Nie dur beshe pomal poveke na meshe,meeshe na meshe. Jas posto dojam piev caj kim,caj za doenje. Espumisan se spas. I vezbite kako tocace. Najveke na meshe ni pomagase toj period. Probav so colief ne pomogna samo mu bea slatki i se smiruvase na kratko. Termofce isto. Jas posto ne znaev deka place od toa mu nudev cicka i se smiruvasw izgleda mu bese ubavo toplo od mene i miren bese i taka po malku cicnuvase i spiese. Mi se cini taa den od soba ne mrdnav od sto beshe kenkav. Produzi redovno so epsumisan i ke primetis mnogu podobruvanje Za spienje koga ne mozese da spie si zimav za jadenje pienje okolu mene i na meshe go uspivav i lezev taka za da moze da pospie ili termofceto stavaj mu go so tetra okolu mese i taka isto mi zaspivase I ednas dvapati mu dadov od cajot od kim nekoja kapka i toa pomagase
Pazi sto jaddes mislam toa e prvo i osnovno vezbi mnogi kako tocace i tetra na mese nas deka za sirok povoj ja koristev mn ni pomogna ko ima grcevi a od kapki nezz ne su primetila deka nesto mn mi pomognale, jas piev mn caj za doilki i kim plus vnatre i toa i pomagase
Probav so jaknice teksas i bluzicka mi se zakenka i morav da ja soblecam. Sega ili podebelo duksche i samo u kengur ili potenko maice so elek. Sekako se gree i od nas i od kengurot. Moevo ne saka toplo pa taka i se orientiram.
Да се вмешам јас имам 6то аголна игрална и многу сум задоволна бебето ми седеше и по цел саат во неа. Да имав поголем простор ќе земев уште поголема.
Mojov nejkje toplo. Pedijatar mi rece veke mozam samo po bodi na dolgo da go setkam pa samo bodi na dolgo i dolni za sekoj slucaj si nosam i elece
Isto, ne sme po toploto. Sea imame i problem za spienje, strogo bez kebence poso toa se trga, se nervira, se digaat noze vo vis, se kenka. Nekoj so slicno iskustvo i sovet?
Првата ќерка од бебе не трпеше покриена и многу се потеше, еве ја 3 години се уште нема шанса да ја покриеш. Вторава ќерка која е два месеци кога како е покриена. Нас цело време ни е лето, па не е страшно. Кога одиме во Македонија со вреќа спие.
Kaj nas e 25 26 doma deka na podno i strav mi e da go isk deka vikat ke zaladeno beba e 3 meseci spie na carsavce i nepovriena na bodi i dolen del pizamki pred nekoj den bese ziva voda sto su ja pokrila i obavezno bez corapi
Дали може бебе од 32 дена да се навикне на спиење само на рака или на гради? Не знам дали е од грчевите, ама само заспива кога ми е со меше легнат, ако не, плаче корне. Од кротко бебе, сега не застанува со плачење и само кај мене се смирува
Да, и ние тој период така ја држевме, или на стомак легната кај нас на нозе... И да ти кажам дека уште дневните дремки си ги тера у раце до цицка.. а ја спуштам на кревет ококорена е за неполна минута
Спиеше до кај месец и пол на меше и на мене после не сакаше си спиеше на страна. И од 3 и пол месеци сама се успива во креветче.
Дали е малку бебе од 3 месеци да пие едвај 600 мл млеко во 24 часа? Преку ден едвај пие 50-60 мл полузаспана, според апликација не сме во скок. Пред тоа пиеше по 800 мл, после 3тиот скок се поремети со пиењето млеко