Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    1.597
    Во Авицена правевме ние повеќе пати на приватно, од сабајле не го миј не го бриши окото одете само во лабораторија и кажете брис од кое око и толку.
    Кај мене едното бебе до годинка секој втор месец беше со некоја бактерија заради неотворен очен канал.
    Само што ќе почнеше да му солзи едното окце знаев дека е бактерија пак.

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.037
    Ќе прашам тука како поактивни.
    Роден 22ри Јануари. Сакам да го крштевам на 1год. ака 22ри Јануари 25'. Е сеа дали некој имал искуство со зимско бебе или зимно крштевање? Според мене ќе е поголем и да настине "полесно" ќе е за справување со настинката сеа има само 3месеци не е изолиран од настинки а ептен е мал. Плус финансиски на едно полесно да не е на двапати сеа крштевка па ај кафана па после роденден па кафана. Плус сеа крштевка па ај кафана па уморен па ај у раце фати префати. Совет? Како да постапам? Знам дека мајката си знае најдобро за детето,ама полесно ќе ми е да слушнам мислење на мајка од овој свет не од старовремскиот.
    Мене ме замараат детето во мир ќе го ставиш,нема да ти плаче во сон дрндрн.
    А он е бебе од што гледал од што го играме во текот на денот и заплакува во сон поради тпа или го боли нешто ило гладен нема везе крштевањето(така налага религијата и така викаат постарите)

На Nataliii и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  3. malasimba

malasimba Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    129
    Скоро сите сега прават крштевка и роденден па и ние. Не слушај такви работи не се замарај, правете како што ви е подобро.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.528
    Допаѓања:
    23.424
    Внук ми е крстен и прв роденден , баш на 22 Јануари. Просториите каде што се крстат децата е топла. После од црква одма во кола на топло.
    Другарка малиот сред Декември го крстеше.
    И прави си како мислиш, не како проповедаат старите.

5. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Од аспект на зимско крштевање имам само присуствувано и секако ги загреваат просториите, обично на зима во големите цркви, прават во помали простории крштевање.
    Од аспект на мир и неплачење, сите ќе ги крштеваа порано за да им бидат мирни и решен проблем а?
    Да не звучам лошо, пошто сум верник пред се ама како ќе си одлучите вие така. Првото ми е крстено на лето на 2,5 мес, второто сме со план пак на лето иако бебе ќе има 9/10 мес и сите ми велат ами што не почекате да правите заедно со 1виот роденден, ама ете ние така сакаме.

6. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    А со што терапија после го третиравте?

7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Ima nekoja majka so propustena rota? Dali e mn vazna? Sto ponatamu?

8. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    9.682
    Нормално во денешно време сите гледаме финансиски помал трошок да ни е кога сè е изгор скапо. Не слушај застарени муабети ехее мене на секој скок и плачење на детево ми викаат дека е урочен и да го прскам со светена вода :rofl:
    Еве моево е баш пред Божиќ па нема да можеме прв роденден и крштевка во едно па затоа на година ипол ќе го крштеваме нит сум прашала за мислење ни ме интересира

На Kikikikiri0405 и KikiKviki им се допаѓа ова.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Јас имав летно бебе и на годинка му правевме и кршевка и 1 роденден.

Сега ова е родено во декември и решив крштевка да правиме сега во мај,а роденден на денот кога ќе му биде.
    Гледај како вас ви е најубаво,така правете. Со друго не се оптеретувај

10. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Правете како вас ви одговара така. Еве на пример нас сигурно ќе не фати година и пол додека да ја крстиме, ние странство, кумовите исто така, ова лето не одиме Мк, на зима пак ич не верувам дека би оделе и останува дури др година.

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Врска нема јас на 40 дена го крстив првото еве го 3 години накај 4 уште плаче. Малата 5ти месец некрстена е и не плаче. :)

Од аспект на крштевање зимно слободно можеш но запамти тоа бебе тогаш е поголемо можеби и проодено и ако имаш намера да правиш во кафана знај дека или во раце ќе ти биде тие неколку саати. Ако имаш доста дечиња игротека ти е боље опција пред се ради тебе не е работава на сите атер да им правиме да се најадат и напијат. Гледај временски и за тебе и за детето да е океј да немаш непотребни нервози.

На Mother of 2boys и KikiKviki им се допаѓа ова.
  12. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.037
    Da na godinka nesto taka spomnav restoran ama ima mn braducedi tuka na godinka razlika ke si trckaat ke si igraat em rodenden em krstevka em zabavno ke im e nema da mu e tolku traumaticno krestavnjeto ke zaboravi ke se zaigra:rofl:

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Чисто да си имаш на ум дека ресторан и зима плус затоа ти ја спомнав игротека како опција плус и 2 саати е само и сите си одат да не го тормозиш зошто не е тоа бебе од 4 месеци легни го да поспие па да стане па пак после да си легне :)

На Mother of 2boys и KikiKviki им се допаѓа ова.
  14. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Првото родено мај 2019, рота беше воведена ама во диспанзер ја немаше па ја испуштивме, со второво ја испуштивме од вируси еден по друг.
    Еве ја големата ќе прај 5 год па никому ништо. Не сум против вакцини ама ако се испушти од икс причини тоа е тоа.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    1.597
    Антибиотик според антибиограм.

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.037
    Da da tocno ubava ideja ke si ima i drustvo taman.

17. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.037
    Mi potkasluva malovo 3m e na doenje sme. Onaka duri koga ke potkasla kako da se davi otvara usta mnogu mi e strav da ne se razboli mn sto da prevzemam?

18. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    9.682
    Да го однесеш на педијатар да го чуе, по мене за кашлица на мало бебе е подобро да си претпазлив. Еве моето се закашлуваше многу лошо од памет се извадив го однесов на педијатар среќа немаше ништо симнато ми рече некоја настинка била и од носко слевало секрет. Па инхалации со физиолошки и чистење носе помогна, секако на града ставај деновиве почесто

19. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.037
    Koj nosko go koristis? Nie ovoj ama se dupnav smukajki.

Прикачени фајлови:

20. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    9.682
    Овој деновиве му влегов во шема мада 1000пати треба да повлечеш точно над мрсулчето хахаха а на носко му нема рамен ама малце да го одмориме од влечење да не му пукнат капиларчиња од пречесто
    mc45odu1otywmcaxnjkwmzexnji4.png 01-Watermark-NOSKO-BABY-ASPIRATOR_Anni-farm.jpg