Celo vreme e bosa. Gi soblaka sama, ne gi saka. A i nodzinjata i se potat so corapi, ne ni insistiram da nosi. Doma sekako e toplo. Plus taka oseka razlicni strukturi a toa e dobro za razvojot.
Дали е нормално бебе од 2 недели да има прозорец од будност 4-5 саати? Немам доволно млеко па се мачиме со саати цицање, формула, подругнување, менување пелена, широк повој, повраќање и во круг, еве сега и прошетка имавме. Не плачи, ама будна е. Најмногу ме загрижува тоа што немам контрола врз исхраната затоа што не знам колку млеко исцицува од мене..
Ако не плаче, не е гладна, за тоа не се секирај. А 4 саата не е будна сигурно, ти дремнува по некоја минута и се буди, затоа така ти изгледа. Да не спиела воопшто повеќе од еден саат на таа возраст, ќе заоѓа од плачење бидејќи лесно се преморуваат.
@Fenix05 na pocetokot znaev deka nema spanje ama posle pocna ubavo da spie i sega mi e macno inaku za corapi ja primetiv mojava ako i gi soblecam e mn hepi a inaku piste sig i e zesko @BoNaNa123 i kaj mene pocna posle 3 skok nekako da si gi dele obrocite i mn malku pie navecer edvaj po 60 zatoa od sinoka pocnav na 3 saati da i davam i gi pie 90 120 ako se razbude cuceto u usta posto i da i dadam ke apne mn malku nezz dali e pravilno ama ke vidm kako ke funkcionirame @warrior mojta ja vadam od edvaj 12 stepeni ubavo oblecena fala bogu do sega sne super samo mi rekoa da ima nekoe kremce radi kozickata
Каде следите/гледате кога се тие скокови во развојот? Колку време траат? Ако може некоја мајка да ми испрати
Јас мислам дека добро е вака облечено бебето, ни да е жешко ни ладно и пак 23 степени е темп каква што треба да биде за со бебе дома, колку и да ни е нас жешко.. зборувам за нормално облечено
Bodi na kratki i spikozni nezz kako treba da ja oblekuvam preke bese po trenercinja na dolgi i bodi na kratki i vriska piska ja soblekuv bez corapi i samo na bodi i umna e nezz da ne i ladno samo na edno bodi na dolgi
Го имам истиот проблем ама кај мене плачи бебето. После доење некоггаш го фаќат грчеви, додека да поминат после пробувам да го спуштам сам да заспие и кога не може ги пробувам сите можни техники. Мало е да се навикнува на работи мислам, битно да се развива, да спие и јаде. Мене ми е страв да не е ова колика? Додека да го заспам му доаѓа време за доење и не знам дали да го будам тогаш или да го оставам... Инаку 3 недели е бебето
Нас ни е 23 дома со клими и го облекувам само шпихозни или боди по долги и долни тенки тренерчиња со ногавици. И пак кига ќе отиде некаде малце поладничко да е тресе вилица мислиш сибир па педијатарот не искара да не сме прегрејувале дома
Пробав еднаш со чорапи ,и се потат и сафра ја фаќа. И ги соблекува сама. Оставај го бос да осети. Исто како се во уста што ставаат и со допир на нога развиваат осет.
Здраво мајки Ве молам за совет бебето ќе ми полни за една недела 6 месеци, кашла многу и по малку носот и прави проблем не и тече туку при дишење како свирежи мал и ставив спреј изомар. Поголемото дете е болно веќе неколку дена исто многу кашла. Грло не и е црвено, прегледана е во моментов само кашла а и големиов пие Панцеф и пак премногу кашла. Некое искуство природно за бебево ништо не смеам во моментов не знам. За големиов не е страшно бидејќи сум пробувала се сум давала. Ама ова е мало уште не ни јаде со што да и помогнам. На 28 дена лежевме во болница со неа од рсв вирус затоа сум толку испаничена
Искрено ако нема наод некој посебен можеби и е алергиски сепак е таков период и при алергија е паднат имунитетот и лесно се закачува било што.
Gust e i mnogu gaden. Nas ni napravija belja vo apteka ne go rastvorija ubavo, zatoa gledaj ubavo razmesuvaj go pred upotreba.
Дали ставате нешто на лице на бебе кога излегувате? Сите фактори што ги гледав се над година, некои и над 6 месеци, за помали не можам да најдам. Цела се вцрвенува кога сме надвор, ми е страв така да шетаме. Друго ме интересира со што им ги чистите работите на бебињата. пр. Хранилка, подлога за на под, играчки исл.
Jas so ova. Podlogata za na pod se odvojuva od plastikite i vo masina ja peram. A krevetce kolicka so ova prskam pa so vlazno prebrisuvam