Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Linkot go imas od @Fenix05 jas prasav vo prodavnica sto prodavaat proizvodi na loco croko vo tekot na vaa nedela ke im stignele nemaa ko ke gi vidam ke ti slikam vajda nema da bide posle veligden da gi donesat de deka ima mn nerabotni denovi

На Stela123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Н
    Не издржав, го порачав па ќе си кажеме искуства :D:D

На Sanja1311, Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  3. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    558
    Preku eden den.

На .baby.love. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Zheni bebevo denes dodeka spie na 2te dremki mi se zasrkna valjda dodeka cuca poso samo togas cuca od plunkata i e sega ja uspav ke i ja izvadam ama kako da sprecam pak da se povtori naednas se vcrvenuva i mn silno se zakaslusa sreka brgu mine sek dve ama me faka panika

5. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    9.682
    Ништо страшно и моево е исто само на страна,потапкај грбче, меѓу очите по носе пројди со прст ќе пројде

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Ovie se tie maltofer kapki?

Прикачени фајлови:

7. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Здраво мамички, бебенцето ми е 3 месеци, кога се роди немавме во болница, но кога си дојдовме дома се појави многу солзење на окото и премногу гурли како лепливи и ставав капки, маст, масажи околу окото ништо не и помогна... Сега е малку помалку педијатар рече до 6 месец ќе било така, но се појави до окото црвенило не знам што е точно ваљда од солзите и многу ја чеша, што и да намачкаме таа од што ја чеша со раката веднаш оди таму, некој со вакво искуство што би можела да направам да и олеснам или некоја маст на црвенилото?

8. Matea95

Matea95 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    33
    Здраво,бебето ми е еден месец пред една недела не беше какано 3 дена,прашав педијатар што да правам зошто многу плачеше,ми рече дека е нормално до 5 дена кога е на доење,но да ставам чепче за да му олесни. Ставив се искака,сега еве пак не е какано не ми се ставаат пак чепчиња,пробав со вода од варени сливи да пијам нема ефект,ако имате искуства да споделите со што можам да му олеснам

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Od bebe so kakase na 5 6 dena sega kaka sekoj den mislam deka e blagodarejki na caj za doilki i kim probaj dokolku ne dois samo so kim jas si stavam i po 4tina kesence vo casa ca mozis i vo jogurt ili samo taka da si svaris i da pies

На Matea95 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Matea95

Matea95 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    33
    Kaков чај за доилки користиш?

11. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Lakta miks si varev po 1l i pola kesicka kim vnatre deka mi se podnamali mlekoto i od togas pocna sekoj den da odo vo vc

12. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.350
    Немој со чепчиња, нема потреба ако е само на доење, мислам се толерира од 7- 10 дена. Не му е ништо на бебе, можеби плаче дека му се спие, или е преморено. Масирај го на меше и стави му нешто топличко што имаш дома. Јас имав две перничиња за затоплување. Ако немаш стопли нешто со пеглата и стави му го на мешето.

13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.977
    Допаѓања:
    14.740
    Ќерка ми не какаше и повеќе од една недела. Ништо страшно на доење кога се. Пробував и јас со сливи, само грчеви и направив, пак не какаше. Се среди кога почна со храна.

14. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Мајки бебе има секрет во носето, ставам физиолошки и влечам со аспиратор ама не мрда, хрчи бебе дури и се закашлува на моменти и ќива почесто. Што друго можам да направам? Нарачав електричен аспиратор, чекам да стигни. Ова само кога е будна, кога спие си диши нормално на носето.

15. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    1.500
    Здраво мајки. Моето бебе е на ад во последно многу тешко кака и изметот му е зелен 2 недели некаде. Кака со помош на топломер или сапунче. Пие бебелан и чајче. Не знам дали е од млекото дали да му го сменам. Сакав да ве прашам вода превриена со ким па потоа направено млеко со таа вода дали помага за какање?

16. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    3.190
    Смени му го млекото, помага кимот ама не претерувај со употреба доволно е еднаш во денот 30/60мл заедно со млеко. Ад му прави запек можеш да го промениш да видиш дали ќе му биде полесно со друго. Веќе ниеден педијатар не препорачува помош со томпломер или сапун подобро престанете со тоа се толерира да не кака до 7 дена.

На Tiny Love, your-girl.-.friend и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  17. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    Во Бугарија ги има. Ако неможете да ги обезбедите, нека ви даде замена на капки кои ги има тука.

18. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    657
    И ние сме на адаптирано, уште малку 4 месеци ќе прави… сменивме 4 млека, прво хип комбиотик, па хип ха, аптамил и сега холе од коза…пие чај бекутан по малку… исто се мачи да се искака, кога и правам вежби од сабајле кога ќе стане ќе се искака … само од хипп ха сама какаше и зелена и беше столицата…од хипп комбиотик и аптамил после некое време користење имаше црно во изметот.

На your-girl.-.friend му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bannana

Bannana Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2024
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    163
    И јас истата ј користам. Поминува за ден, два.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    9.682
    Идентично пред 10дена, педијатарот рече настинка почесто на града а нас ни кажа и инхалација со 2мл физиолошки, на моево му помага колку толку.

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.