Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Пд таа причина треба да се отвара и да се мие внатрешниот дел за да нема понатака инфекции. Ако му се собираат ѓубренца тогаш ќе настанат инфекции.

SunnyGirl2 likes this.
  2. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Mene pedijatar mi rece ne e strasno ke se trgnat

SunnyGirl2 likes this.
  3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Дешавка спие по боди на долги долни пижами и чорапче. Е сеа, сабајле цица и почна да се буни го гледам жива вода бууквално пот имаше на чело сиротиот. Од што му беше склет нејќеше да цица. И сеа не знам дали да го облакам боди на кратко со блуза по долги од горе за надвор или по долго боди елече и долни. Ладно би му било?

4. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Јас за надвор му облакам боди по кратки дуксерче тенко и доле тенки тренерки . А за спиење боди по кратки и шпикозни покриен со ептен тенко ќебенце

KikiKviki likes this.
  5. Trupko

Trupko Истакнат член

Jas i zemav mustela 0+ meseci e. Vo eurofarm okolu 600den bese 40ml. Lesno se macka i nema miris

Dimssi and Wanna.be.mum like this.
  6. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

DiaStop dodeka zema K1 so D3 I omega po 12ta nedela ke preminam na Waya ama sega ne davam probiotik probno 3,4 dena da vidam dali e od nego, snosti kakna malce (facepalm)
    Cajceto od Kim se pokaza zakon zaedno zrnata (5,6) gi vries so 100g voda da dobie malku zoltenikava boja ladis davas so spric.... Cel polnam pola pluka hahah ne se plasi, ako sakas se sto probuvas prv pat praviloto e na race kapka ako nema reakcika davas, jas direk dadov. Ke spie ko bajce

Bellaa1234 likes this.
  7. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Ova sekojdnevno go davas? moeto e 20dena.. Fala ti samo ne razbrav kolku ml tocno davas,deka ima spric od 2,5 I 5ml?

8. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Menuvajte probiotik. Mojov kako proliv tecna stolica imase, mislev od rotata (iako 3ned posle vakcina pominaa), pa popara sve alista pravese samo perev od kaki..smenivme Waya zemav (pred toa Diastop davav) i se normalizirase stolicata, stana kako porano i boja i konzistencija...

KikiKviki likes this.
  9. misli_si

misli_si Истакнат член

Smeniv biogaja so waja pa pak se vrativ na biogaja. Mnogu sluz imase od wajata

10. Thor

Thor Истакнат член

IMG_20240408_224858.jpg Ај тука може ќе биде од корист инфово. Во ДМ даваат гратис цуцла бибс од 6-18 месеци

Last edited: Apr 8, 2024
    SunnyGirl2 and KikiKviki like this.
  11. Trupko

Trupko Истакнат член

Мајки на бебчиња 4++ како и со што ги занимавате и анимирате бебушите? Со кои играчки си играат, што да купам за да се занимаваме следните месеци. Прво бебе е и потребни ми се совети и искуства. Ви благодарам.

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Со што ја даваат цуцлата ?

misli_si likes this.
  13. misli_si

misli_si Истакнат член

Џабе ќе купуваш, имам многу не ги сака :) со пластично шише за вода си игра најмногу и софи глодалка земи си

Attached Files:

Dimssi and Trupko like this.
  14. Thor

Thor Истакнат член

Земав пелени, блазници, омекнувач за бебе и сметката беше 800 денари па ми ја дадоа, не знам дали до сумата е или производите

Sofi.ja likes this.
  15. Dimssi

Dimssi Активен член

На иста возраст е и моето. Што правите друго во текот на денот? Само се чувствувам дека недоволно правам нешто, дали правилно правам.

16. misli_si

misli_si Истакнат член

Оф да знам ?! Јадеме, спиеме, шетаме со количка, уште не седи сама, па ја ставам во релаксатор да ме гледа како готвам или работам нешто и и зборувам што ќе ми текне, некогаш пали некогаш не, или во транспортер, таму ич не сака, најмногу сака боса да си ги фаќа ноџињата, вежба, глода или го брка шишето, на меше заедно, на прозор да гледа надвор, на подлога.. и не знам ни јас што друго... 5+ е... играчките ги сака ама јас да и ги играм о а сама не ги шутира и фрла и цуцлата веќе не и ја ставам во уста и ја ставам во раце па се занимава и со неа.. се учи да ја става сама... беби-степс. Кога ја облекувам се "бориме", па кога ја соблекувам ја оставам сама да се тегне... и да ужива кратко, да се размрда... и ако ми скисне ептен да не можам да ја смирам, досека и правам јадење и пуштам мики маус 10. 15 минути, не чини ама немам избор најмирна е тогаш. Генерално треба на грб да вежба раце и нозе и стомак, на меше да вежба грбни мускули, да се учи да збори, сега за сега само имитираат звуци...и да почнеме да јадеме тоа е 4-5 месец, седење под 45 степени, она ужасно не сака, сака на 90... се надевам и другите ќе споделат искуства...

Last edited: Apr 9, 2024
    Dimssi and Trupko like this.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

21 недела
    намален апетит
    пелените едвај мокри
    37.5°
    ќенкав, сака в раце, раце и цуцла изеде веќе, не му е до смеа, преку ден 1 дремка и тпа едвај заспа вчера-денес ќе видиме

Скок е или нешто не е Ок ?

18. atz1995

atz1995 Истакнат член

Од тој период веќе го оставав повеќе време на подлога и му беше многу интересно да се врти и да си дофаќа играчки. Имаше истурено секакви тропки, глодалки и мечиња. Многу сакаше да си игра со се' и си гукаше. Дури се прашував дали е во ред што се заигрува и по 1час на земја. 4мес беше во декември, но јас обавезно го шетав надвор ако има барем малку сонце, а сега го шетам и по два пати. Песнички слуша или му пеам од ептен мал, исто така сака да ме гледа во кујна..

Trupko likes this.
  19. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Почна 4ти скок свечено со непиење млеко.
    :drunk:

Знаев дека нема лесно да не одмине.
    Кубе коси ако и дадам да јаде.
    А само што почна скоков.
    :tmi:

Kikikikiri0405 and Fenix05 like this.
  20. atz1995

atz1995 Истакнат член

Јас се чудев некои денови ова бебе на што живее? Го чекав да заспие па му подметнував млеко така го пиеше.

Мариаа. likes this.