Ваљда е нормално и кај моето исто е. Нека кажат поискусни. Почнавме со вкусови. Овошни сака, за зеленчук уста не отвара
Смееш ама штом постигне собна температура, може да стои 1 саат. Најправилно е да го одмрзнуваш во обичен фрижидер преку ноќ, да го извадиш кога сакаш да го користиш, да не се грее повеќе од 40 степена, и да не стои надвор од фрижидер повеќе од 1 саат. Еднаш одмрзнато или стоплено не може да се врати ни во обичен фрижидер, ни во замрзнувач.
И мојата дига нозе во сон, некако по неделите ми иде како да е 5ти скок макар што до сега некоја мака не видовме ама ова сега е многу голема промена па се тешам дека е период и дека за брзо ќе помине.
Мајки ве молам да ми кажете бидејќи не се разбирам, пиевме чај бекутан два пати на ден по 50 мл, сега сменивме на холе, на него пишува една филтер кесичка во 200 мл. Како се дава овој чај тоа од 200 мл на два пати во денот или да и дадам пример 100 мл а другото дали смее да стои или да го фрлам, или па еднаш во денот 200 мл? Исто така треба да почнеме со дохрана ни рече педијатарот ад новалак три пати на ден по 120 мл, ве молам да ми кажете дали може да се прави со вода за бебиња стоена на собна температура или мора да се врие па да се лади како што е објаснето на пакувањето? Извинете ако поставив глупави прашања ама до сега само цицање и не знам за другото. Иначе бебето ми е 4ипол месеци и притоа сега треба да одиме на вакцини и да почнеме со вкусови (и ова мислев ќе биде после 6 месеци). Се ми дојде некако наеднаш, млекото ми се намали, стресот ми се зголеми и не знам каде терам... извинете и за долгиот пост
@Cherry blossom89 еве јас ќе ти пратам слика, пред три дена го купив. Леле жени, арно послушав што го купив. Чуда прави! На поголемиот му извадов многу и не ми беше чудно за него,од градинка му е. Ај реков за секој случај да проверам да не има нешто кај бебево, кога тоааа што излезе да знаете. Цел резервоар се наполнаедвај го исчистив. А не дека е настината или нешто,ете така. Оттогаш наваму секое утро и влечам заедно со баткото. Огромно олеснување. Ич не се мачете со обични аспиратори, нема споредба со овој.
Ме интересира каков ред би им воспоставиле на бебињата со оглед на тоа што доаѓа лето. Моето заспива околу 8, 8 и 30. Размислувам за подоцна да ја легнувам, сепак на лето можеби ќе шетаме повеќе до кај 8, 8 и 30. Па тек капење едно друго. Каков ред имате? Или некоја членка да сподели за во лето како е најдобро, легнување, капење и сл
Здраво. На бебушов во устето има бели наслаги испод јазичето до небцата. Се слушнав со педијатар рече со сода и вода и чепкалка или газичка да поминувам. Е сеа јас пробав ама како тврдо како насобрано не сум го приметила на време ваљда. За колку време се решава со сода? Има друг начин? Совет/мислење? Искуство?
И моето имаше, на горниот дел од усната шуплина има се уште. Чистам со вода и сода, исто како вас што ви кажале. Два три пати ја имам однесено, ми кажуваат дека не е загрижувачки, да чистам само така. А наслагите ги има долг период
Истото се трудам и јас да го направам но џабе. 8 30 тој е кома. Читав по многу страни дека ако бебе заспива до 8, а станува помеѓу 6 и 7 кај него правилно е поставен биолошкиот часовник и не треба да го менуваме. Ако заспива во 10 може пак ќе се буди во 6,7 значи ќе спие помалку што не е добро. Не знам како ќе се прави, но изгледа ова лето ќе си го седам дома на тераса
Не знам кај нас како е поставен биолошкиот часовник. Заспива до 8 макс 8 и 30. Станува за јадење околу 1 часот и сабајле во 6. Ама дека на адаптирано си е будна поќе време. И се пролонгира станувањето до 8-9 на утро. Не знам си велам барем до кај 9 и 30 на лето. Не знам, еве и другите да споделат искуство мислење.
Мајка , бебево ми заспиваше во 12 во зима кога немаше што да се прави , последниве недели заспива во 9, а од 8 више е кенкава па следи бањање цицање и кревет Сега нас не ни се легнува уште во 10, и сабајле е ококорена во 6-7 макс .. Така да не си сама
Здраво мајки, иако времево ќе ни се расипува за шетакање и нема да имаме сонце некој период, јас да се опремам за после тоа, за поубавите, сончеви денови Ние сме 2 месеци и барам соодветен СПФ крема за бебето, предлог некој ако имате би било супер, а јас ќе прашам за мислење за овој стик дали некој од вас го користи на бебуш и дали сте задоволни https://viafarm.mk/p/5912/mustela-sun-spf50-stik-so-visoka-zashtita-9ml
Jas koristan na mustela isto 50 ama kremce ne stik ne znaev deka ima i stik na sekoe izleguvanje ja mackam do sega ne mi se vcrvenila od sonveto a prilicno bela e i ima mn nezna i suva koza
Mene mi dojde ciklus na 2riot mesec posle bremenost e sega mi kasne mislam dali moze posle bremenost da mi se poremete ciklusot deka nema sansi pak da su bremena se cuvam
Носково е закон. Јас го имам уште од поголемиот. Сега исто на бебе му вадам со тој. Мрсули поголеми од неа искачаат