Тој е. Истиот го имам. Еве со две деца го користам. Живи,здрави се Јас презадоволна. Татко ми кога виде прв пат на поголемиот кога му чистев ми вика 'леле,ќе излезам од соба,му го собра мозокот на детето' Жала на страна,супер е. Јас првично имав со влечење со уста на бекутан ,мака мачев едвај нешто вадев,дете ќе вика ,ќе се трга... вака за секунда средено е.
Топ е јас од старт го користам, да се разбереме не држам подолго од 2 3 сек во носе по 1 не повторувам пак зошто мм паѓа во несвест на секое дека ќе му ги испукаме капиларите. Малце замарање е да местам правосмукалка во 6 сабајле ама е доста ефикасен еве прееска ушмукавме монструмски мрсули што му беа скроз внатре едвај се гледаа.
И јас имам што се влече со уста и си ја врши работата солидно, на чико. Ова со правосмукалка мене ми звучи страшно а може да е многу поефикасно не знам
Не е страшно колку што звучи. На самото упатство стои дека независно од јачината на правосмукалката, носко влече со иста силина и кога ќе фатиш со прст на тоа дупчето од каде влече е баш така нежно,предност е што влече константно и на сец ги вади Ама мислам и шмучкото врши иста работа
Nema vrska ne e strasno. Naprotiv. Jas od golemiot uste go imam. Sedum godini go koristam, sega zemav i za malovo. Jas so Shark navigator pravosmukalka vlecam,znaci edna od najjakite pravosmukalki na pazarot, pa nikomu nisto, da mozese da prozbori samo kolku mrsuli ima izedeno kutrata
Значи туриш во шише и го ставиш шишето вп жешка вода ? А вечерта пример акп го извадам замрзнато цела ноќ може ли да седи во обичнипт фрижидер ?
Давам вигантол д3 ( ми ги донесоа од Србија), е сега прашањето е од кои омега да давам а да не е бејбитол?
Дирекно ќесата во која е замрзнато ја ставам во врела вода. Ама не да врие, само жешка. Кога ќе се стопли, ја претурам во шише за пиење. Во обичен фрижидер може да стои еден ден. Ако од вечерта го ставиш од замрзнувач во обичен фрижидер, може да стои до следната вечер. Значи било кој период од денот може да се згрее и искористи. Ако нешто остане до следниот ден, веќе мора да го фрлиш. Најдобро е така да се одмрзнува дека имаш време да го искористиш. Ако го извадиш на собна температура, може да стои само 1 саат. Или дирекно од замрзнувач да го згрееш и одма да се користи.
Devojki kapkite protiv grcevi koga gi davavte? Kazano mi e posle podoj i gi davam otkako kje zdrigne, no posle desetina minuti povrakja… Nz dali imaat efekt
И јас исто прашање поставив во др тема. Прашав и по аптеки, единствено за 6 мес бебе ми предложија молерс со тоа што има и омега и д3 па да се напрај правилна комбинација. Јас д3 планирам од џејмисон да земам. Сакам да ги сменам бејбитол веќе. Имам уште за пола месец.
Зависи какви капки. Јас користев два вида, едните пред секој подој, другите еднаш дневно се даваа па ги давав навечер. Сите се различни. А за ефект искрено повеќе ефект видов од чајот од ким и масажите, него капките. Ама веќе сум ги купила па да се потрошат...
Бебе има месец ипол ама се кака еднаш на 3 дена и давав на почеток пробиотик ваја ама ништо два дена и давам биогаја исто нема ефект комбинирам со инфакол капки за грчеви и давам и на бејбитол д3 со к1 и плус омега. Денес бевме на педијатар докторот вика нормално е ама мене ми е жал да ја гледам по цел ден се грчи и плаче.. Исто така и се прави едното оче со горелки и го чистам со физиолошки со газичка и ставам тобрекс капки три дена ама нема подобрување..
Бејби тол ни јас не ги сакам, едвај чекав да завршиме со нив. За над 6м и јас најдов омега ама имаме 4м. Педијатар ми кажа давај ама не ми кажа кои
Za kakanje moeto go nauciv kaka na 3 dena ili 4. Ednostavno takov organizam mislam ima. Se dodeka kakata e dobra mislam nemaat mn gajle do 7 dena nas ni bese kazano. Davam bio gaja jas.
Koj pedijatar e ova te molam kazi da znaeme site da go izbegnuvame. Jas pr. Imav uzasno iskustvo so Mitka sto mi kaza deka deteto mi e gladno i vo bolnica ke zavrsime i opp ad mlekoo
Za kakanje koga nemase da mi se pokaka go "izdrzuvav" kako na sholja i ke se olesnese. Za okceto i nie isto imavmw problem dzabe stavav kapki 10dena smeevme i na kraj samo od sebe se smiri. Mu go miev i so onoa kako vodicka nz kako se vika od apteka sw kupuva ama dzabe.