Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Пд таа причина треба да се отвара и да се мие внатрешниот дел за да нема понатака инфекции. Ако му се собираат ѓубренца тогаш ќе настанат инфекции.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.030
    Mene pedijatar mi rece ne e strasno ke se trgnat

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.030
    Дешавка спие по боди на долги долни пижами и чорапче. Е сеа, сабајле цица и почна да се буни го гледам жива вода бууквално пот имаше на чело сиротиот. Од што му беше склет нејќеше да цица. И сеа не знам дали да го облакам боди на кратко со блуза по долги од горе за надвор или по долго боди елече и долни. Ладно би му било?

4. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Јас за надвор му облакам боди по кратки дуксерче тенко и доле тенки тренерки . А за спиење боди по кратки и шпикозни покриен со ептен тенко ќебенце

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Trupko

Trupko Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141

Jas i zemav mustela 0+ meseci e. Vo eurofarm okolu 600den bese 40ml. Lesno se macka i nema miris

На Dimssi и Wanna.be.mum им се допаѓа ова.
  6. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    DiaStop dodeka zema K1 so D3 I omega po 12ta nedela ke preminam na Waya ama sega ne davam probiotik probno 3,4 dena da vidam dali e od nego, snosti kakna malce (facepalm)
    Cajceto od Kim se pokaza zakon zaedno zrnata (5,6) gi vries so 100g voda da dobie malku zoltenikava boja ladis davas so spric.... Cel polnam pola pluka hahah ne se plasi, ako sakas se sto probuvas prv pat praviloto e na race kapka ako nema reakcika davas, jas direk dadov. Ke spie ko bajce

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.015
    Ova sekojdnevno go davas? moeto e 20dena.. Fala ti samo ne razbrav kolku ml tocno davas,deka ima spric od 2,5 I 5ml?

8. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Menuvajte probiotik. Mojov kako proliv tecna stolica imase, mislev od rotata (iako 3ned posle vakcina pominaa), pa popara sve alista pravese samo perev od kaki..smenivme Waya zemav (pred toa Diastop davav) i se normalizirase stolicata, stana kako porano i boja i konzistencija...

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Smeniv biogaja so waja pa pak se vrativ na biogaja. Mnogu sluz imase od wajata

10. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    819
    IMG_20240408_224858.jpg Ај тука може ќе биде од корист инфово. Во ДМ даваат гратис цуцла бибс од 6-18 месеци

Последна измена: 8 април 2024
    На SunnyGirl2 и KikiKviki им се допаѓа ова.
  11. Trupko

Trupko Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141
    Мајки на бебчиња 4++ како и со што ги занимавате и анимирате бебушите? Со кои играчки си играат, што да купам за да се занимаваме следните месеци. Прво бебе е и потребни ми се совети и искуства. Ви благодарам.

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    Со што ја даваат цуцлата ?

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  13. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Џабе ќе купуваш, имам многу не ги сака :) со пластично шише за вода си игра најмногу и софи глодалка земи си

Прикачени фајлови:

На Dimssi и Trupko им се допаѓа ова.
  14. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    819
    Земав пелени, блазници, омекнувач за бебе и сметката беше 800 денари па ми ја дадоа, не знам дали до сумата е или производите

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dimssi

Dimssi Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2024
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    27
    На иста возраст е и моето. Што правите друго во текот на денот? Само се чувствувам дека недоволно правам нешто, дали правилно правам.

16. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Оф да знам ?! Јадеме, спиеме, шетаме со количка, уште не седи сама, па ја ставам во релаксатор да ме гледа како готвам или работам нешто и и зборувам што ќе ми текне, некогаш пали некогаш не, или во транспортер, таму ич не сака, најмногу сака боса да си ги фаќа ноџињата, вежба, глода или го брка шишето, на меше заедно, на прозор да гледа надвор, на подлога.. и не знам ни јас што друго... 5+ е... играчките ги сака ама јас да и ги играм о а сама не ги шутира и фрла и цуцлата веќе не и ја ставам во уста и ја ставам во раце па се занимава и со неа.. се учи да ја става сама... беби-степс. Кога ја облекувам се "бориме", па кога ја соблекувам ја оставам сама да се тегне... и да ужива кратко, да се размрда... и ако ми скисне ептен да не можам да ја смирам, досека и правам јадење и пуштам мики маус 10. 15 минути, не чини ама немам избор најмирна е тогаш. Генерално треба на грб да вежба раце и нозе и стомак, на меше да вежба грбни мускули, да се учи да збори, сега за сега само имитираат звуци...и да почнеме да јадеме тоа е 4-5 месец, седење под 45 степени, она ужасно не сака, сака на 90... се надевам и другите ќе споделат искуства...

Последна измена: 9 април 2024
    На Dimssi и Trupko им се допаѓа ова.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.592
    Допаѓања:
    5.939
    21 недела
    намален апетит
    пелените едвај мокри
    37.5°
    ќенкав, сака в раце, раце и цуцла изеде веќе, не му е до смеа, преку ден 1 дремка и тпа едвај заспа вчера-денес ќе видиме

Скок е или нешто не е Ок ?

18. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Од тој период веќе го оставав повеќе време на подлога и му беше многу интересно да се врти и да си дофаќа играчки. Имаше истурено секакви тропки, глодалки и мечиња. Многу сакаше да си игра со се' и си гукаше. Дури се прашував дали е во ред што се заигрува и по 1час на земја. 4мес беше во декември, но јас обавезно го шетав надвор ако има барем малку сонце, а сега го шетам и по два пати. Песнички слуша или му пеам од ептен мал, исто така сака да ме гледа во кујна..

На Trupko му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Почна 4ти скок свечено со непиење млеко.
    :drunk:

Знаев дека нема лесно да не одмине.
    Кубе коси ако и дадам да јаде.
    А само што почна скоков.
    :tmi:

На Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  20. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Јас се чудев некои денови ова бебе на што живее? Го чекав да заспие па му подметнував млеко така го пиеше.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.