Мене во врска со скоковите ме интересира дали после четврти скок ќе ми се врати моето мирно бебе? не можам да ја препознаам, а беше премирно бебе, каде што ќе ја оставев седеше. Сега само за в раце, тешко засспива, не јаде. Претпоставувам дека е 4 скок. Уште една недела ќе прави 5 месеци.
Искрено моето не се врати, само станува уште по тешко овој 5 ти скок дури мислам по лошо поминавме од 4 ти и регресија
Мајки дали имате искуство ако бебето има 7 месеци а не се врти само доброволно од стомак на грб и обратно без помош? педијатарот вика дека е помрзелива ја стимулирам на под на подлога со играчки до пола се врти и престанува плаче по играчката но не се врти и се уште не дава знаци за седење или лазење
Иста е и мојата 5 м. Јаде само заспана, инаку си игра со шишето, кенка во сон, само што ќе ја земам заспива, претходно сама заспиваше, и се е нешто возбудена, ја плашат звуци...гриза се живо и диво, и мене )) и само да е гола...се бориме да се облечеме
Во кенгур од некаде 3 месеци по препорака од ортопед ( после преглед на колкови). На почеток и не сакаше повеќе од 10тина мин. Сега седи и повеќе. Бебе е 5+. Најдобро е консултација со ортопед.
Не знам, ме изнервира апликацијата и ја избришав, уште да запишувам и тоа. Не верувам во тоа скокови и без тоа, едноставно детето си расне, учи нови работи, добива нови сетила и не можам да замислам што се случува во тоа мало главче. Се трудам да ја стигнам и колку што се може да уживаме во процесот и таа и јас. Сакав да кажам дека сите поминуваме низ истото и бебето се менува секојдневно. Тоа бебе што било вчера денес друго е. Кај и да е додека да ги запишеме на факултет изгледа цело време ќе се запознаваме
Леле иста е, и како што кажуваш, и како на сликата. Ми фали кога беше премирна. Друго ме интересира, тоа па како позитивно го гледам со оглед на тоа што сме на сред регресија. На вечер претходно ја заспивав околу 20 часот. Ми стануваше кај 12-1 за јадење, па кај 6, 7. Е сега најново откако ќе ја заспијам, ми бара во 3,4, и дури во 9 кога ќе стани, па некни дури и до 6 спиеше. Се тоа супер, ме интересира тоа што во текот на ноќта ќе ќемка, ама спие, ќе се врти, не мирна е во сонот. И давам цуцла лажачка, ќе поцуца, таман зедов млекце да и правам, заспала. Што правите при овие ситуации, давате сепак млеко?
I mene ova me interesira mada nie sne pomali od utre 3 meseci ama nekolku veceri obicno koga e vo skok taka pravi ne spie mirno se prepelka stava za jadenje ke apne edvaj 30ml o pak spie mi se vrti na site strani vo krevet mislev ds ne i davam da jade sekoj pat ko ke stane da ne slucajno se navikne i poise da spie ama sube mi e da ne e gladma ama pa sig ne ogladnuva na saat vreme ko so stava
Ќе преплаче и ќе се сврти, знае дека ти ќе и помогнеш и почнува да плаче. Зависи каков е кенгурот мојот е од 0+ препорака од ортопед е од 2 месеци да може да се става со лицето према тебе али се зависи до детето ако ја држи цврсто и стабилно главата тогаш може и нанапред.
После последното ранење, во 12, 1 тек сабајле во 6,7 ја ранам, ноќе ако кенка се обидувам да ја презаспијам не и правам, ептен ако почна да плаче тогаш, инаку избегнувам оти ако се научи после нон стоп така, а преку ден ако и е време за јадење да, и ако спие и давам, ако не и време ја земам, ја шетам... и престанува. Некогаш кенка оти и се кака а прави како да и се јаде, многи пати така сум се зафркнала и не и правам...
Majki zdravo, na aptamil ar sme. Refluxot taka i taka cat pat blucne no so.kakanjeto.maka. ednas vo 2 dena kaka. Eden dr veli davaj probiotic drug dr veli ne davaj. I sea care... Iskustva vasi
Истакнат член Mi treba ocen lekar za bebce 3 meseci. I posle tobrex i hlorofenikol sekretot od ocinjta ne pominuva.Veke 3 meseci konstantno. Sovet od maticen pedijatat da go vidi ocen lekar Preporaka?
Majki primivme bcg na mestoto mu stavam od oblogite za temp sto se so gelce na kolku vreme se menja oblogata?
Со што го чистите главчето на бебе? Дома имам уриаж масло вакво дали кога чешлам со мека четка за горе тие корупките што се прават да ставам вакво при бањање или само со водичка?
Од два пати мачкање (пола саат до саат пред капење) се исчистија темениците. Мачкам, оставам да отстои, при капење со четкичка поминувам во спротивен правец неколку пати и после измивам со вода.