Моето кашлаше уште на неполн месец. Само физиолошки во нос и аспирација, пред секое јадење и спиење, контроли ако било каква промена на полошо има. Му помина за една недела. Ако било што се искомплицира, само одење во козле, многу се мали за било каков лек дома да се експериментира.
40 му е жешка, 37,38 мах 39, дома 23, 24... брзо бањање оти се лади водата брзо и полевање пак со 38,39... малите бебиња до 3 м немаат уште добро развиена терморегулација и не се потат. Ако го загрееш со вода на 40 исто како температура 40 да ти качило. Тоа е шок за него па после надвор од водата ќе му е ладно
Zdravo majki. Me maci denes bebusov preferira leva grada.. desnata ke povlece i se trga.pa znae i da se luti da preta da vika. Gradite mi se meki osven ako ne cica podolgo vreme kako navecer koga svrzuva podolg son. Preku den se meki ama si mocka si kaknuva(ne posle sekoj podoj ama kaka) me maci da ne snemam mleko vo taa grada ili veke da ne nema? Sinojka ne mi teknuva dali cicase od nejze dali mi bese polna. Mnogu mi e strav se tusirav so topla voda masirav stiskam tecat kapki i prska isto i na drugata a meki gradite. 3m
Дај му ја вечер таа успан да видиш дали ќе си цица може поубава му е левата ако сте и вие во скокот ништо чудно моево се забива со нос во градите додека цица нервозен на секое влечење
Isto smetam 40 mn e probaj okolu 37 da bide. Nie ja pravime pozeska malce ama dur go soblecam plus vo korito se ladi taka da taman mu e. Zemi toplomer za voda pa taka da znaes otprilika.
Ние уште малку 4 месеци ќе правиме, и мене ми спиеше така, па имаше период се будеше исто на 4ч одприлика… еве сега гледам пак почна да спие повеќе…од 8ипол до 3-3ипол и после накај 6ипол ќе стане… можда е период не знам.. ние според апп сме во 4ти скок.
Tie na loco kroko isto i jas si poracav 1050 e podebelata cekam da stignne pa ke kazam kakva e ama e so najprifatliva cena od site sto gi gledav
Здраво мајки, бебе има скоро 4 месеци. На лицето и се појавуваат како мали мозулчиња претежно кај обравчињата некоја хидратантна крема да ми препорачате која ви помогнала
Pantexol krema, zavcera maticnata ni dade za obravcinjata oti mu bea crveni i rapavi pa za 1 den mu pominaa. Ne znam dali e za bruncinja ama prasajte vo apteka.
Исто и јас би те советувала. Ако гостите се со дечиња, подобро во игротека. Што би правеле деца во ресторан 3-4 часа? Јас моите не ги носам на родендени во ресторани. Сакам јас да си посетам да не трчам по децата. И во игротека мислам дека има слично мени како и во ресторан. Ако сакаш направи крштевка порано, поканете ги кумовите и родителите, после на ручек дома или ресторан. Не мора други гости да каниш. Ќе дојдат на роденденот.