Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. MisDila

MisDila Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    15
    Мене во врска со скоковите ме интересира дали после четврти скок ќе ми се врати моето мирно бебе? ;( не можам да ја препознаам, а беше премирно бебе, каде што ќе ја оставев седеше. Сега само за в раце, тешко засспива, не јаде. Претпоставувам дека е 4 скок. Уште една недела ќе прави 5 месеци.

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  2. annamommy98

annamommy98 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2023
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    38
    Искрено моето не се врати, само станува уште по тешко овој 5 ти скок дури мислам по лошо поминавме од 4 ти и регресија :drunk:

На Chocolate girl и MisDila им се допаѓа ова.
  3. Aries0999

Aries0999 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    29
    Мајки дали имате искуство ако бебето има 7 месеци а не се врти само доброволно од стомак на грб и обратно без помош? педијатарот вика дека е помрзелива ја стимулирам на под на подлога со играчки до пола се врти и престанува плаче по играчката но не се врти и се уште не дава знаци за седење или лазење

4. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Мајки од кога почнавте да го ставате бебушот во кенгирче и по колку време макс за скоро 2 месеци?

5. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Иста е и мојата 5 м. Јаде само заспана, инаку си игра со шишето, кенка во сон, само што ќе ја земам заспива, претходно сама заспиваше, и се е нешто возбудена, ја плашат звуци...гриза се живо и диво, и мене :))) и само да е гола...се бориме да се облечеме

Прикачени фајлови:

На MisDila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Во кенгур од некаде 3 месеци по препорака од ортопед ( после преглед на колкови). На почеток и не сакаше повеќе од 10тина мин. Сега седи и повеќе. Бебе е 5+. Најдобро е консултација со ортопед.

Последна измена: 1 април 2024
  7. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Од кога е 5ти скок?!

8. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Не знам, ме изнервира апликацијата и ја избришав, уште да запишувам и тоа. Не верувам во тоа скокови и без тоа, едноставно детето си расне, учи нови работи, добива нови сетила и не можам да замислам што се случува во тоа мало главче. Се трудам да ја стигнам и колку што се може да уживаме во процесот и таа и јас. Сакав да кажам дека сите поминуваме низ истото и бебето се менува секојдневно. Тоа бебе што било вчера денес друго е. Кај и да е додека да ги запишеме на факултет изгледа цело време ќе се запознаваме :D

На Dennings, firequeenn, MisDila и 2 други им се допаѓа ова.
  9. MisDila

MisDila Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    15
    Леле иста е, и како што кажуваш, и како на сликата. Ми фали кога беше премирна.

Друго ме интересира, тоа па како позитивно го гледам со оглед на тоа што сме на сред регресија. На вечер претходно ја заспивав околу 20 часот. Ми стануваше кај 12-1 за јадење, па кај 6, 7. Е сега најново откако ќе ја заспијам, ми бара во 3,4, и дури во 9 кога ќе стани, па некни дури и до 6 спиеше. Се тоа супер, ме интересира тоа што во текот на ноќта ќе ќемка, ама спие, ќе се врти, не мирна е во сонот. И давам цуцла лажачка, ќе поцуца, таман зедов млекце да и правам, заспала.
    Што правите при овие ситуации, давате сепак млеко?

10. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    I mene ova me interesira mada nie sne pomali od utre 3 meseci ama nekolku veceri obicno koga e vo skok taka pravi ne spie mirno se prepelka stava za jadenje ke apne edvaj 30ml o pak spie mi se vrti na site strani vo krevet mislev ds ne i davam da jade sekoj pat ko ke stane da ne slucajno se navikne i poise da spie ama sube mi e da ne e gladma :D ama pa sig ne ogladnuva na saat vreme ko so stava

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ќе преплаче и ќе се сврти, знае дека ти ќе и помогнеш и почнува да плаче.

Зависи каков е кенгурот мојот е од 0+ препорака од ортопед е од 2 месеци да може да се става со лицето према тебе али се зависи до детето ако ја држи цврсто и стабилно главата тогаш може и нанапред.

12. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    После последното ранење, во 12, 1 тек сабајле во 6,7 ја ранам, ноќе ако кенка се обидувам да ја презаспијам не и правам, ептен ако почна да плаче тогаш, инаку избегнувам оти ако се научи после нон стоп така, а преку ден ако и е време за јадење да, и ако спие и давам, ако не и време ја земам, ја шетам... и престанува. Некогаш кенка оти и се кака а прави како да и се јаде, многи пати така сум се зафркнала и не и правам...

На Kikikikiri0405 и MisDila им се допаѓа ова.
  13. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Majki zdravo, na aptamil ar sme.
    Refluxot taka i taka cat pat blucne no so.kakanjeto.maka. ednas vo 2 dena kaka.
    Eden dr veli davaj probiotic drug dr veli ne davaj. I sea care... Iskustva vasi

14. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    220
    Истакнат член
    Mi treba ocen lekar za bebce 3 meseci.
    I posle tobrex i hlorofenikol sekretot od ocinjta ne pominuva.Veke 3 meseci konstantno.
    Sovet od maticen pedijatat da go vidi ocen lekar
    Preporaka?

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    28.093
    Бевте на ортопед?

16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    28.093
    Јави се кај Роберт Ристевски, кажи дека е за бебе ќе ве прими побрзо.

17. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.030
    Majki primivme bcg na mestoto mu stavam od oblogite za temp sto se so gelce na kolku vreme se menja oblogata?

18. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    Со што го чистите главчето на бебе? Дома имам уриаж масло вакво дали кога чешлам со мека четка за горе тие корупките што се прават да ставам вакво при бањање или само со водичка? Screenshot_20240401_190400_Chrome.jpg

19. LadyBug18

LadyBug18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Др. Викторија Филева од Систина Офталмологија.

20. LadyBug18

LadyBug18 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Од два пати мачкање (пола саат до саат пред капење) се исчистија темениците.

Мачкам, оставам да отстои, при капење со четкичка поминувам во спротивен правец неколку пати и после измивам со вода.

Прикачени фајлови:

• IMG_0585.png
      IMG_0585.png
      Големина на фајлот:
      274,7 KB
      Прегледи:
      22
    На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.