Да, го следам тој скок, според wonder weeks го поминавме. Ќе видиме дали ќе има промена некоја периодов.
Здраво, по колку серии дневно правите од вежбите за колкови? Мислам на таа со свиткани колена и да ги рашируваш како жапче. Две недели сме, и' правам по 30-40 кога ќе ја начекам расположена. Почнав да ја ставам и со челото за да се сврти. Предлог други вежби?
Мајки малата направи еден месец Цело време прави некои звуци како рчење хрчење стенкање дури и во спиење се случува, ќе прашам и педијатар некако на мисла ми е Не памтам првото да правеше вака
И кај мене како се звуци не испушта, како тигар, ржи, хрчи, секакви звуци не можам ни да ги напишам/опишам какви се.. ка снимив и покажав на педијатар ми рекоа дека е нормално, сите тие работи нив им се нови за грлото а на тој начин со испушрање на тие звуци ги гребе грлото и нив тоа им било убаво, уживај си
Истото се случува, како да хрчи, како да има свирка голтнато испушта звуци, ржи, јас мислев едно време дека не може да дише и затоа ги испушта звуците. Исто снимав на педијатар покажав, ми рече дека е нормално и дека секое новороденче ги испушта ( различни звуци) но како што кажа и Стела во коментарот погоре на нив им е тоа убаво.
Хахаа и јас снимав од раѓање прави ама сеа поголема повеќе сила и погласно се слуша,ноќе од памет ме вади некогаш Твоето као тигар , мојава како коза хахаха
Па и мојава кога тигар, кога коза хаха зависи во какво расположение е Веќе не и се тресам јас од кога ми рекоа дека е сосема ок тоа за бебе
@Stela123 @Maja92@ sreka sto ste snimale nie sne 3 meseci od nigde nilade mi tekna deka navecer veke ne ispusta zvuci i mi krivo so ne ja snimav posto sega nemozam da se setam kako bea iskreno na denovi kako denes ko me izluduva so placenje edvaj cekam da porasne kao sama ke se zanima kako pa da ne a vo denovi koe umna mi fale mojto bebe malo i neku da porasne nezz dali su samo jas takva
Ќе си ги бараме вие деновии, ќе си легнеме на брашното тукууу ајјј ама да, има секакви денови со деца..
Прочитајте ме ве молам! Цело време и се рацете во уста само кенка од како ќе стане додека легне веќе два месеци а се лигави 3месеци а она е 5месеци. Неможам да издржам да ја слушам да се мачиИ ПРИМЕТИВ ДЕКА КОГА ЈА ВИКАМЕ НЕ СЕ ВРТИ ТОЛКУ КАКО ШТО СЕ ВРТЕШЕ КОГА БЕШЕ ПОМАЛА ПО МЕ Е АКТОВНА ДАЛИ Е МОЖНО Од ЗАБИТЕ ИЛИ СЕ СМИРУВА. ПРАТИ ПРЕДМЕТИ АМА КОГА ЈА ВИКАМЕ НЕ ТЕШКО МИ Е ДА ЈА ГЛЕДАМ.
Нормално е бебе да става раце во уста и да се лигави. Ја мачат и непцата. А за то што не ти реагира не паничи. Од 6 ти месец веќе треба да реагира на името.
Она кога беше помала реагораше веќе за 10дена прави 6месеци почнува се помалку и помалку да реагира, јас секако ќе ја носам деновиве на педијатар. Од цртаноте звукот кога ќе го слушне како ништо да не и е со ќути гледа ама вака не само е ќенкава како да завива да ја мачи нешто. По цели денови сама сум со нејзе веќе ми е тешко вака да ја гледам незнам како да помогнам и дали од стресот се мењава не се врти незнам се нервирам.
Не и пуштам повеќе само звукот колку да раздигам инаку рацеве не ми се тргнати од неа неможам да мрдмам немам помош.
I mojata e slicno, 5 m, I jas sama ja cuvam, nemam pomos, verojatno e period. Prestana da se vrti od mese na grb, a pred dva meseci se vrtese. Od grb na stomak ne ni pocna. Samo mmka, a kazuvase i za cucla i za jadene prethodno... sega ne, samo me sledi niz doma, i gleda vo mene, ako i recam nesto naednas, kako da se plasi pravi grimasi...pa duri i koga e kakana se raduvase... sega ne, se kaka i dreme.. iznesuvaj ja nadvor kolku mozes, da ima interakcija, barem da gleda drugi luge... Park, prodavnica, da gleda drugi luge...
Zyrtec ни препорача педијатар првично, ама зашто тој веќе го нема кај нас, сега имаме Aerius (мислам дека летизен и аериус се ист состав, ама не сум 100% сигурна). Едит: не било исто, сега видов. Најдобро прашајте педијатар која би била најдобра опција.
Ima Zirtek ama kapki, vo Bg i Srbija. Inaku nema podobar antihistamin od Zirtek, steta sto ne go proizveduvaat veke.