како сфати ти, дека ќе облечам црна наметка на 40 степени и ќе се кријам и јас во бременоста се боцкав стомак па раце, и ми се познаваше на раце модрици, ама што викаш не се замарав. Не дека сеа којзнае колку се замарам и ќе ги кријам со не знам што, ама така малку не пријатно ми е, имам и на нозе и раце и тоа не по една, по неколку се. Не ми е ова приоритет, не се замарам ни јас за вакви работи, повеќе сакав и да чујам од други како се со модрициве.
Mh mh Do koga da se nadevam deka ke pomine ,prethodnite skokovi po 2 dena ja drzea ama sega nesto tesko ni odi a plus sama doma so dadicka na skolo sto odi Kako sto se smee i i teknuva na glas da pisti iako se drzi ili si igra legnata so sestrickata...
Ќе поминат, мачкајте си ја кожата со тој гелот Лиотон на тоа место и ќе поминат. Се извинувам, не мислев до толку ама ми беше зборот не е тоа нешто толку страшно ни за гледање, ни за срамење, па да е непријатно и да се крие
1 месец мила...денски работете со бебе н подлога колку можете повеќе да совладува вештини да се изморува, фокусира да проаѓа полесно
Дали е можно ради не соодветен проток на цуцла бебе да има гасови? И вие што имаѕе бебиња во 4ти скок (4 месечни) колку им е прозорец на будност?
Na GAK Mene mi kazaa im se rasipal aparatot za sluh do 3m da si go odnesam da go pregledaat. Pedijatsr mi rece gluposti ocigledno e deka deteto slusa malo e da go nosam po guzvi uste niz bolnicive
Може ако е голем отвор да се бори за воздух да голта многу и да прави гасови. 1.5-2ч во просек 1ч.50мин заспива моево
Исто саат и 50 мин , 4 месеци е бебето. Цуцлата од шишето да е со еден отвор само, не со два или повеќе, за да не се засркнува и да не голта воздух. Јас со првото дете при премин од еден отвор на два, прво со игла ја продлабочив дупката и така теравме една недела а потоа му купив со 2 дупчиња. Па негде до 6 месеци тераше со еден отвор.
Моментално користиме 3ка од филипс, таа е за 1+ пишува, мислев да не треба поголема за 3+ месеци… - иначе моево не сака последниве денови ич да спие преку ден, или само кратко …
Какви шишиња користите? Моментално пие од филипс цуцла 3 за 1+ Последниве денови многу чудно пие, како да не видело и се тегне разгледува…
Од скокот е мила.. и моево пие од авент натурал цуцла за 3+м Сè ги интересира а се лакомо гладни (некои)
Мајки поздрав. Синко конечно почна да цица после сецнат френулум, арно ама, многу заспива и не влече доволно- не ми качува на тежина. По препорака на педијатарот даваме мое молзено или дохрана 45 мл во секој подој после цицањето и плус се измолзувам после секој подој (немам многу после цицање). Како да влече повеќе? Не дека нон стоп е така, ама многу повеќе ми заспива. Имам пробано сѐ- од штипкање до соблекување( тоа највеќе помага). Плус како да имам повеќе млеко? Молзам 70 мл, синко е 7 недели. Се задоволува со60/70 и ми е страв да не имам малку млеко Исто така мн ми спие, мн често спие по 3/4 саати и топ не го бие и не можам да го разбудам
Tenka vrekicka bez rakavi dali e dovolno odozdola bodi na kratki ili bez rakavi bodi i pizami dolni i gorni bez kebence so corapcinja?
Две деца имам не сум ги носела никаде. На картонче гледам дека им е направен прегледот и на двајцата пред да не пуштат.