje I davanje vitaminite da mi povrati, taka dobro povrati? Ne zdrignuva iako go drzam ispraven poveke vreme Preporacajte mi dobra el.pumpa za molzenje
Првиот метод во видеово мене ми е најефикасен. За пумпа, јас имам ја имам оваа и сум многу задоволна - https://www.philips.co.in/c-p/SCF323_11.amp/philips-avent-single-electronic-breastpump
Прашав и во царски ама тука сте баш сите, мајки и со првиот царски и со вториот подвижна од 2 ден, ама матката вториов пат еве 2 ден вратена дома уште сум на кетонали. За првото како побрзо да прекинаа болките. Прагот на болка ми е прилично висок ама ова баш ми се плаче, пола нозе ми се кочат и половината кога контрахира. Брзам има надеж да се намалат? Да можев да лежам ај некако ама не ни сакам. Хелп
Како да знам дали на бебето му студи? Дланките цело време и' се ладни и под нараквици. Во вратот е со нормална температура.
Racete i se ladni bidejki bebe ne mrda samo lezi, ke gledas kaj gradite barem ova sovet od pedijatar sistina.
Imase so mene edna na bolnica koga se porodiv vtor carski bese posle 2 god i ness i imase premn bolki zenata pa doktorkata i rece deka bilo vo kratok period zato bolki ima poveke. E sega ne znam ti kako si so vreme od 1 do 2 carski.
Бебе 3 месеци мнпгу тешко заспива за дневните дремки.Нишај, врти низ соба, цуцла..ништо не помага. Не знам што веќе да направам. Следам прозор на будност кога е за да ја заспијам навреме ама протестира со неспиење и се одложува времето,со тоа се изморива и станува нервозна. Со неа и јас нерви кинам, посебно денеска.. Овој фенов што бучи да не е штетно нешто?Се случува и пола саат да бучи без прекин. Не сака од апликација туку само вистински фен ја смирува.
Кога пробуваш да ја заспиеш? Моево уште 5дена 3месеци и сега ми зголеми прозорци на будност 1-1.5ч ако провам да успијам порано плаче не сака, го оставам уште малце и се комира за 5мин макс
2 години? Јас имам оние болки на контракција дури да се врати во првобитната состојба и секако сечена. Имам 8год растојание
После саат и пол будност. Вчера бевме излезени со кочичката заспа без проблем , галама од секаде Дома тивко и не сака.
Ima na jutub mnogu fenovi I so muzika vo pozadina probaj. Ne e stetno, oven sto kje go pregoris. Setaj ja nadvor, si bara da se umori. Ima silage ne ja tropical, ili na mese. Jas ne gi sledev tie prozorcite tuku nejze kako I odgovara. Vazno nokje cela nokj mi spies preku den ne mozes Sega I toplo ladno vremeto...
Da 2 god razlika bese i to 1 bremenost so bliznaci. Alal na zenata da i e ama imase golemi bolki pa mislev deka od to e. Niss ketonal analgin tus so topla voda.
Majki pelenite koga propustaat znaci treba pogolem br treba? Taka ni rece pedijatar deka ako e samo 1 2 ne e ubo namestena ako se poke treba br da se smeni. Pa za 6 nedeli na 3 pampers premium care da premineme
A mojov pa nadvor ne saka, isto 3 mes. Saka vo race nadvor se zveri, se mu e pointeresno od spienje. Pa kengur ke zemam poso zateznuva ne mozam. A doma za spienje go sledam, odprilika gledam kolku vremenski e buden, ama nekogas za 1cas saka da spie, nekogas 2,5casa. Prosek e 1,5 cas. E preeska ja preterav go ostaviv 3.5h (bev na kafe a so maz mi ne sakal da zaspie ) pa edvaaaaj zaspa taka nervozno. Znaci zaklucok, ne gledajte knigi i google, gledajte go deteto, crveni vegji, zevanje, nezainteresiran za igra (barem mojov kako zalna vrba sedi i gleda vo edna tocka ako mu se spie ).