Пд таа причина треба да се отвара и да се мие внатрешниот дел за да нема понатака инфекции. Ако му се собираат ѓубренца тогаш ќе настанат инфекции.
Дешавка спие по боди на долги долни пижами и чорапче. Е сеа, сабајле цица и почна да се буни го гледам жива вода бууквално пот имаше на чело сиротиот. Од што му беше склет нејќеше да цица. И сеа не знам дали да го облакам боди на кратко со блуза по долги од горе за надвор или по долго боди елече и долни. Ладно би му било?
Јас за надвор му облакам боди по кратки дуксерче тенко и доле тенки тренерки . А за спиење боди по кратки и шпикозни покриен со ептен тенко ќебенце
DiaStop dodeka zema K1 so D3 I omega po 12ta nedela ke preminam na Waya ama sega ne davam probiotik probno 3,4 dena da vidam dali e od nego, snosti kakna malce Cajceto od Kim se pokaza zakon zaedno zrnata (5,6) gi vries so 100g voda da dobie malku zoltenikava boja ladis davas so spric.... Cel polnam pola pluka hahah ne se plasi, ako sakas se sto probuvas prv pat praviloto e na race kapka ako nema reakcika davas, jas direk dadov. Ke spie ko bajce
Ova sekojdnevno go davas? moeto e 20dena.. Fala ti samo ne razbrav kolku ml tocno davas,deka ima spric od 2,5 I 5ml?
Menuvajte probiotik. Mojov kako proliv tecna stolica imase, mislev od rotata (iako 3ned posle vakcina pominaa), pa popara sve alista pravese samo perev od kaki..smenivme Waya zemav (pred toa Diastop davav) i se normalizirase stolicata, stana kako porano i boja i konzistencija...
Мајки на бебчиња 4++ како и со што ги занимавате и анимирате бебушите? Со кои играчки си играат, што да купам за да се занимаваме следните месеци. Прво бебе е и потребни ми се совети и искуства. Ви благодарам.
Џабе ќе купуваш, имам многу не ги сака со пластично шише за вода си игра најмногу и софи глодалка земи си
Земав пелени, блазници, омекнувач за бебе и сметката беше 800 денари па ми ја дадоа, не знам дали до сумата е или производите
На иста возраст е и моето. Што правите друго во текот на денот? Само се чувствувам дека недоволно правам нешто, дали правилно правам.
Оф да знам ?! Јадеме, спиеме, шетаме со количка, уште не седи сама, па ја ставам во релаксатор да ме гледа како готвам или работам нешто и и зборувам што ќе ми текне, некогаш пали некогаш не, или во транспортер, таму ич не сака, најмногу сака боса да си ги фаќа ноџињата, вежба, глода или го брка шишето, на меше заедно, на прозор да гледа надвор, на подлога.. и не знам ни јас што друго... 5+ е... играчките ги сака ама јас да и ги играм о а сама не ги шутира и фрла и цуцлата веќе не и ја ставам во уста и ја ставам во раце па се занимава и со неа.. се учи да ја става сама... беби-степс. Кога ја облекувам се "бориме", па кога ја соблекувам ја оставам сама да се тегне... и да ужива кратко, да се размрда... и ако ми скисне ептен да не можам да ја смирам, досека и правам јадење и пуштам мики маус 10. 15 минути, не чини ама немам избор најмирна е тогаш. Генерално треба на грб да вежба раце и нозе и стомак, на меше да вежба грбни мускули, да се учи да збори, сега за сега само имитираат звуци...и да почнеме да јадеме тоа е 4-5 месец, седење под 45 степени, она ужасно не сака, сака на 90... се надевам и другите ќе споделат искуства...
21 недела намален апетит пелените едвај мокри 37.5° ќенкав, сака в раце, раце и цуцла изеде веќе, не му е до смеа, преку ден 1 дремка и тпа едвај заспа вчера-денес ќе видиме Скок е или нешто не е Ок ?
Од тој период веќе го оставав повеќе време на подлога и му беше многу интересно да се врти и да си дофаќа играчки. Имаше истурено секакви тропки, глодалки и мечиња. Многу сакаше да си игра со се' и си гукаше. Дури се прашував дали е во ред што се заигрува и по 1час на земја. 4мес беше во декември, но јас обавезно го шетав надвор ако има барем малку сонце, а сега го шетам и по два пати. Песнички слуша или му пеам од ептен мал, исто така сака да ме гледа во кујна..
Почна 4ти скок свечено со непиење млеко. Знаев дека нема лесно да не одмине. Кубе коси ако и дадам да јаде. А само што почна скоков.
Јас се чудев некои денови ова бебе на што живее? Го чекав да заспие па му подметнував млеко така го пиеше.