Majki bebe e skoro 2 meseci i pies Aptamil po 90-120 ml e sega ovie 2 3 dena nekako mi namali. Pie po 60 i to sosila na 2.5-3 saati. Spie nw place ness mn ama zs namali taka odednas?
Има една крема експулмо во зегин или фитобалм барај. Таа се нанесува на гради и го овозможува дишењето да е полесно. Или со лојот намачкај.
И мојава намали најверојатно топло,промена на врем. Треба да пие 4 пати по 230мл она 5 пати пие едвај по 120мл среќа со кашата не ми правј проблем цела ја јаде. Ибаче ја гриза цуцлата си игра не ја допива количината остава итн.
Последниве денови се утепуваше од плачење и цело време беше на града плус плачеше еади грчевите. Денес штама и многу спие. Заспива одма на града. Додека е буден сака да цица, после кога ќе задреме е крај. Нормално ли е ова? 33 дена имаме. Мир да се немало само некои грижи
Мислам дека беше од 15та до кај 19 недела. Нека ме поправи некој ако грешам. @Evangeliaa22 нормално е. Мојата исто кога заспивашее не вицаше тој период, па морав малце за ноџе да ја чепкам или позади на грбот да ја фатам.
И моето за три дена ќе прави 5 месеци, овие два дена навечер многу немирно спие, често цица, заплакува. Претходно спиеше по 12 саати со неколку цицање без будење.
Девојки здраво, да прашам како со мало бебче и клима? Дали пуштате? Се плашам сега ќе биде 40 дена. Станот ни е на јужна страна цел ден го пече сонце, а и со топлово веќе внатре стасува 29 степени. Прозорец, да отвараме но навечер не е опција на булевар сме.
Јас без мрежа на количка не излегувам никаде барем додека не прооди сум раат. Дома исто сме со комарници
Јас лани ова го земав, за над 6 месеци е. Ефикасно е, ама има јак мирис, па го користев само на одмор кога бевме. https://www.zegin.com.mk/mk/mousticare-sprej-protiv-ubodi-od-insekti-so-zashtita-do-6-chasa-125-ml Летото го поминавме со ова закачено на количката. Не е дека прави чуда апаратчево, ама врши работа https://www.encimenci.com.mk/aparat-protiv-komarci-prenosliv-chicco-722210000 Имам земено и мрежа за количка, ама стои така спакувана, ниеднаш не ја употребив.
Majki pisav vcera deka bebeto mi namali mleko, znaci ne pie mn dr sto zabelezav e deka koga ke pie crevata mu krkorat mn. Znaci to nesto ili normalno e?
Јас прскав на количката. Не се секавам кое средство беше, некое бебешко против комарци, ама бидејќи сите бебиња пикаат раце во уста, не сакав да ја прскам дирекно на кожа. И ефикасно беше, не ја каснал комарец како бебе. Следната година кога почнав на кожа да ја мачкам, нон стоп ја касаа на лице кај што не беше намачкана