Додека спие јас и ги оставам чорапчињата, сепак тогаш мислам дека и ним им е поладно. А додека е будна и си игра гледам да ја оставам боса
Jas zemav na mustela 50 faktor pisuva od samo raganje zolto pakuvanje e a na uriage mislam bese ima od nad 3 meseci e si pisuva striktno na nego
4 месеци е.. многу кашла и шлајмови хрчи цело ни дадоа инхалации со вентолин и пулмикорт, урбазон инекции и трицеф. Прво додека беше сува кашлица само инхалации
Искуства од мајки на бебиња кои се на адаптирано млеко како да се намали еден оброк? Бебе е родено крупно, со 4200 гр., првите два месеци ставаше по 1200 гр, значи со два месеци имаше 6600 гр. Сега имаме 3 месеци, чекаме преглед да се мериме... Вториот месец кога бевме на контрола докторката ни рече дека е доста крупен за неговите месеци и да исфрлиме ноќни оброци или денски помалу милилитри да даваме... Но, ако му дадеме само 90мл, тој многу плаче... јаде измеѓу 120 и 150 мл. на 3 саати отприлика...Навечер пред спиење се случува да испие и по 210 мл. иначе нема шанси да заспие, вришти додека не испие толку... заспива околу 20h, се буди околу полноќ, па после уште еднаш околу 4-5. Во текот на ноќта ако испие 150мл. врзува по 3 и пол-4 саати, ако испие 120 мл. станува за нецели 3 саати, а ако испие 90 мл. станува за нецели 2 саати... Користиме хипп органик комбиотик. Што би направиле на мое место? Тој пие скоро по литар млеко во 24h, не знам на кој начин да намалиме, докторката вели да даваме вода или чајче, но тој бара млеко, плаче иначе и гладен е...
Majki sto e najefikasno protiv grcevi, da ne kupuvam utre se sto imaat vo apteka kapki, caevi.. ne gi vitka nozinjata tuku place i gasovi ima si potprdnuva celo vreme, 12 dena e .. Help
Сирупот nurse Harvey го користиме малце помага. Пробиотик ако немаш дадено. Ама мислам период е. Топла тетра или термофор и колку шо може на стомак. И вежбите точак, свитки нозе горе доле. Јас се мислев да не е од храна некоја ама не верувам оти не јадам ништо шо ми прави гасови.
150 милилитри на два и пол часа, некогаш има оброци по 180. Мојата од раѓање јади помалку, ама на помалце часови.
Period e I za site deca razlicno e. Biogaja ili waja probiotik, I probaj so Coliprev. Skoro site sme kupile se so ima vo apteka drzi na raka na mese ona I cuvaj zivci, trae toa. Tretra pelena zatoplena na mese, od gradite nadolu, zdriganje... I kolku tolku red nekoj ako e na AD, najmalku na 2 saati, ako e na doenje vidi sto jades, da ne smeta nesto...
Ne, ama normalno e, se dodeka e normalna boja vratenoto. Od povrakhanje nosot celo vreme I bese zatnat, vadevme beli leplivi... ne znam kako da gi narecam... mrsulcinja, sepak prasaj si I doktor
Фала на сите за советите, сношти да не одам во аптека потопив ким 3,4 зрна во врела вода кога олади дадов шприц спиеше 5 саати јеееј Туку да ве прашам со крварење после царски 2ра недела како бевте? Мене 8ми ден ми намали, деновиве обилно на сабајле? Да одам на лекар пред закажаната контрола или нормално е?
Normalno e kaj mene bese mn pa posle vtora nedela namali pa posle pak pa prekina pa pocna i taka u krug posle prviot odnos pocna pak nekoe malo krvarenje ama prekina za saat dva, inaku za grcevi najtocno tvrdam deka e od hrana sto jadime pred nekoj den piev nes i toa edvaj pola lazicka lito ama beba se sokina plakejki samo so tetra na mese se smiruvase mislev deka 3 mesec veke ke nema grcevi ama nisto
Јас ги гледам на страната на drgoodnight на инстаграм. Во хајлајтс ги имаш немам како да ти ги пратам ама многу се добро објаснети.
Нормално е. Крварев до втор месец ама баш така ќе има обилно па ќе намали,па малку повеќе па помалце и се така дур скроз не престана.
Istiot problem go imam, bebe mi e 7 nedeli pie 90-120 sto e mn na sekoi 2, 2.5 saati. Pedijatar ni rece ednostavno lakomo bebe e da ne davam oti mn so vikas vristi placi se vcrvenuva duri da dades se cini mnogu e. Ama pa moeto i dolgo e pa ne mu se poznava mn ama sepak mn e. Na 20 negde bevme na kontrola imase 5600 kg a 61 dolgo.
Бебето треба да пие млеко според килажата, отприлика 120-150 мл на кило на ден. Израчунајте, ако е приближно толку значи не е многу. Не можете да кратите на таа возраст. Сите бебиња се лакоми и добро е што се такви, ако не јадат е поголем проблем.на 5600 треба да пие околу 800мл дневно, на 6 оброци тоа е по 140мл оброк.