Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    3.190
    Исто и јас ќе ти ја препорачав Александра Димова

2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    11.838
    Не не, не каде што сум се боцкала, овие ми се нови, сами ми се создаваат дека сум сеа без терапија и мн сум склона кон модрици :|

3. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    11.838
    Ова е од мн сува кожичка, слично имаше мојава на почетокот. Муратовска баш тогаш ми викаше мачкај крема, вика ќе ја чеша ќе се нервира. Многу и помагаше уријаж ама уште подобра нај нова што и ја ставам е од еуцерин па реално резз видов за 2 3 дена, помрсничка кожата. Она па и црвенила има и тоа како изгореници и изгледаат и тие и се повлекуваат од кремава така да за такви проблеми за мене еуцерин атопи контрол врв е.

На Kikikikiri0405 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  4. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Bog da cuva pa bebe e normalno deka ke mrda i kaj mene mrdase ama ke ja smire ke i lafe dr nes i ke ja gleda inaku jas sum mn zadovolna od ivanka od remedika 3000 den. E pregled nezz kako e kaj dr so ceni inaku jas od vcera pocnav da ja stavam na strana deka pocna da mi se zadavuva nekako od plunka vajlda i odpozadi so pernice

5. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.037
    3м сме и врска немам на која темп да спие навечер. Машко бебе демек посклетчија ама синојќа ладна бепе просторијата дали 17или20 не знам ни јас се изнапрета а читав дека кога претаат прават за да се стоплат(колку и да е точно) носеше боди и пижамчиња боди со долни на ногавички(без чорапи) Се изедов жива мислејќи дека му е ладно попуштив греалката и го легнав со мене на кревет предрема од 2до5 (претежно сврзува подолг сон)
    На која темп е најдодбро?

На Kikikikiri0405 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Mojava preta nonstop doma 23 nekade stepeni ne i e ladno toa sig a nozickite i gi ostavam bosi deka sig i e sklet ko bese mn zesko minatite nedeli ja primetiv jas ja oblekuvam bodi na dolgi i pizamnki i pokriena so tanko plus nose tetra i svedska i zatoa ne i oblekuvam uste edno bodi na kratki ko ja cepkam vnatrr topla e

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    20 до 22 идеална е со тенка вреќичка боди на долги и панталони со ногавици или чорапи.

8. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    11.838
    Совет од педијатар, 22 23 мах..не чини да спијат во прегреана соба. За чорапчиња и јас и ставам ама гледам дека со претање сама ги вади, и сметаат, ама па спие со јорганче.

9. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Јас му облакам боди по кратки и шпикозни дали е океј ?
    21 до 23 максимум стига температура

10. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Ne. Pa ne mi rece, samo napisala

11. Bruna

Bruna Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Majki bebceto mi e 1 mesec, dodeka i davav kapki Anticolic Becutan me mrdna i i prsna vo oko. Odma izmiv so voda, dali e nesto za panika?? ;(

12. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.353
    Допаѓања:
    3.274
    Јас имам на некои места уште тврди топчиња, а и плус како флеки имам на местата каде што се боцкав, особено на бутовите. Се надевам со тек на време или со сончање ќе се средат а инаку ова лето со фустани до колена ќе си шетам.

На Cherry blossom89 и misli_si им се допаѓа ова.
  13. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Majki a bevte li vo audioloski centar na pregled? Nas koga je pustija od bolnica ni napomenaa, da barame termin od pedijatar. Pedijatar vika nema termini ne rabotel toj oddel na klinika. Kade da odam, baram, i dali realno ima potreba?

Maliov slusa ocigledno posto se vrti na zvuci i glasovi, baska muva da preleta ja slusa i se budi 8-|

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.830
    Допаѓања:
    9.683
    :x8-|8-|:x ништо не ни спомнаа нас,до кога треба?

15. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Ni mene mi nemaat kazano i eden period malku me fana nekoja panika od cista mira dali slusa ama ko so vikas se prate posto inaku ne bi se smeela na zvuk od navivanje na noa rakceto sto odi levo desno :D:?:

16. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Јас на ГАК се породив и ми рекоа дека му направиле тест, поминал со двете ушиња. Не ми кажаа дека треба пак да се носи.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  17. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    A зошто да се криете? Искрено мене ми поминаа откако се породив, но додека бев бремена, претходното лето по рацете бев лом, немав веќе кај да ги ставам, еден месец и по 2 дневно требаше, па во раце си ги ставав, како да ме тепале од клексаните бев, секаде каде што ставав ме болеше кожата, па не ги криев, баш ми беше гајле, и. А равота така одев,гледав бременоста да ја истерам до крај а за друго не се ни замарав, ме гледаа чудно луѓе, дел, па што. Исто и сега. Кога тогаш ќе поминат, ако ги криете само си ја гушите кожата, а како што тргнало летото 100 степени ќе биде

18. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Bebe 3mes i 3ned ja pocnavme tesko zaspiva kratka dremka ima Za jadenje placi na nepominati 3h i koga spie eve sega navecer kako da lipa vo sonot i proplacuva glasno a spie...
    Do pred nekoj den ova ne bese,izgleda ne fati regresija na son i skok vo razvoj ama ajde da slusnam moze nekoj ima iskustvo nesto plus...

19. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.830
    Допаѓања:
    9.683
    Да точно во 4ти скок+регресија сте горе доле сите исто проаѓаме

20. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.592
    Допаѓања:
    11.838
    Никој ништо не ми спомнал, ниту па планирам да ја носам. Во Систина после пораѓај и направија преглед, ми кажаа топ си е бебево и не ми ни текнало да ја носам на проверка. Не се заморувај, си го познаваш детето, ако не слуша ќе приметеше и тогаш трчај на преглед, во спротивно уживај, не ни мисли на тоа.

На Fenix05 и DaisyDream им се допаѓа ова.