Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Mari_em

Mari_em Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    48
    Исти сме скроз периодов и му удоволуваме желби па само околу меше е покриен со тенко ќебе за спиење а ноџињата мора да му се надвор баш зошто нон стоп ги дига и така спие

На DaisyDream и Trupko им се допаѓа ова.
  2. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.293
    Допаѓања:
    6.817
    Замена за вистински фен и клима што работи нон стоп?
    Се буди одма ако не е пуштено.

Не можам веќе клима и фен да пуштам оти сметката за струја до плафон отиде а и топло е веќе.
    Дали да купам онакво мече шумиш?
    Или некој друг предлог дадете..

3. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.063
    Јас имам апликација baby sleep, одма се смирува

На DaisyDream и firequeenn им се допаѓа ова.
  4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    Пробај прво со апп дали ќе има ефект кај моево од мобилен не му влијае како аспираторот дома, не ги перцепира

На DaisyDream, Dennings и firequeenn им се допаѓа ова.
  5. Rose21

Rose21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2022
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    129
    Нас многу ни помага на youtube звук од фен кој го има објавено Rolka Rola. Веднаш бебе се смирува и заспива

На Fenix05 и firequeenn им се допаѓа ова.
  6. Mari_em

Mari_em Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    48
    Замена за вистински фен и клима што работи нон стоп?
    Се буди одма ако не е пуштено.

Не можам веќе клима и фен да пуштам оти сметката за струја до плафон отиде а и топло е веќе.
    Дали да купам онакво мече шумиш?
    Или некој друг предлог дадете..[/QUOTE]

Тешко со шумиш. Мојот такви и слични не ги перцепира. Youtube се покажа најдобра опција иако набавивме на време и hatch ламба и шумиш и што ли уште не ама бесплатното испадно најкористено 8) се' друго џабе фрлени пари. Нас најмногу овој звук ни помага:

7. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Примавме денес втора доза Рота и само што влеговме во кола поврати. Треба да отидам пак да прими ? :(

8. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Ne e malku dojolku na kg kreva i kaj mene imase period ka piese pomalku od 600 ili okolu 600 citav na net normalno e za taa vozdrast od 500 ml do kaj 900 da pie na den ama nemozam pak da ja najdam statijata da ti ja prepratam. Nie imame denovi ka pie 600 i denovi ka pie 800 mislam deka isto ka nas i ni ne jadime sekoj den isto taka i tie

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    313
    Исто... после третиот скок се ни се поремети, се молиме за јадење а кога јаде се врти на сите страни, прета со ножињата,си игра со цуцлата, половина шише едвај испива... Не сум го мерила да видам како е со килажа, за една недела сме на педијатар се надевам нема да се шокирам. Последниот пат кога прашав педијатар ми рече сега јадат кога ќе побараат, но ова моево кога ќе побара испива многу малку.

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.311
    Допаѓања:
    28.094
    Не.

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Денес не побара 6 саати и после пак испи 60 мл и толку. Се надевам нема да падне на килажа. Сите викаат нормално е.

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Не се повторува така ни кажаа нас. Сигурно нешто се примило додека да влезете во кола

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Па поврати доста искрено, не верувам нешто многу да и останало

14. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    11.747
    Мојава плаче само за во раце, мн е приврзана со мене и маж ми, кичмава ми знае :drunk: :drunk: иста е, смешка, мило мирно бебе, ама дојде ли скок, друго бебе, не е таа :( што е тоа е, ќе издржиме. Мене ме секира нај веќе со спиењево, се бори сама со себе за да заспие. Ем прекасно заспива ем и помагам, 100 начини пробани џабе. Да се надевам за брзо ќе смени темпо. Инаку игралната ми е од Чико и задоволна сум, мн си игра на неа.

На MisDila му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    11.747
    Дали мачкате и што мачкате за заштита од комарци, инсекти итн? Доаѓа топло па не знам дали смеам нешто да и ставам на малава..за брзо ќе биде 5 месеци

На Trupko му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    @firequeenn Jas ovaa ja instalirav bez nekoi ocekuvanja, ama mali e koma na zvukot od Sea ili Ocean. A prv pat mu pustam takov zvuk, ni more videl mi slusnal, ama ete mu se dopadna. Ke dreme na plaza letoska :lol:
    Ima i mnogu drugi zvuci, probaj moze nesto ke upali.

Прикачени фајлови:

На KikiKviki и Mari_em им се допаѓа ова.
  17. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.657
    Мајки што и дали мачкате нешто на рачињата на бебки ? Моево е цели денови со надворешната страна од дланката,кај зглобчето и од лигите му е како суво белко и малце брумчиња. Ама не му мачкам од мустелата нагоре кога го бањам страв ми е да не му бидне нешто ако ја излиже. Страв ми е да не му се влоши од лигите што е мокар цели денови таму.

Инаку ноктот на палецот на нога чудно му расте од раѓање и гледам сега од страна скроз е црвено како внатре да удира а не е скроз излезено што да направам? Страв ми е да не загнои

18. Mari_em

Mari_em Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    48
    Биодерма лосионот за тело го мачкаме секаде после бањање без страв дека нон стоп му се раце во уста периодов. Дерматолог и неговиот педијатар така ни укажале и засега тоа се покажало кај нас како безбедно.

За ноктињата на палчињата исто првото средување беше попроблематично заради зараснувањето но со електрична турпија се среди. Пробај делот што нормално расте средувај го па и тој што ти личи како да зараснува или удира внатре сам ќе избие во правилна насока како остатокот. Нашето искуство беше такво

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    313
    Ние користиме биодерма маслена купка му ги мијам и рачињата убаво ги плакнам до сега нема проблем. А за прстот на ножето исто и на нас ни беше, ноктето одеше некако нагоре и од страната беше малку загноено, целото прсте му беше црвено, но за една недела само се повлече ништо не направив, чекав ако не се среди да одам на лекар но само се исчисти. Мислам дека кај нас беше повредено од baby gym, многу силно удираше на неа.

20. MI052021

MI052021 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    22
    Мајки здраво
    Сакам да ве прашам дали сте имале искуство со 6 месеци ми е бебето, бронхиолитис има. 12 дена е болна, прво почна да кашла па после спушти и целата хрчи полна е со секрет во болница сме прима антибиотици инхалации лекови за дишење како секој ден полоша да ми е. Големиот исто имаше ваков проблем на 9 месеци го спасив со лој од гуска, јадеше во јадење и го мачкав на гради. Ама ова е 6 месеци, да ја намачкам само на гради?