Да, и покрај пробиотикот. Не е многу често, до 3 пати во денот, ама за нејзе е многу бидејќи нормално и е еднаш а и знаеше да прескокне ден. И лошо мирисаат пелените, не е нормалниот мирис. Мислам сигурно е дијареа бидејќи покажав слика на педијатарот и ми потврди дека е.
Пеглам уште, 11 месеци е скоро. Ама некогаш јас некогаш свекрвата. Може затоа се немам откажано . Кога ќе сум сама домаќинка ќе пишам дали пеглам, ама мислам дека ќе ви се придружам во непеглањето
Se iznaplakav i se isplasiv mn. Po 3 pat mu se slucuva na sinceto odednas da zaplace jako, ostanuva bez zdiv i duri pocrnuva vo liceto. Go krevam go bacvam mu pominva za 30 sek ama tie 30 sek smrt mi se. Denes 2 pati mu se sluci...sto mozi da e?
Мајка коски,грчеви во стомак, други работи. Првото така ми пиштеше ос 7ми ден и не вадеше од памет иако спиеше само по 15 минути и тие да не можеме да одмориме око.
Umrev vo tie 30 sek. Sega mi e strav vo wc da odam da go ostavam sam. Kako li ke funkcioniram ne znam.
И мене ми е прво дете, но јас воопшто не пеглам ни за нас освен нешто што треба да се облече во моментот а е гужвано многу
За утеха јас 8 месеца пеглам, ама највеќе бидејќи бабите ги слушам, ќе почнам која баба дојде на гости пеглата да и ја давам па нека пеглаат тие
Со првото дете кога престанав да пеглам мајка ми ми викаше како така, па бебе е, треба да е на чисто, барем нејзините алишта да ги пеглам. И она ми пеглаше секојпат кога ќе дојдеше дека јас реков немам намера веќе. Сега со второто после 3 недели ми вика немој да си пеглала веќе, што се мачиш. Јас и викам па зашо со првото ми досаѓаше да пеглам со месеци, и она ми вика дека глупи бевме ваљда тоа прво внуче па била потресена, а сега ова трето може гужвано да иде хахаха Така да си знаете дека и старите менуваат мислење после 5 години.
Денес го носевме бебето на преглед кај педијатар. Докторката кога и да го носам постојано ми вика да не го шетам многу, да немало ветер, да не го гледаат други луѓе, други деца ни под разно. За други да не го бакуваат ок тоа секако не би дозволила, но таа и мене ми рече да не го гушкам и бакувам имало време и за тоа ццц. Па веќе два месеца се чувствувам како под стаклено ѕвоно се немам видено со никого, таков страв ми створи до тераса не смеам да го подадам. Го изнесувам надвор ако има малку ветер го враќам за 15 мин, а надвор деновиве скоро 30 степени,до толку страв ми створи жената. Мислам и тој веќе се вознемирува од тоа седење дома
Првото ми е 4 години и уште пеглам. Нежно бело дете ... Од страв, и за второто уште пеглам. Скоро 6 месеци е.
Пред да се породам ги испеглав и од тогаш нити еднаш повеќе, ама сушам во машина за сушење, ако случајно ги сушам испружени, пошто ај да не трошиме само струја, се стоплува време, ги пуштам само кратко во машината како дезинфекција да се направи. Еден период зимава кога мм работеше од дома, големата исто така не одеше во градинка, пеглата ни беше на продолжен годишен одмор
Џабе пеглаш кога тие доле легнуваат и под лижат Таа нездрава е очигледно. Само дожд да нема некој јак. Стави капче тенко и глава и цепај. Мојава во кенгур па беше издувана од ветер деновиве па нема гајле, дури кенка сабајле зошто не е извадена сака надвор. Шетај бебе и гледај се со кого сакаш само да не му се бутаат во фаца и да го фаќаат освен за стапала.
Taa nekka sedi doma zatvorena. Nie od sto visevme sekoj den nadvor maliov nejkjese nikako da zaspie vnatre,pogodi koj go preseda cel den nadvor na stol za da otspie dete
Wtf.Од кој век е докторкава?Дали детето има некоја хронична болест?Дали е прематурче?Ако одговорот и на 2те прашања е не,на докторката и недостигаат апдејти во образованието. Ти да не го бакнуваш? А кога детето ќе тргне на 9 месеци на градинка како ќе го заштитиш од вируси ?Нема да одиш на работа,детето ќе седе само дома и пак ќе се разболи.Кога ќе почне се да става во уста што ќе правиш се ли ќе дезинфицираш. Сите видовме колку после маските и останувањата дома од короната какви јаки вируси излегоа.Ама не се вирусите јаки нашите имунитети се ослабени. Значи на 30 степени ако не го изнесеш надвор кога на 50 ли?Дувало ветер ќе му ставиш капче/шеширче и ќе го изнесуваш на сенка.Ем за бебчето промена и витамин Д ем за мајката промена.Двајцата ќе се чуствувате подобри.Тебе мајка монотонија ќе те утепа и депресија ќе те фати се едно та исто. За секој социјализацијата е битна за психичкото здравје и развој.Затоа дете треба со луѓе да се меша како на вашите рутини најдобро одговара. Јас на пример бебе не би водела во Мк во кафич/ ресторант пошто смрди на цигари, ама во парк/шума секако.
Првпат да прочитам педијатар што го советува тоа. А и вие мајка па до толку ли не гледате околу вас цел свет излезен со бебиња на убаво време на воздух свеж?