И мојата не се врти ама седи.Со твоја помош ја врти од стомак на грб,јас така и правам.Наседнувај ја почесто ,стави и перници од двете страни и ќе се навикне.
Здраво мајки јас пак со прашање и макаа едното окце и е црвенко и многу и солзи, месец ипол сме Дали некоја од вас поминала низ вакво нешто, дали е за на лекар и како сте се справиле? Дали може да и е поради тоа што сега има и гурелки?
Mi dadoa tenka vrekjicka za spienje bez rakavi, kako gi oblakate navecer bebinjata tie sto koristire vekicki za spienje i na koja temp e sobata? I dali gi pokrivate ako se so vrekjicka? 2meseci sme I dali ima spas so ova pampersive? Bi spiel dolgo ama ke se izmoca i ke se razbudi placejkji propustaat probav Pampers premium,pampers active baby,can bebe,edni nz kako se vikaa i sega sme so dajpers. Ima li chare nekoe? A tera 5h spie i vise 6tiot mokar do mishki..
Некаде на 3 месеци бебе имаше гурелки и му солзеше окото. 4-5 дена го мачев и чистев со камилица, ама ништо. Со капки тобрекс му помина за 2 дена. Секако капките со препорака од педијатар. Најдобро е да се консултираш со педијатар, сепак бебе е многу мало.
So becutan maslo obicno. Se cesla prvo , se macka od masloto posle 15 min so cetka vo sprotiven pravec.
Од самото раѓање ни дадоа да пиеме Д3+К1 со Д3 само. Денес ги испи последните. Дали да ги сменам за Омега или да продолжиме со истите? Дали на вас ви ги дадоа па ви дадоа после некои други?
Во ранецот за бебето од апчиња/спрееви/сирупи што секогаш носите со вас за не дај боже ситуација? Дали носите топломер?
Спреј за нос и аспиратор за нос. За не дај боже можеш и хидроген да си имаш,при повреди капнувам на раната. Така практикував со поголемото.
Нешто за алергија (сируп), нешто за пролив (пробиотик, фурал сируп, електролити), нешто за температура (ефералган сируп), носам и топломер.