Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    3тиот е да

2. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Nekade posle 40 dena posto bev mrtva umorna i sama cela den so bebe se iznervirav i pocnav da si pravam nekoj red za spienje so sto ja uspivav vo isto vreme i nekoja si rutina pred spienje i stanuvanje vo isto vreme za denski dremki samo gledam prozori na budnost ama posto realno spie po 30 min sekoj pat i toa e predvidluvo i koga stanuva noke ne ja presoblekuvam ne i davam da se razbudi potpolno i odma prezaspiva veke 3ti mesec fala bogu funkionirame taka

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    675
    Мајки значи многу се уплашив, пред 20мин си се искакала имаше црни зрнца во изметот, потоа и пролив.
    Има 5 и пол месеци, а да, вчера примаше вакцина трета рота и втора пневмокика, и ноќеска имаше тт 37 со 4 тогаш ја соблеков голо, па за 10-15мин и падна.
    И сега треба да ја однесам на лекар???

4. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    497
    Кога се дава сирупот Nurse harveys? Пред доење? И подобро навечер или?

5. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.186
    Уште кога дојдовме од болница направив некој ред во точно саат да јаде, да спие…
    Накај 6 го бањаме, 7 ипол да е заспан со цицање, се буди навечер на 2 ипол - 3 саати секоја вечер во исто време и гледам истото да е и преку ден. Преку ден и не ми е толку битно точно саат бидејќи сега ново што почнав е да го вадам надвор, почнав надвор по 10 мин, денес беше цел саат. Секој ден по малку повеќе. Сега за сега имаме одличен ред.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.015
    Normalno li e posle cicanje I davanje vitaminite da mi povrati, taka dobro povrati? Ne zdrignuva iako go drzam ispraven poveke vreme
    Preporacajte mi dobra el.pumpa za molzenje

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.970
    Допаѓања:
    14.732

Првиот метод во видеово мене ми е најефикасен.
    За пумпа, јас имам ја имам оваа и сум многу задоволна - https://www.philips.co.in/c-p/SCF323_11.amp/philips-avent-single-electronic-breastpump

8. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Прашав и во царски ама тука сте баш сите, мајки и со првиот царски и со вториот подвижна од 2 ден, ама матката вториов пат еве 2 ден вратена дома уште сум на кетонали. За првото како побрзо да прекинаа болките. Прагот на болка ми е прилично висок ама ова баш ми се плаче, пола нозе ми се кочат и половината кога контрахира. Брзам има надеж да се намалат? Да можев да лежам ај некако ама не ни сакам. Хелп

9. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    198
    Како да знам дали на бебето му студи? Дланките цело време и' се ладни и под нараквици. Во вратот е со нормална температура.

10. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Normalno e racinja i stapalcinja se ladni na bebe celo vreme. Ke gledas po vratceto.

На MisDila и Xxxx2 им се допаѓа ова.
  11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    1.823
    Racete i se ladni bidejki bebe ne mrda samo lezi, ke gledas kaj gradite barem ova sovet od pedijatar sistina.

На Xxxx2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    1.823
    Imase so mene edna na bolnica koga se porodiv vtor carski bese posle 2 god i ness i imase premn bolki zenata pa doktorkata i rece deka bilo vo kratok period zato bolki ima poveke. E sega ne znam ti kako si so vreme od 1 do 2 carski.

13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    6.817
    Бебе 3 месеци мнпгу тешко заспива за дневните дремки.Нишај, врти низ соба, цуцла..ништо не помага. Не знам што веќе да направам.
    Следам прозор на будност кога е за да ја заспијам навреме ама протестира со неспиење и се одложува времето,со тоа се изморива и станува нервозна. Со неа и јас нерви кинам, посебно денеска..

Овој фенов што бучи да не е штетно нешто?Се случува и пола саат да бучи без прекин. Не сака од апликација туку само вистински фен ја смирува.

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    Кога пробуваш да ја заспиеш? Моево уште 5дена 3месеци и сега ми зголеми прозорци на будност 1-1.5ч ако провам да успијам порано плаче не сака, го оставам уште малце и се комира за 5мин макс

15. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    2 години? :wasntme: Јас имам оние болки на контракција дури да се врати во првобитната состојба и секако сечена. Имам 8год растојание

16. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    6.817
    После саат и пол будност. Вчера бевме излезени со кочичката заспа без проблем , галама од секаде
    Дома тивко и не сака.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Ima na jutub mnogu fenovi I so muzika vo pozadina probaj. Ne e stetno, oven sto kje go pregoris. Setaj ja nadvor, si bara da se umori. Ima silage ne ja tropical, ili na mese. Jas ne gi sledev tie prozorcite tuku nejze kako I odgovara. Vazno nokje cela nokj mi spies preku den ne mozes Sega I toplo ladno vremeto...

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    1.823
    Da 2 god razlika bese i to 1 bremenost so bliznaci. Alal na zenata da i e ama imase golemi bolki pa mislev deka od to e. Niss ketonal analgin tus so topla voda.

19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    1.823
    Majki pelenite koga propustaat znaci treba pogolem br treba? Taka ni rece pedijatar deka ako e samo 1 2 ne e ubo namestena ako se poke treba br da se smeni. Pa za 6 nedeli na 3 pampers premium care da premineme:sweat::sweat::sweat:

20. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    A mojov pa nadvor ne saka, isto 3 mes.
    Saka vo race nadvor se zveri, se mu e pointeresno od spienje. Pa kengur ke zemam poso zateznuva ne mozam.
    A doma za spienje go sledam, odprilika gledam kolku vremenski e buden, ama nekogas za 1cas saka da spie, nekogas 2,5casa. Prosek e 1,5 cas. E preeska ja preterav go ostaviv 3.5h (bev na kafe a so maz mi ne sakal da zaspie (facepalm)) pa edvaaaaj zaspa taka nervozno. Znaci zaklucok, ne gledajte knigi i google, gledajte go deteto, crveni vegji, zevanje, nezainteresiran za igra (barem mojov kako zalna vrba sedi i gleda vo edna tocka ako mu se spie :D).

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.