Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Zenski, prasanjevo ne e za bebe, ama treba sovet za majka. 3 meseci posle poragjaj, aj so se potam i koristam samo bez aluminium dezodoransi, tuku i nekoj vaginalen zoltenikav sekret imam, nema nekoj osoben miris, ama generalno cela mirisam smrdkam (facepalm)
    Dva pati dnevno se tusiram za da se zivee. Pred poragjaj ednas i toa bese toa. Bev na ginekolog, mi rece super e se, nema potreba od brisevi deka bilo rano.
    Prasanjevo mi e, imate li post poragjaj taka nekoj vodlest zolt iscedok ili neso imam zakaceno jas so ranata? Odnosi ne sum imala uste, krvared do kaj 40dena nagore.
    I dali povremeno da si zemam klasika antiperspirant, barem koga izleguvam, poso letoska strasno ke bide :drunk:

На Dennings и misli_si им се допаѓа ова.
  2. Anngelss

Anngelss Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2023
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    30
    И мене ова ме интересира, посебно со потењето. ;(

3. Anngelss

Anngelss Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2023
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    30
    Дадете, идеја, мислење за скоро 5 месечно бебе. Кога ја легнувам на земи на подлога лежи и на меше и се си прави. Ама кога сакам да работам нешто само зјапа во мене кај сум што правам, не си игра со играчките околу. Само јас ако и ги подавам и ако сум до неа ги зема со рацете игра. Некоја играчка што повеќе и го одзела вниманието?

4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    Muzicka igracka nekoja, sto sveti i sviri.

На Anngelss му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    5 месеци после пораѓај и уште имам жолтеникав исцедок. Ми земаа и брисеви, се е ОК. И јас се чудам од што е толку, пред пораѓај немав ништо.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    Исто од време на време појавува и кај мене, од потење смрдам од секаде ужас. Едино нивеа 0алуминиум помага за дезодоранс, друго ни бањање ни купки ништттоо. А први брисеви ми рекоа на 6месеци после царскиот

7. Anngelss

Anngelss Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2023
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    30
    IMG_20240402_185657.jpg
    За овој зборуваш?

8. Anngelss

Anngelss Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2023
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    30
    И друго ме интересира, да споделите сите мислење, дали е во ред да спие само на грб, а е 5 месеци.

9. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    9.507
    A zosto da ne spie na grb? Najbezbedno e na grb. Ponataka ke si se vrti kako si saka taka ke si spie, vo nisto ne se sprecuva dete. Vaka spielo onaka spielo, vaka sedelo onaka sedelo bezveza. Jas so prvoto se zamarav isto, sea vtorovo samo na sebe e prepusteno da ne recam :D vo nisto ne sprecuvam i ne forsiram, ne gledam meseci trebalo da sedi ne trebalo vo toj mesec, ne rastam deca po kniga (osven za alergenite), na zemja i sama si se snaogja pa ete ja skoro 6 meseci pocnuva da lazi masala. Uzivajte malce :)

10. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.030
    Итно ми е тука сте поактивни
    Здраво другарка ми има проблем. Бебушот и е 2месеци и 20дена од прилика и денес цел ден нејќе да фати цицка. Проба и со силиконски,и да е гладна,да ја залаже од шише на цицка нејќе никако. Како да прави? Ја доеше до сега и ако имаше потреба да излезе или дур се надвор се молзеше и и даваше од шише. Како да прави за да си продужи да цица малото? Пс на крај пошто скоро цел ден гладно ја нарани со шише(молзено)

11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
  12. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Бебето не треба да биде гладно, молзено, доено... се исто. Има денови кога не јадат, ако продолжи така и во наредните, видете со педијатар да не има некоја мака, грло или бело јазиче...

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Мислам дека сите "смрдиме" од хормоните, ќе треба време за да стабилизираме, јас не се ни потам, ладно ми е на ова жешко, а потоа... во едно сечење нокти на бебето, жива вода сум, на нервна база... но еве нека кажат и поискусните.

14. Dimssi

Dimssi Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2024
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    27
    Здраво девојки, што се пакувате во торбите за излегување со бебе, на повеќе часови? Ептен сум скептик, не знам дали секогаш имам се со мене.

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.971
    Допаѓања:
    14.732
    Резерва алишта (боди, шпикозни, чорапи, капа, лигавче), 3-4 пелени, крема, влажни марамици, подлога за пресоблекување, тетра пелена и мало марамче, шише со млеко/чај. Се ова си стои во торбата, не ги вадам ич, за по дома имам други работи што ги користам.

На ЕмајотаП, Dimssi и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  16. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    46.470
    Да ти препорачам само стик што мене ми помогна, ќе ставам во спојлер.
    Секако еднаш на ден туширање, но најдобро ми се покажа во издржливост да не замириса.

На DaisyDream и KikiKviki им се допаѓа ова.
  17. Trupko

Trupko Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141
    Бебо ни се буди многу рано. 6h е максимумот, а знае да се разбуди и околу 5h. Преку ден има една подолга дремка и две кратки. Сум пробала да ја успијам уште една дремка или да ја презаспијам кога ќе се подразбуди. Сум пробала и да не спие мн преку ден, па така уштр порано заспива. Сама си почна да си заспива околу 18/19h што сега со променава е прерано. Се обидувам да ја држам будна до кај 20h ама пак се биди околу 5ипол 6 наутро. Некој со слично искуство и совет. Бебе е инаку 4++ месеци. Навечер се буди еднаш, ретко по два пати за цицање.

18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.777
    Допаѓања:
    10.703
    Во тој период има скок во развој, може и тоа да е причината за рано будење.
    Од 6 до 8ч е идеално време за будење.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  19. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Памперс, моч пелена, марамици, крема, уште една целосна облека, чорапи и лигари.

На АД е така да шише едно или две, дозерка полна млеко, термос, уште две цуцли.

Сега веќе јаде па носам каша и компот купечки за секој случај.

На Dimssi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Исто е и моето инаку уште малку 8 месеци ама 6 часот е на нога. Денес во 5:45 :drunk: