Машалааа моето на 3месеци е овие мерки Ова педијатриве само зборат еј Па како на сила да држиш дете гладно? Јас на 1.5ч му давам и пак не мрда килажа
Ne nasiot pedijatar ne rece niss samo rece ne zgolemuvaj poveke od 90 ama pa nekogas saka znae duri da zajde. Ne se zalazuva ni so cucla i moram da davam ama pisav ne mu se poznava mn deka e dolg
Ne znam iskreno spored koe da se vodam po kg ili po nedeli pa resiv da se vodam po potrebata na moeto dete. Ne mozam gladen da go ostavam pa koga saka poveke mu davam. Inace toa nikogas ne mi bese jasno po kg ili po nedeli???
Нашиот педијатар рачуна по кг , меѓутоа тоа што му испаѓа му е малку на бебко , па си давам по месеци така му одговара . Кое млеко го пиете ?
Jas vcera se zeznav jadev 7ca sendvic, i bebko denes se grci zaplacuva vo son...lakom gz koga sum.. Isto isto. Majka mi ima teorija deka mnogu preta i trosel Sekoe bebe razlicno, kako i vozrasnite, nekoj poslabicki, nekoj pobucki. Vazno pedijatar ako kaze ok e, teraj.
Пр Не се раѓаат сите исто со тежина па да пијат исто, и да качуваат исто, секое бебе си е посебно, не може бебе кое се родило 4,5 кг да пие исто со некое 2,5 кг. Најдобро е така според потребите на бебето. Ми беше зборат да не се секирате, понатаму ќе им ставите ред. Ако пие според тежината толку му треба. Ако пие повеќе, ама многу повеќе тогаш намали. Заиграј го и направи распоред на 4 саати да јаде. Нема да биде секогаш така. Ќе има периоди и кога нема да сака да јаде, па ќе троши од ова. Инаку формулата за пресметување е тежината на бебето поделена со 0.7 па помножено со 100. Твојот 6600 :0.7×100 е околу 950 мл на ден. Или по 150 оброк ако го раниш 7 пати на ден. Значи си пие колку што му треба. Мене мојата ми викаше дека многу и давам а 600 гр месечно качуваше. Па ми вика добро е. Се изнервирав и и дававав повеќе и си качува 800 сега. 3200 се роди.
Здраво мамички, некоја дали имала слично искуство, ве молам за помош прво дете ми е и сум многу исплашена. Папочето падна , но пак како делче остана.
Pola spric malku plukna malku se napi, moeto ima 14dena site cajcinja se na baza na kim samo imaat ton seker. Se nema pokakano den i pol a kakase 3 pati na den, mozno e da e od probiotikot, od utre ne i davam.
Toa ke si stoi uste malku, ne se plasi, cuvaj go suvo posle kapenje samo istapkaj so tetra pelena, pampers vitkaj pod papok da ne e preku. Ke padne i toa.
Не е страшно, тоа е рана како и секоја и заздравува. Чисти го како што ти кажал педијатар, јас со хидроген го чистев. Треба да биде суво, ако тече (и тоа не е страшно) носи го на педијатар да го види за некое време и ова треба да падне
Ништо не би направила. Моето така пиеше имаше напреднато 1700г не знам дали од 2 на 3мес или 3 на 4 не сум сигурна, но после 4тиот месец некако сам си намали на млеко. Почекајте до 4мес ако не му стига ни 1литро ќе почнеш со кашички. Сега за сега не би ти препорачала да му кратиш.
Нормално е да се плашиш, и јас бев престрашена, се ново, оно не знае да каже, верувај си на инстинктот и знај дека тоа е човек како нас, што ни е нас и на него му е. Папочето заздравува, гледај да не го мокриш многу при бањање, веќе е топло, не го преоблекувај, храни го и верувам дека педијатарот има маил, вибер... за се што се мислиш прашувај го/ја прати слики... ем ќе научиш ем ќе се ослободиш... на форумот доста совети ми дадоа и јас од тука научив многу работи, исто прво бебе... се најдобро
Isto I moeto. Znaci okolu 2,5ml davas? Ne Kaka se maci a si kakase. Jas neonate probiotik davam a vie?
Од кога падма папчето, на ова раниче како што е кај твоето бебе му ставав еднаш до два пати во денот хидроген, почелував некоја минутка и со сува чиста газа ќе поминев за да е суво местото (ова е препорака од педијатар), така 5 дена ми се чини па отидовме да го видат како е на контрола ама и тоа корувче веќе беше паднато. Не е ништо страшно, напротив, нормално е, рана е тоа
Ние користевме colief и џабе ги користевме, ништо не помогнаа, барем мене така ми делуваше масажичка, жешето галкај го, ќе му помогнеш колку толку
Да, секој ден и после нема излезено се, нешто и останало во носето па ја мачи да диши убаво со затворена уста, па ја чистам со носко
забележав на пенисот на бебево ко бела му е кожата на врвот кога потеглам малку на доле, не беше така дали е инфекција ?