Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    407
    Mozes. Mozes I na pomelo,ama mi vese zborot ako e mnogu malo, se cisti uste od plodovata voda, I normalno e, zatoa togas podobro so fizioloski.

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672
    Како се препозава регресијата во спиење во 4ти месец, од кога почнува? Бебето на 1ви мај полни 4 месеци..
    и дали е исто 4ти скок со регресија?

3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.885
    @DaisyDream Другарка ти знам примаше клексани во бременоста, како стоиш со модрици сеа откако си породена? Јас сум цела со модрици, ко да ме тепаат, раце нозе..како ќе шетам ваква летово со фустани и кратки блузи :worried:

4. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    967
    Screenshot_20240226_150627_Facebook.jpg
    Neznam dali e tocno ama skok i regresija ti e isto e sega ovoj skok i uste eden negde na 18 meseci bese i eden izmegu koj go vikaat regresija vo spienje ili skok vo spienje zatoa sto togas im se menuva nacinot na spienje ovaa e prva i najdolga do sega i zatoa ni e najteska :D jas koga se porodiv ne veruvav vo ovie skokovi ama pa neznaev sto mu e na moeto bebe zosto 3 4 dena ne e mojto bebe nekoe zverce sto mi ja vade dusata i otposle ko nisto i koga gi sporediv nedelite ispadna deka sepak ima nesto vo ovie skokovi se vodam po drgoodnight sekogas mi se poklopuvalo inaku prepoznavam po uspivanje i stavanje vo prviot saat po edno 5 pati, vo tekot na nokta spie mn nemirno stava na2 saati sto ne bese slucaj prethodno bar 3 4 saati spiese bez prekin, preku den e mn placliva i mn polesno mi se izmoruva denes i prethodnite denovi na 1 saat i ona veke pokazuva znaci na pospanost i eden sovet koj go dobiv tuka od Fenix da ne ja premoruvam ko i se spie neka spie deka i navecer ke mi spie i tocno e prvite pati neznaev i celi noki bev budna sega na 2 saati ama se uspiva pak

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    1.830
    Mi se isturija nekolku kapki bio gaya poveke, ima problem?

6. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    660
    Да те утешам јас имам на двете нозе како топчиња кај што сум се боцкала :|

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    4.990
    Pa ne sum primetila da ti kazam, edna modrica imam momentalno ama moze sum se lupnala nekade ne znam. Pij C vit povekje...i proveri na transfuzija hemostaza

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    9.825
    20240426_084442.jpg 20240426_084447.jpg
    Мајки ај кажете со што да чистам мачкам? Овие црвенкиве како гребнати вчера ги немаше ама се пофаќа цело време изгледа се закачил со нокте. Не знам да не го чеша .. го бришам секогаш после бањање ама на ова увце често лежи па ќе бљуцне, па се тегне дур цица му паѓа млеко по образи позади се слева и изгледа од тоа се направило вака.... :(

9. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Ништо страшно, СОС бекутан сензитив и за 2 минути ке го снема, ем ќе му ја омекне кожата таму ем црвенило ќе нема. Мојот парче се прави со ноктите одма му делува кремата.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Регресијата се препознава по тоа што е можно почесто будење преку ноќ, потешко сврзува долги дремки (моето никогаш не научи да врзе повеќе од 35мин).
    Скокот е дневна разлика во расположението, може да одбива цицање или млеко, а може и многу да сака да цица. Да биде кенкав да не му се погодува ништо.
    4тиот скок за жал се поклопува со регресијата :drunk:

На Mathangel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    1.830
    Mustela 1 2 3 vitaminska majka, odma mu pomina na moeto.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    1.830
    Inace majki iskustvo od ortoped Bukurest, denes bevme doktorkata mn brzo kazvase i mesase muabeti so dr kako ja udrila kolata i kako ima mn rabota pa odmor ova ona. Smetam deka ne obrna dovolno vnimanie na bebeto a nemaa ni podloga klaeno za pregled morav sama da stavam sto mi padna cudno. Dr niss da objasni dali jadrata se formirani ili pak bilo so. Kaza da se nosi pelena za sirok povoj i toa ne tie pelenite sto gi znajme tuku prvo tetra pa 1 del sto go ima samo struzanka da se kupi. A dali ima potreba od vakvo ness realno ne kaza tuku deka nie sme nosele pa niss nemame. Dali koristite vie?

