Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Coldheart

Coldheart Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    82
    Таква е. Ми рече премногу вируси сега има големи проблеми ќе си имаш, во тесно ќе бидеш. Па викам нели намалија вирусите, таа вели полно било болни деца, а кај неа во ординација ниту едно детенце немаше. И барав упат за крв да испитаме сега пред вакцината на два месеци, немало потреба од крв

2. Coldheart

Coldheart Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    82
    Веќе и ме фаќа депресија. Тоа си мислев и јас, во градинка на 9 месеци па ако го чувам дома каков шок тоа ќе биде за него. Ме плаши со вируси во тесно ќе сум била. А тој си напредува нормално, здраво дете. Од тие работи што ми ги кажува почнав и од маж ми да се плашам што оди на работа.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.412
    Допаѓања:
    77.835
    Да си смениш педијатар

На TheSecret, Мариаа., TammiB5 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    9.677
    Глупости, нас педијатарот ни рече само да не го изнесуваме кога беше ултра загадено а бебе 1месец во јануари, како запролети не сме прибрани бебе спие надвор ужива ние шетаме, кафиња,ручеци на сонце

На KikiKviki и Coldheart им се допаѓа ова.
  5. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Па нема да го носиш во игротека. Мало бебе е се знае ќе си лежи во количка ќе си разгледува во парк, пред зграда, во двор каде и да е. Верувај дека многу подобро ќе ти спие и ќе биде многу порасположено. За носење и доаѓање на гости, да не мора да се претерува. Инаку во однос на крвта ни јас не сум испитувала крв пред ниедна вакцина.

На Coldheart му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.248
    Допаѓања:
    24.700
    За вакцина нема потреба од крвна слика, тоа никаде во светот не испитуваат, само Мк мислам е пркса, мин пат му испитаа вчера не на моето, само преглед се прави, грло и плуќа.
    За надвор излегувај кога сакаш, нема врска какво е времето, како велат нема лошо време, само соодветно да е облечено. Така ќе му направиш контра ефект, повеќе ќе настинува.

Пеглање :D што беше тоа :rofl: :rofl:
    2ро дете, само пред да се роди пеглав :wasntme:

На Isabel, Мариаа., Coldheart и 3 други им се допаѓа ова.
  7. #£¥₩

#£¥₩ Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    26
    Колку треба бидат аглите?

8. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Mi promaknala temava sega ve citav...ne peglam, samo prviot mesec i toa starive gi slusav.
    Zolva mi dojde ednas, me vide peglam, vika batali stom vo sušara sušiš pa ič ne za zamaraj. Seuste so bebeski peram, i posebna masina pustam, do 6mes posle sve toptan ide zaedno.

@Anngelss @atz1995 @Easter Da ve utesam, mojov 18h max e koma. Probav trista kombinacii, samo nervozen go napraviv da edvaj go uspivam posle. Ako ne smeni, sabajle ke setame, vecer serii :)

Mi zvuci na gabicna infekcija, Candida. Se javuva cesto kaj bebinja sto cicaat. Zatoa porano davale po edna lazicka prevriena voda posle cicanje, da se isplakne usteto, ama sega nee, voda ako dades si nenormalna majka. Ako nema maka bebe, moze ke se resi so soda. Ako ne, ke vi kaze pedijatarot. Jas sum preporacuvala na gaza Nistatin kapki, da se prebrisuva usteto ama samo ako e gabicna infekcija vo prasanje. Pogolemi i zaburkaat so kapkite. Ako ti e tesko so gaza, zemi so cepkalka za usi. Ama, da napomenam, mora da go pregleda pedijatar ili stomatolog. Da ne bide lecenje po forumi. Ova samo sovet od iskustvo so mojava rabota.

Каde ima vakvi? Jas pamucni gledav vo Loco Croco ama golemi mu bea.

Kolku meseci e bebe? Mojov posle rota vakcina 2-3 nedeli imase mnogu "mirizliva" stolica :envy: po 5-6 pati vo den kakase. Prepisav na rotata, i pedijatarot ne bese sigurna, ni rece da smenime probiotik. Se opravi odma. Zemavme do togas Diastop, sega Waya. Ne znaci eden e podobar od drug, ama da se menuva periodicno ne e loso.

На Anngelss, atz1995 и Easter им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Има во ранерс на Banz марката. Исто имаат и костими за капење малце солени им се костимите.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Preporaka za dobar ortoped? Bez razlika privatno ili drzavno.

11. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Jas se izgoriv od drzavmo zatoa bev privatno kaj dr ivanka remedika mn ubavo pominav objasnuva se sto te interesira site dr ovde so gi falat se ceka mn vreme kaj nea ima termini

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    9.677
    Како чистите ушиња на бебки? Не внатре туку самото увце целосно, не внатре во дупчето

13. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    И после како гп даваш.. чекаш да се одмрзни и потоа ?

14. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Nie so tetra dodeka ja banjame

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Ништо посебно со ушалка и некогаш ставам јекодерм за да се омрси и да не го чеша. Позади уши исто

16. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Милена Богојеска на државно, Маја Каличанин во Систина.
    Двете се супер од наше искуство.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    После капење со ушалка нежно го чистам и тој дел, нормално не после секое капење. Одвреме-навреме.

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.972
    Допаѓања:
    14.735
    Идеално е да се одмрзнува преку ноќ во обичен фрижидер, и се грее во топла вода пред употреба, така за пиење во шише, или за житарици, оние бебешки само што се киснат, не се варат. За во каша сум спремала све друго да е вруќо, варено и блендирано овошје или зеленчук, и додавам ладно млеко до конзистенција што ми одговара.
    И мора да се употреби во рок од 1 саат.

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Citav Nosko go falite, ama ovoj e za pravosmukalka? Mene strav mi e i luda rabota pravosmukalka da stavam da vlece. Ne znam, neka kaze nekoja sto go koristela.

Прикачени фајлови:

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.972
    Допаѓања:
    14.735
    Jас имам обично со уста што се влече, сосема ефикасно ми било и не сум имала потреба да земам друго. Јатрва ми имаше исто за првото дете, па за второто зема за на правосмукалка, викаше полесно и било.
    Јас каква гломазна правосмукалка имам, додека ја спремам, со уста 3 пати ќе завршам работа.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.