Drzavno. Jas sakam i porano posto on koga ke ima 8m jas ke treba da odam na rab nz dali e mozno od 7mi mesec vo gradinka? Da se prilagodi dur sum doma da mozam da go zimam deka nakratko ke e vo pocetokot
Во нашава градинка каде сакам да го примат ми рекоа мора навршени 9мес за да го примиме ... и јас знам дека сакам градинка од помал ама да, не знам во јасли како е со оброци, некако не сакам да мислам на тој период зошто ми се плаче дека ќе летне време и ќе тргнам на работа за 6месеци и ќе го гледам само по 2 3ч дневно
Мајки, за новороденче користевте млеко за тело за бебето? Што ви кажаа од болница? Јас купив само шампон и крема за пеленска регија се мислам дали да земам и крем за тело. Дали може да се мачка одма на почеток? Или рибино масло се препорачува?
Мене ми кажаа да го мачкам со крема за телце од старт за да е хидрирана. Јас ја имам мустела колекцијата од мало го мачкам масирам ужива и е мекичко. А пример ако не го намачкам под пазуви, вратче, доле зглобче на ноџиња му се вцрвува и суши кај што се витка
Оралнава фаза е почната одамна, веќе ама вакво лигавење не памтам со првото. Буквално течат лиги по под ,ептен многу. Првото мислам и заби кога вадеше не се лигавеше толку. Само што наполни 4 месеци. Утоп е секој ден. Нормално ли е ова?
Да, мојава дури и се стиска со непцата црвени и се дури па уште се нервира ако не може и двете раце да и ги собере и цел под е со лиги со мокри чорапи се шетаме
Немате што да правите, со второ дете е еквивалентно на 3 деца дома (да не го заборавиме посвоеното најстарото од свекрвата)така да ќе гледате само да нема флека на облеката, а другото само ќе се исправи на себе
Prv pat slusam za ribino. Ribinoto maslo ima drugi nameni, a i iskreno mislam deka ne sakas bebeto da ti mirisa na ripka. Jas napocetokot dodeka se lupese prvite dve tri nedeli mackav bekutan maslo, a sega mackam chippolino mleko. Odma upiva, mirisa prekrasno i trae dolgo.
Istoo 2 raci bi gi piknala v usta ama nemoze dodeka nekoj ja seta kapat ligi i se pika v usta osven onie glodalkite nie na 2ri pravime 4 meseci
И ние утоп се правиме од лиги. За една недела ќе прави 4 месеци. По три пати дневно и менувам лигувче. Ја намачкав со јекодерм по нозете, некако сува ми се виде кожата. Ноќеска добро спиеше,ај нека потрае.
Ете јас да се пријавам, прво дете уште првата недела престанав да пеглам. Само комплексите од "пеглата" ми останаа . Шала на страна, ако морате, имате сериозна причина, здравствена, пеглајте, ако не не мора ако не сакате. Тоа паѓа на земја и лиже, ама мајцата пеглана била... додека да трепнеш го фатило полначот и го ставило во уста... што побрзо се навикне на околината, тоа поздраво ќе биде
Majki, radi nizok hemoglobin vaksinite na 2 meseci sto treba da gi primi ni gi odlozija. Maticnata ni dade maltofer kapki ama na google ne mi izl niss za po aptekive. Dali gi ima kaj nas?
Исто и кај мене, првото воопшто не се лигавеше, второво утоп е. Лигавче ако не му ставам, блузичето ќе го направи жива вода. Цел месец така, ама забчето уште не е излезено Мислам дека се однесува на јекодерм, за рибино масло не сум слушнала ни јас. А јекодерм помага многу за лупењето на почетокот кај новороденче.