Не користиме секој ден топломер, на 3-4 дена ако не се искака тогаш. Многу плачи се обидува ама не можи да се покака од суво. Ќе земам дефинитивно друго млеко денеска.
Никакви вежби не помагаат, ни чајот. Гледам бар на 3h да јади, ама бара и порано изгледа не го храни доволно.
Naka jako se zakasluva 2 pati posle prodolzuva da spie, se mislev ako e nekoja nastinka bi trebalo i budna da kasla a ona ne samo ko spie nezz dali da ja nosam na kontrola ili sepak e od plunka ja vidov sinoka imase polna usta plunka baloncinja nanadvor i sega ko ja vrtam na strana pomalku se zasrknuva ednas primer na spanje a nokeska nezz kolku pati stanav i dole kaj zabcinjata i e belo nepceto do pola mozno e od toa da e
Колкаво е твоето? Колку мл пие? Што вика педијатарот, дали добро напредува од тоа млеко? Мислам некогаш може да плаче и за спиење, не само за млеко…
В сабота прај 8 недели, напредува да пие денски по 90мл а на вечер по 120 пред спиење и ко ќе стани првиот пат. Педијатарот рече бар на 3h да јади и одвај дочекува да поминат тие 3h од едно до друго јадење.
И ние така на почетокот кога плачеше ќе и дадевме на 2ипол часа, ама и нас педојатрот ни рече на 3ч. а кога почна да пие по 120мл. Рече може и на 3ипол саати да пие… може треба сите оброци да и се 120?!
Пред 2 дена ја прегледа педијатар и рече се е во ред. Тука да ти дадат нешто да користиш мислам дека е скоро и невозможно
Gi najdovme, samo ni rekoja deka i tamu potesko se naogaat i moze i da gi snema pa nekoja ako ima potreba neka obezbedi pred vreme.
Зависи колкаво е бебето, ако мн мало нормално е, физиолошки и аспиратор ако има потреба, можеш и на меше малку за да му дојдат нанапред. ако е поголемо пробај со кромид. Само излупи и расечи на 5-6 парчиња и стави и во близина околу 1 метар од него.
Дајте ми идеа и помош како да мотивирам бебе за на под да лежи, игра. Не сака повеќе од 2 минути, а препорака имам од ортопед за да се врти повеќе. Што се не пробав, играчки, водена подлога, ракче што шета... Ако има некој некоја идеа би ми била добредојдена фала ви
Колкаво е бебето? И моето на 2-3 мес едвај издржуваше на стомак и ќе почне да вришти. Сега веќе сама се превртува, неможам да и сменам пелена од нејзините акробации
Што ви рекоа за хранењето дека јаде помалку? Нас ни рекоа да не го присилувам да не го молам, колку ќе изеде толку, но навистина ми е драстична промена да пие половина од порано.
Јас и ставам огледало пред нејзе , исто и сликовници па лежам до нејзе и и ги вртам, читам , покажувам и она заинтересирано зјапа
И моето имаше теменица на веѓи. Со бебешко масло мачкај го. Јас го имав тоа на Weleda, по два-три пати дневно му ставав, само не се сеќавам за колку време му падна.
3 месеци е, може да ставам кромид? Период е ми е рекоа, дека ќе почни сама да бара за јадење, имаше напреднато 20 грама битно не падна на килажа. После ме праша каката каква и е му кажав дека и е течна и дека некогаш мириса некогаш не и ми даде чаша стерилна за измет да однесам да видат да не е вирус или бактерија и сега чекам резултати. Мене ми дојде како шок, од бебе што уживаше да пие млеко наеднаш почна да пие пола од тоа што пиеше. Па згора на се како настината да ми е, ја наслушна ми рече се е во ред и ни ја одложи ротата. Можиш со шампон за теменици да измиеш.