Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Земав, фала ти
    Се надевам за брзо ќе попадне

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dimssi

Dimssi Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2024
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    27
    Исто и мојата сака на 90 степени да се исправува, јас ја седнувам во хранилка или количка на 45, таа со глата и нозете се кренала дури да се свртиш. Мислев само мојата е така :lol:

Вежби освен за колкчињата како жаба, и нормално на меше правите? И што примате? Ние се уште од раѓање сме на бејби тол д3 со омега.

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    313
    Дали кога ги ставате вашите бебиња на меше, главата ја држат право или им се навалува повеќе на едната страна. Ние сме 3 месеци и малку му е навалена на левата страна, пред еден месец на педијатар ми спомна нешто за тортиколис, скратени мускули на едната страна на вратчето, бидејќи бебето повеќе преферираше една страна, но успеав да го одвикнам од тоа, се врти нормално на двете страни но на меше му паѓа повеќе на едната. Бевме и кај друг педијатар ни кажаа се е во ред, но ете ми влејаа бубачки и сега само испитувам

На #£¥₩ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Toa, I probiotik. Na AD sme pa rekoa imalo se. Samo d3 plus mu davam, taka mi kaza pedijatarot oti imase ispaknato rebro. Bebitol d3 so dha I plus samo d3 I probiotik biogaja

На Dimssi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Не сум нарачувала ама сите работи се од shein, само 3-4 пати поскапи. Фустанче за бебе си нарачав да ми донесат од странство за 5 еур, а они го препродаваат 1500 ден
    90 макс преку ден и ако и дадам на 3 саати се убива од повраќање, а за спиење 120. Инаку на комбинирано сме ама преку ден слабо цица. Неделава ќе идеме на мерење али по вагава дома има качено 800 грама за месец дена. Не плаче воопшто, често и не прифаќа шише веднаш, како да не е гладна ама од друга страна цел месец ме мачи тоа што кака зелено скоро секој пат.. не знам дали и е од што јадам салати повеќе или е гладна :^) пробав 3 дена да не јадам ништо зелено ама пак ми какаше исто, дали се задржува подолг период во млекото тоа што сум јадела

На Kikikikiri0405 и Thor им се допаѓа ова.
  6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    Јас имам шампон за коса мустела дома му ставив на косичето со малце вода исчешлав па измив и во спротивен правец исчешлав. За 2 бањања се исчистија. Чисто на некоја друга мајка ако и затреба да не купува одма да проба и така. Јас тргнав ама гледам соленки цени па татко ми вика абе ти кога имаше, пред 30год да не мислиш имавме специјални шампони :D и ме премисли.

На DaisyDream, Stela123, Kikikikiri0405 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.241
    Допаѓања:
    24.688
    Така е. Првото дете со кокосово масло го мачкав и така му испаднаа со чешлање, сега за второво ми даде пријателка масло од Фризидерм за темници (кај нас се вика ира) буквално истото дејство, значи и тоа е масло само со некој мирис и се продава многу поскапо, не се лажете не купувајте се што ќе видите и слушните :P

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Devojki kako se raduvaat vasite bebinja mislam glupo e ama cudno mi e deka prvo bebe :$ obicno ko ja soblekuvame se klesti i racete gi sobira vo tupanica normalno li e taka da prave

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.030
    I mojot taka prai so racete i se stiska gi sobira vo tupanica kaj gradite i se stega cel ili znae da gi rasiri skroz. A kogq se smeskq kako sramezlivo ja vrti glavata. I se naucil a izvadam tel da go slikam gleda gleda i ke se okezi

На Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  10. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Lele nezz zosto mi bese cudno sto prave taka ka se kleste morav da prasam :D:D a za telefonot i mojava a go vide se kleste mislev radi maskata e deka e violeta i i sveti koa da znae deka ke ja slikam nego nie sne 3 meseci i nedela od vcera ne saka na mese ic osven ako e na mene ili na tatkoi taka ja drzi glavata nekako kako da mi e mrzliva stanata po toa prasanje kako da zasaka na mese :|

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MI052021

MI052021 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    22
    Нормално е. Може да дише забрзано, па да испушти некој звук, па пак да дише забрзано па да отвори очи да затвори како мимики да прави. И двете ми правеа така, воопшто не го мисли. За месец два ќе исчезне штом потпорасне. Мене до 2 месеци така ми правеа.

12. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    Нормално е на 3 месеци веќе се смеат на глас, јас си имам видео направено прв пат кога ми се смееше на глас и на сите го покажав :inlove:

Ставај играчки со музика што светат, сигурно и се досадни тие веќе што и ги имаш ставано затоа не сака. Нарачај водено перниче со морски свет 300ден од Лео-играчки,моево многу го сака

На firequeenn и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  13. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Моето рита со нозите од ептен мало, еве го 8мес е и уште така се радува

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.063
    Мајки здраво :inlove: утре правиме месец. Загрижена сум зошто детево престана да спие. До пред една недела си спиеше после секое јадење, сега воопшто нејќе да спие. Посебно после АД знаеше да се изгуби три саати, сега шанса нема. Плус сака да е нон стоп на града, а заспива не цица активно и после е гладен. Дали е ова нормално? Таман мислев фативме некој ред, се смени скрос

15. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.030
    Бело мрсулче долгоо што значи?

16. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.030
    Smeam da sw napijam efridol za glava ? Dojam

17. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.015
    Majki od koga pocnuvat tie grcevi do koga treat? Nekoi velat samo 40dena nekoi 5 6meseci. Bebeto mi e eden mesec i snosti imase strasni bolki. Placenje od nekolku saati Bez da SE smiri. Patem nigde ne odime, depresija me faka. Kazete mi stanuva li polesno. Samo cicanje I nisto drugo ne se slucuva

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Stanuva stanuva se naviknuvas samo koristi vreme za nadvor i mojta znae da piska nadvor minata nedela peski vo race ja nosevme od sto vristese vo kolicka ama ako ne ispadnam od doma su nervna nemora mn daleku krug okolu malo ako e umna neka bidat i 5 ke ti bide mn polesno a za grcevi pazi sto jadis mojata e 3 meseci pred nekoj den piev kafe i odma ja strefija grcevi

19. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    Луѓе кажувајте чаре :x
    Бебе од вчера ми ја гризнува брадавицата со непцата ужасно ме боли. 3месеци е не знам дали може да е до 4тиот скок цица од еднаш ја пушта градата (останува само брадавицата внатре и ја стиснува) ми се темни од болка му викнувам НЕ! додека не ја пушти ме погледнувам викам не! Пак ама не му влијае. само на лева прави така таа ми е поизвлечена од старт. Мал е не знам дали ме сфаќа воопшто :x еве го 2ч плаче не заспива мижи и плаче :sweat::sweat: тешко мене :whew:

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.015
    Deka vikaat izgleguvanje pred 40dena ne...I toa mine vlezeno u glava. A jas napraviv prosetka bas kaj so ima lugje. Se prasuvam da ne e od toa