Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Тој е.
    Истиот го имам.
    Еве со две деца го користам.
    Живи,здрави се:D
    Јас презадоволна.

Татко ми кога виде прв пат на поголемиот кога му чистев ми вика 'леле,ќе излезам од соба,му го собра мозокот на детето':rofl:

Жала на страна,супер е.
    Јас првично имав со влечење со уста на бекутан ,мака мачев едвај нешто вадев,дете ќе вика ,ќе се трга... вака за секунда средено е.

На Dennings, DaisyDream, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.827
    Допаѓања:
    9.681
    Топ е јас од старт го користам, да се разбереме не држам подолго од 2 3 сек во носе по 1 не повторувам пак зошто мм паѓа во несвест на секое дека ќе му ги испукаме капиларите. Малце замарање е да местам правосмукалка во 6 сабајле ама е доста ефикасен еве прееска ушмукавме монструмски мрсули што му беа скроз внатре едвај се гледаа.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    И јас имам што се влече со уста и си ја врши работата солидно, на чико. Ова со правосмукалка мене ми звучи страшно (facepalm) а може да е многу поефикасно не знам

4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.827
    Допаѓања:
    9.681
    Не е страшно колку што звучи. На самото упатство стои дека независно од јачината на правосмукалката, носко влече со иста силина и кога ќе фатиш со прст на тоа дупчето од каде влече е баш така нежно,предност е што влече константно и на сец ги вади
    Ама мислам и шмучкото врши иста работа

На Мариаа., DaisyDream и firequeenn им се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.514
    Nikogas ne peglam. Peram, susam vo masina i diplam dur se topli. Isto ko peglani.

6. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    9.514
    Nema vrska ne e strasno. Naprotiv. Jas od golemiot uste go imam. Sedum godini go koristam, sega zemav i za malovo. Jas so Shark navigator pravosmukalka vlecam,znaci edna od najjakite pravosmukalki na pazarot, pa nikomu nisto, da mozese da prozbori samo kolku mrsuli ima izedeno kutrata :D

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anngelss

Anngelss Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2023
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    30
    Па добро најверојатно ова лето ќе се дружиме тука сите наместо да шетаме :lol:

На DaisyDream и atz1995 им се допаѓа ова.
  8. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Значи туриш во шише и го ставиш шишето вп жешка вода ? А вечерта пример акп го извадам замрзнато цела ноќ може ли да седи во обичнипт фрижидер ?

9. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Давам вигантол д3 ( ми ги донесоа од Србија), е сега прашањето е од кои омега да давам а да не е бејбитол?

10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.973
    Допаѓања:
    14.738
    Дирекно ќесата во која е замрзнато ја ставам во врела вода. Ама не да врие, само жешка. Кога ќе се стопли, ја претурам во шише за пиење.
    Во обичен фрижидер може да стои еден ден. Ако од вечерта го ставиш од замрзнувач во обичен фрижидер, може да стои до следната вечер. Значи било кој период од денот може да се згрее и искористи. Ако нешто остане до следниот ден, веќе мора да го фрлиш.
    Најдобро е така да се одмрзнува дека имаш време да го искористиш. Ако го извадиш на собна температура, може да стои само 1 саат. Или дирекно од замрзнувач да го згрееш и одма да се користи.

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Devojki kapkite protiv grcevi koga gi davavte?
    Kazano mi e posle podoj i gi davam otkako kje zdrigne, no posle desetina minuti povrakja…
    Nz dali imaat efekt

12. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    И јас исто прашање поставив во др тема.
    Прашав и по аптеки, единствено за 6 мес бебе ми предложија молерс со тоа што има и омега и д3 па да се напрај правилна комбинација.
    Јас д3 планирам од џејмисон да земам. Сакам да ги сменам бејбитол веќе. Имам уште за пола месец.

13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.973
    Допаѓања:
    14.738
    Зависи какви капки. Јас користев два вида, едните пред секој подој, другите еднаш дневно се даваа па ги давав навечер. Сите се различни.
    А за ефект искрено повеќе ефект видов од чајот од ким и масажите, него капките. Ама веќе сум ги купила па да се потрошат...

14. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Бебе има месец ипол ама се кака еднаш на 3 дена и давав на почеток пробиотик ваја ама ништо два дена и давам биогаја исто нема ефект комбинирам со инфакол капки за грчеви и давам и на бејбитол д3 со к1 и плус омега. Денес бевме на педијатар докторот вика нормално е ама мене ми е жал да ја гледам по цел ден се грчи и плаче.. Исто така и се прави едното оче со горелки и го чистам со физиолошки со газичка и ставам тобрекс капки три дена ама нема подобрување..

15. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    4.297
    Бејби тол ни јас не ги сакам, едвај чекав да завршиме со нив. За над 6м и јас најдов омега ама имаме 4м. Педијатар ми кажа давај ама не ми кажа кои (facepalm)

16. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Za kakanje moeto go nauciv kaka na 3 dena ili 4. Ednostavno takov organizam mislam ima. Se dodeka kakata e dobra mislam nemaat mn gajle do 7 dena nas ni bese kazano. Davam bio gaja jas.

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Прв пат слушам за чистење со физиолошки. Пробај со чај од камилица да чистиш.

18. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    46.472
    Александра Димова во Дебар Маало.

19. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    328
    Koj pedijatar e ova te molam kazi da znaeme site da go izbegnuvame.
    Jas pr. Imav uzasno iskustvo so Mitka sto mi kaza deka deteto mi e gladno i vo bolnica ke zavrsime i opp ad mlekoo

20. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.036
    Za kakanje koga nemase da mi se pokaka go "izdrzuvav" kako na sholja i ke se olesnese. Za okceto i nie isto imavmw problem dzabe stavav kapki 10dena smeevme i na kraj samo od sebe se smiri. Mu go miev i so onoa kako vodicka nz kako se vika od apteka sw kupuva ama dzabe.

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.