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    967
    Jas i stavam na pocetok ko se porodiv site razlicno stavaj ne stavaj pa ortoped na 2 meseci ko bese mi veli mora sirok povoj kaisi pavlikovi i svasta i dodeka odev na dr mislenja i stavav sega sne samo navecer so sirok povoj toa sto ne bese razvieno moze bilo i deka karlicno bese ama sega e sredeno dali od povojot dali samo od sebe nezz ama mislam deka i vezbite mn vlijaat

На DaisyDream и Besbes24 им се допаѓа ова.
  14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    9.825
    Фала мајка ставив уриаж за атопична имам малецко од Систина што ни дадоа еве веќе гледам нема корупки ни е црвено толку. Мислев да не треба нешто да ставам специјално
    За ортопедот ....не знам ние бевме во Систина и преубаво поминавме детален преглед објасни сè буквално и на ехото ни покажуваше. Ми покажуваше вежби за раце нозе колкови. Ни кажа да ставаме широк повој т.е обична пелена обратно до Јуни за секој случај мада јас често не ставам сафра му е плаче а на прегледот сè беше во ред.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    407
    Nie bevme na 2,5 meseci vo bukurest isto ne zadovolna, se brzase za pauza taa togas, terminot ni bese epten pred Pauza I na brzina dobro bilo, nisto ne kaza, imase virusi togas go slapna bebeto na prethodnata podloga sto bila, ako bila i togas smeneta, prasa za sirok povoj, demek dotogas trebalo da se nosi, I rekov deka ne nosevme I nisto. Ja prasav dali treba sega rece ne, dotogas trebalo. Bla bla.... I posle vo izvestajot "svasta" napisano... da se pie, kopi-past, a nisto ne kaza. Morav kaj pedijatarot da prasuvam sto treba, I rece taa nisto, kako dotogas, taka I ponatamu D3 I Dha. Na 4 m ja nosev kaj Vidoevski ama tolku mnogu se rasplaca tamu sto ne mozese da ja pregleda, edvaj so sila I rece dobro deka bilo. Taka sto sledno planiram vo neuromedika da ja nosam kaj toj, gledam clenki go falat, so upat e, ama nesto se plakja, pa bi te sovetuvala tamu da vidis.

Последна измена: 26 април 2024
  16. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    1.830
    Ne e problem ke go nosev jas sistina ama termin nema kaj dr Maja sto ja falea, bas 1 majka sega Bukurest ko cekavme prasala duri juni za termin kaj nejze. Ne znam ke baram dr doktori privatno.

17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    1.830
    Ne znam majka, tolku katastrofa a pred doktorat bila ama sto ke ti e koga jas nova majka ne iskusna treba ubavo da se objasni. Iskreno pedijatar zasega maticniot koga ke odime ne ni go soblekuva prvo sekogas muabet mu se smee so ne a ne taka vo 2 min se pa ni da go fati so race.

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    1.830
    Jas vezbite mu gi pravam uste pred 1 mesec mozi i poveke, edinstveno stranicno ne sum go stavila mn deka na soprugot mu e strav. Mn mrda sinceto pa mu e strav nemu pa i kako mi se razvika zs mrdalo bebeto ne mozela eho da go vidi ami takvo mi e bebeto malce porazvieno.

19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    1.830
    I mene mi kaza dr kapki dali i gi davase? Ponedelnik obavezno so pedijatar konsultacija.

20. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    2.242
    Во Орто плус можеш да ја однесеш да ја видат. Супер се докторите таму, се ќе ти објаснат.
    https://www.ortoped.mk/mk/wge/empls/8595?showhelp=0&PHPSESSID=4k50chaqj4o40cp0pdj8tsqiql

Јас кај Антоније и кај Ласко го имам носено малиот, а има и многу задоволни од Александра.

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.