Mozes. Mozes I na pomelo,ama mi vese zborot ako e mnogu malo, se cisti uste od plodovata voda, I normalno e, zatoa togas podobro so fizioloski.
Како се препозава регресијата во спиење во 4ти месец, од кога почнува? Бебето на 1ви мај полни 4 месеци.. и дали е исто 4ти скок со регресија?
@DaisyDream Другарка ти знам примаше клексани во бременоста, како стоиш со модрици сеа откако си породена? Јас сум цела со модрици, ко да ме тепаат, раце нозе..како ќе шетам ваква летово со фустани и кратки блузи
Neznam dali e tocno ama skok i regresija ti e isto e sega ovoj skok i uste eden negde na 18 meseci bese i eden izmegu koj go vikaat regresija vo spienje ili skok vo spienje zatoa sto togas im se menuva nacinot na spienje ovaa e prva i najdolga do sega i zatoa ni e najteska jas koga se porodiv ne veruvav vo ovie skokovi ama pa neznaev sto mu e na moeto bebe zosto 3 4 dena ne e mojto bebe nekoe zverce sto mi ja vade dusata i otposle ko nisto i koga gi sporediv nedelite ispadna deka sepak ima nesto vo ovie skokovi se vodam po drgoodnight sekogas mi se poklopuvalo inaku prepoznavam po uspivanje i stavanje vo prviot saat po edno 5 pati, vo tekot na nokta spie mn nemirno stava na2 saati sto ne bese slucaj prethodno bar 3 4 saati spiese bez prekin, preku den e mn placliva i mn polesno mi se izmoruva denes i prethodnite denovi na 1 saat i ona veke pokazuva znaci na pospanost i eden sovet koj go dobiv tuka od Fenix da ne ja premoruvam ko i se spie neka spie deka i navecer ke mi spie i tocno e prvite pati neznaev i celi noki bev budna sega na 2 saati ama se uspiva pak
Pa ne sum primetila da ti kazam, edna modrica imam momentalno ama moze sum se lupnala nekade ne znam. Pij C vit povekje...i proveri na transfuzija hemostaza
Мајки ај кажете со што да чистам мачкам? Овие црвенкиве како гребнати вчера ги немаше ама се пофаќа цело време изгледа се закачил со нокте. Не знам да не го чеша .. го бришам секогаш после бањање ама на ова увце често лежи па ќе бљуцне, па се тегне дур цица му паѓа млеко по образи позади се слева и изгледа од тоа се направило вака....
Ништо страшно, СОС бекутан сензитив и за 2 минути ке го снема, ем ќе му ја омекне кожата таму ем црвенило ќе нема. Мојот парче се прави со ноктите одма му делува кремата.
Регресијата се препознава по тоа што е можно почесто будење преку ноќ, потешко сврзува долги дремки (моето никогаш не научи да врзе повеќе од 35мин). Скокот е дневна разлика во расположението, може да одбива цицање или млеко, а може и многу да сака да цица. Да биде кенкав да не му се погодува ништо. 4тиот скок за жал се поклопува со регресијата
Inace majki iskustvo od ortoped Bukurest, denes bevme doktorkata mn brzo kazvase i mesase muabeti so dr kako ja udrila kolata i kako ima mn rabota pa odmor ova ona. Smetam deka ne obrna dovolno vnimanie na bebeto a nemaa ni podloga klaeno za pregled morav sama da stavam sto mi padna cudno. Dr niss da objasni dali jadrata se formirani ili pak bilo so. Kaza da se nosi pelena za sirok povoj i toa ne tie pelenite sto gi znajme tuku prvo tetra pa 1 del sto go ima samo struzanka da se kupi. A dali ima potreba od vakvo ness realno ne kaza tuku deka nie sme nosele pa niss nemame. Dali koristite vie?
Jas i stavam na pocetok ko se porodiv site razlicno stavaj ne stavaj pa ortoped na 2 meseci ko bese mi veli mora sirok povoj kaisi pavlikovi i svasta i dodeka odev na dr mislenja i stavav sega sne samo navecer so sirok povoj toa sto ne bese razvieno moze bilo i deka karlicno bese ama sega e sredeno dali od povojot dali samo od sebe nezz ama mislam deka i vezbite mn vlijaat
Фала мајка ставив уриаж за атопична имам малецко од Систина што ни дадоа еве веќе гледам нема корупки ни е црвено толку. Мислев да не треба нешто да ставам специјално За ортопедот ....не знам ние бевме во Систина и преубаво поминавме детален преглед објасни сè буквално и на ехото ни покажуваше. Ми покажуваше вежби за раце нозе колкови. Ни кажа да ставаме широк повој т.е обична пелена обратно до Јуни за секој случај мада јас често не ставам сафра му е плаче а на прегледот сè беше во ред.
Nie bevme na 2,5 meseci vo bukurest isto ne zadovolna, se brzase za pauza taa togas, terminot ni bese epten pred Pauza I na brzina dobro bilo, nisto ne kaza, imase virusi togas go slapna bebeto na prethodnata podloga sto bila, ako bila i togas smeneta, prasa za sirok povoj, demek dotogas trebalo da se nosi, I rekov deka ne nosevme I nisto. Ja prasav dali treba sega rece ne, dotogas trebalo. Bla bla.... I posle vo izvestajot "svasta" napisano... da se pie, kopi-past, a nisto ne kaza. Morav kaj pedijatarot da prasuvam sto treba, I rece taa nisto, kako dotogas, taka I ponatamu D3 I Dha. Na 4 m ja nosev kaj Vidoevski ama tolku mnogu se rasplaca tamu sto ne mozese da ja pregleda, edvaj so sila I rece dobro deka bilo. Taka sto sledno planiram vo neuromedika da ja nosam kaj toj, gledam clenki go falat, so upat e, ama nesto se plakja, pa bi te sovetuvala tamu da vidis.
Ne e problem ke go nosev jas sistina ama termin nema kaj dr Maja sto ja falea, bas 1 majka sega Bukurest ko cekavme prasala duri juni za termin kaj nejze. Ne znam ke baram dr doktori privatno.
Ne znam majka, tolku katastrofa a pred doktorat bila ama sto ke ti e koga jas nova majka ne iskusna treba ubavo da se objasni. Iskreno pedijatar zasega maticniot koga ke odime ne ni go soblekuva prvo sekogas muabet mu se smee so ne a ne taka vo 2 min se pa ni da go fati so race.
Jas vezbite mu gi pravam uste pred 1 mesec mozi i poveke, edinstveno stranicno ne sum go stavila mn deka na soprugot mu e strav. Mn mrda sinceto pa mu e strav nemu pa i kako mi se razvika zs mrdalo bebeto ne mozela eho da go vidi ami takvo mi e bebeto malce porazvieno.
Во Орто плус можеш да ја однесеш да ја видат. Супер се докторите таму, се ќе ти објаснат. https://www.ortoped.mk/mk/wge/empls/8595?showhelp=0&PHPSESSID=4k50chaqj4o40cp0pdj8tsqiql Јас кај Антоније и кај Ласко го имам носено малиот, а има и многу задоволни од Александра.