Таква е. Ми рече премногу вируси сега има големи проблеми ќе си имаш, во тесно ќе бидеш. Па викам нели намалија вирусите, таа вели полно било болни деца, а кај неа во ординација ниту едно детенце немаше. И барав упат за крв да испитаме сега пред вакцината на два месеци, немало потреба од крв
Веќе и ме фаќа депресија. Тоа си мислев и јас, во градинка на 9 месеци па ако го чувам дома каков шок тоа ќе биде за него. Ме плаши со вируси во тесно ќе сум била. А тој си напредува нормално, здраво дете. Од тие работи што ми ги кажува почнав и од маж ми да се плашам што оди на работа.
Глупости, нас педијатарот ни рече само да не го изнесуваме кога беше ултра загадено а бебе 1месец во јануари, како запролети не сме прибрани бебе спие надвор ужива ние шетаме, кафиња,ручеци на сонце
Па нема да го носиш во игротека. Мало бебе е се знае ќе си лежи во количка ќе си разгледува во парк, пред зграда, во двор каде и да е. Верувај дека многу подобро ќе ти спие и ќе биде многу порасположено. За носење и доаѓање на гости, да не мора да се претерува. Инаку во однос на крвта ни јас не сум испитувала крв пред ниедна вакцина.
За вакцина нема потреба од крвна слика, тоа никаде во светот не испитуваат, само Мк мислам е пркса, мин пат му испитаа вчера не на моето, само преглед се прави, грло и плуќа. За надвор излегувај кога сакаш, нема врска какво е времето, како велат нема лошо време, само соодветно да е облечено. Така ќе му направиш контра ефект, повеќе ќе настинува. Пеглање што беше тоа 2ро дете, само пред да се роди пеглав
Mi promaknala temava sega ve citav...ne peglam, samo prviot mesec i toa starive gi slusav. Zolva mi dojde ednas, me vide peglam, vika batali stom vo sušara sušiš pa ič ne za zamaraj. Seuste so bebeski peram, i posebna masina pustam, do 6mes posle sve toptan ide zaedno. @Anngelss @atz1995 @Easter Da ve utesam, mojov 18h max e koma. Probav trista kombinacii, samo nervozen go napraviv da edvaj go uspivam posle. Ako ne smeni, sabajle ke setame, vecer serii Mi zvuci na gabicna infekcija, Candida. Se javuva cesto kaj bebinja sto cicaat. Zatoa porano davale po edna lazicka prevriena voda posle cicanje, da se isplakne usteto, ama sega nee, voda ako dades si nenormalna majka. Ako nema maka bebe, moze ke se resi so soda. Ako ne, ke vi kaze pedijatarot. Jas sum preporacuvala na gaza Nistatin kapki, da se prebrisuva usteto ama samo ako e gabicna infekcija vo prasanje. Pogolemi i zaburkaat so kapkite. Ako ti e tesko so gaza, zemi so cepkalka za usi. Ama, da napomenam, mora da go pregleda pedijatar ili stomatolog. Da ne bide lecenje po forumi. Ova samo sovet od iskustvo so mojava rabota. Каde ima vakvi? Jas pamucni gledav vo Loco Croco ama golemi mu bea. Kolku meseci e bebe? Mojov posle rota vakcina 2-3 nedeli imase mnogu "mirizliva" stolica po 5-6 pati vo den kakase. Prepisav na rotata, i pedijatarot ne bese sigurna, ni rece da smenime probiotik. Se opravi odma. Zemavme do togas Diastop, sega Waya. Ne znaci eden e podobar od drug, ama da se menuva periodicno ne e loso.
Jas se izgoriv od drzavmo zatoa bev privatno kaj dr ivanka remedika mn ubavo pominav objasnuva se sto te interesira site dr ovde so gi falat se ceka mn vreme kaj nea ima termini
Идеално е да се одмрзнува преку ноќ во обичен фрижидер, и се грее во топла вода пред употреба, така за пиење во шише, или за житарици, оние бебешки само што се киснат, не се варат. За во каша сум спремала све друго да е вруќо, варено и блендирано овошје или зеленчук, и додавам ладно млеко до конзистенција што ми одговара. И мора да се употреби во рок од 1 саат.
Citav Nosko go falite, ama ovoj e za pravosmukalka? Mene strav mi e i luda rabota pravosmukalka da stavam da vlece. Ne znam, neka kaze nekoja sto go koristela.
Jас имам обично со уста што се влече, сосема ефикасно ми било и не сум имала потреба да земам друго. Јатрва ми имаше исто за првото дете, па за второто зема за на правосмукалка, викаше полесно и било. Јас каква гломазна правосмукалка имам, додека ја спремам, со уста 3 пати ќе завршам работа.